lauantai 6. elokuuta 2016

Terveiset Pohjois-Karjalasta*

Terveiset täältä kaukaa, Pohjois-Karjalasta. Piipahdin tapaamaan ystäviäni ja perhettäni ennen töiden alkua. Eilen menin suoraan Lieksassa junalta tekemäni rikosilmoituksen tiimoilta paikalliselle poliisiasemalle, jonne olin varannut ajan jo etukäteen. Järkyttävien rivojen kuvien lähettelijä joutuu vastuuseen teoistaan. 
Ei taas niin kiva Lieksa-juttu.


Kaipuuta minulla ei ole tänne, pikemminkin taas korostuu se, että olen nykyisin oikeassa paikassa. Koti on Helsingissä. Toisille Lieksa on ainut paikka maailmassa, jossa haluavat asua, mutta kaikella on aikansa ja paikkansa. Kun antaa mahdollisuuden, niin onnen voi löytää eri paikasta kuin odotit. Elämä on 4D, uskalla kokea se. Rakenna elämästäsi sellainen, jossa voit olla tyytyväinen. 

On uskallettava tehdä irtiottoja ja seurata sydäntään.  Vuodet vierivät nopeasti ja koskaan ei saa hukata itseään ja unelmiansa. Viivyn Lieksassa vuorokauden ja Joensuussa vajaa kolme vuorokautta.  Joensuussa on elämää, vaikka se onkin pieni kaupunki. Mutta Lieksa ei ole saanut edelleenkään yllensä hopeisia reunoja.

En pysty sanoin kuvailemaan sitä tunnetta, kun juna toi minut Lieksan asemalle, olo ei ollut kovin mukava, kuten ei ole ole ollut enää moneen vuoteen, kun olen mennyt tähän kaupunkiin. Olin kauan juureton ja surullinen. Olen kuin kolmionmuotoinen pala tunkeutumassa neliönmallisesta muotista. Joissain paikoissa ei vaan ole hyvä olla. Minulle tämä kaupunki ei ole tarjonnut enää mitään viimeiseen viiteen vuoteen. Lieksassa oli hyvä viettää lapsuus ja nuoruus, silloin siellä oli vielä elämää ja toivoa. Mutta enää se ei tarjoa minulle mitään. Etenkään kovin iloisia asioita. Ehkä joskus vielä olotila muuttaa muotoaan. 
Kaikki kuihtuu pois, tyhjiä liiketiloja, iltaelämä on olematonta etenkin ruokaravintolapuolella. Juoruja, joissa ei ole puoliakaan totuutta. Suurempiin tapahtumiin on pitkä matka, asioita ei voi tehdä extempore ja tulee mieleen peli, Escape Room, Lieksa.


Onni on ollut kuitenkin tavata ihania ystäviä ja uusi pieni sukulainenkin.
Onni pienessä ohikiitävässä hetkessä.
Huomeniltana matkaan kotiin Helsinkiin, mutta siihen saakka minulla on aikaa tavata ihanaisia. Viettää aikaa Joensuussa ystävien kera hyvän ruuan äärellä ja nauraa muistoille sekä tehdä uusia muistoja.
Ilo elää Pohjois-Karjalassa!


SHARE:

2 kommenttia

  1. Minä ajan Nurmeksesta päivittäin Lieksaan töihin. Lieksassa on melkeinpä enemmän tuttuja kuin Nurmeksessa.

    VastaaPoista
  2. Hyvin samanlaisia fiiliksiä minulla Lieksasta. Keskustassa tulee tosin harvoin käytyä nykyään, kun ei siellä asu enää ketään kavereita ja vanhempani asuvat noin 25 km Lieksasta Joensuuhun päin. Siellä maalla on ihan kiva käydä, siellä on vaan kivat lapsuusmuistot eikä niitä Lieksan ahdistavia puolia. :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig