keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Herkullista Shakshukaa ja oman varjon kohtaaminen*


Eilen oli ystävänpäivä ja kohtasinkin monta hyvää sielua päivän aikana. Tänään pakkasin matkalaukkua, tapasin ystäviä kotona ja olin kotosalla sekä kohtasin vain oman varjoni, kisuni ja mieheni.
Ollaan kiitollisia ihmisistä ympärillämme, mietitään mitä päästetään suustamme. Kaikkea ei tarvitse sanoa ääneen, tilannetaju on tärkeä selvitymistaito tässä yhteiskunnassa. Puheella ei ole merkitystä, vaan sen sisällöllä. Jokainen elää omanlaistaan elämäänsä, jokaisella on oma arvomaailmansa. Usko, luota, unelmoi ja murehdi vähemmän. Enemmän tekoja, vähemmän puhetta. Vähemmän huonoa mieltä ja enemmän suklaata 

*


Tein viikonloppuna shakshukan paprikasta, kikherneistä ja fetasta, mutta niiden tilalla voisi hyvin käyttää vaikkapa kesäkurpitsaa, fenkolia, linssejä, chorizoa... mitä nyt mieleen juolahtaa. 
Paprika-feta-shakshuka (kahdelle)
1 sipuli
1 pieni punainen paprika
2-3 valkosipulinkynttä
reilu loraus oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta (mieluiten savustettua)
cayennepippuria maun mukaan
1 tlk (285 g) kikherneitä
1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
50-100 g fetajuustoa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria

Kuutioi sipuli. Leikkaa valkosipuli ja paprika viipaleiksi. Kuumenna mieluiten täysvalurautaisella paistinpannulla oliiviöljy ja kuullota sipulia ja paprikaa n. 5 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää sen jälkeen valkosipuli, juustokumina, paprikamauste ja cayennepippuri ja kuullota minuutti. Lisää joukkoon kikherneet ja säilyketomaatit. Riko säilyketomaattien rakenne lastalla, kiehauta ja anna sen jälkeen porista hissuksiin n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä kastikkeen poristessa uuni grillivastuksella 200 asteeseen.
Kastikkeen poristua vartin verran riko päälle kananmunat ja murustele päälle feta. Siirrä pannu uuniin grillivastuksen alle 5-10 minuutiksi, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Jos et omista täysrautaista paistinpannua, voit myös siirtää kastikkeen paistinpannusta uunivuokaan ja lisätä vasta sen jälkeen kananmunat ja fetan.
Rapsauta vielä kananmunien päälle suolaa ja mustapippuria. Tarjoile silputun tuoreen korianterin kera.











SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig