tiistai 4. joulukuuta 2012

4.luukku

Vaikka elämä on hektistä,
haluan nähdä arjessakin ripauksen kauneutta ja pysähtyä hetkiin hengittämään hyvää.

Joulukuu on mulle töissä hektisyyden huipentuma mutta myös aika,
jolloin saan kiinni rauhasta ja tunnelmasta,
siitä taianomaisesta, oikeasta joulumielestä,
ilman kuristavaa kiirettä ja surullista suorittamista. 




Laiskuuteni silloin tällöin onkin itse asiassa viisautta, sillä opin, ettei edes Fleming olisi keksinyt penissiliiniä, jollei hänen laboratorionsa olisi ollut sotkussa. Sotku luo epäloogisia ajatusrakennelmia, salattuja yhteyksiä, odottamattomia assosiaatioita. Sotkussa piilee luovuus ja nerous! Ehkä lapset on juuri siksi niin luovia ja nerokkaita, kun he sotkevat? ;) Kun vaan heittätyy hetkeen ja liitää ajatusten siivillä, alkaa teekupillisen ja suklaapalan voimalla tapahtua ihmeitä.

 Tässäpä hieman nostalgisen herkullisen helppoja reseptejä --->
Vieläkös nämä mahtuvat joulun herkkukiintiöönne?
Nyt nimittäin pukkaa niin herkku joulunamien ohje, että oksat pois! Helppoa ja halpaa :)


Makoisat toffeenamut

Desi sokeria, desi tummaa siirappia ja desi kermaa.

Keitä kasaan parisenkymmentä minuuttia, kunnes on sopivan paksua.

Kaada pikkuvuokiin ja anna jähmettyä kylmässä.

Voit tökätä namiin mantelin tai pilkkoa sekaan mantelinpaloja.


Juuri sopivan kokoisia makeita paloja.
 Minttukrokanttisuklaahippujakin ripauttamalla tulee makoista lisämakua. Mukaan voi lirauttaa myös muutaman pisaran kermalikööriä, jos haluaa tehdä toffeekarkkeja aikuisten makuun.



Koska olen aivan koukussa pipareiden, sinihomejuustoon ja viikunahillon yhdistelmään niin haluan jakaa teille helpon ja makoisan viikunahillon ohjeen:
Viikunahillo
400 gr kuivattuja viikunoita
130 gr kuivattuja päärynöitä
2 dl punaviiniä
0,5 dl glögitiivistettä
4 dl hillosokeria

Pilko viikunat ja päärynät, kiehauta viinissä. Lisää hillosokerit ja glögitiiviste, anna hautua (miedolla lämmöllä) noin 20 mins. Soseuta, anna jäähtyä ja laita purkeissa jääkaappiin. Helppoa, eikös?


Makoista tiistaita kaikille murusille :)

PS. Sain uuden kameran rikki menneen tilalle. Olympus PEN mini E-PM1 14-42mm Ki! Juuri sopivan kokoinen! Katsotaan tulevissa postauksissa millaisia kuvia sillä saakaan...Ainakin parempia kuin tällä väliaikaisella kameralla.Tästä vielä lisää...

SHARE:

maanantai 3. joulukuuta 2012

My name is S.

En olekaan vielä esittäytynyt kuvallisesti blogissa, joten tämän näköinen opettajatar kirjoittelee Miss Bubble´s lifestyle blogia :)



                                                  
Mutta nyt kohti pakkaslenkkiä armaani kanssa hakemaan pakkassäästä ompunpunaiset posket . Sen jälkeen onkin ihana mennä kynttiläsaunaan sulattelemaan jäisiä jäseniään ja valmistamaan huomista ruokapostausta joulukalenteriini ;)

Rakkaus on raaka-aine, jota täytyy "säilöä" hyvin. Sakkaus ei säily pimeässä kellarissa kurkkupikkelsipurnukan takana, paras säilyvyys ripoteltuna sinne tänne ympäri kotia. Herkkä raaka-aine, mutta paras mauste elämän vuohenjuustokeitossa♥ Mukavaa maanantai-iltaa ♥

                                           *Satu Koo*
SHARE:

3.luukku

Viikonloppuna oli iloisia hetkiä, valoa, pirteyttä, rakkaiden ihmisten läheisyyttä, tunnelmallisuutta, hymynhelmeilyä, kynttilän liekkien lepatusta, ja enkelin siipien hipaisuja...Tällä viikolla on vain kolme työpäivää ja sitten alkaakin  pitkä neljän päivän "itsenäisyyspäiväloma" :)Ja voi, kuinka jo odotankaan tulevaa viikonloppua!
 
 
 

 Mutta itse asiaan, kolmannen luukun takaa paljastuu askartelumassasta tehdyt joulukuusen tai paketin koristeet. Näihin käytin itse kuivuvaa askartelumassaa, mehupilliä reikien tekoon, pieniä koristeita tai kirjain leimasimia, piparimuottia, veistä, kaulinta ja paperinarua.

Nämä on helppo toteuttaa kotosalla myös lasten kanssa. Askartelumassaa voi myös maalata sen kuivuttua. Pitsinauhalla, piparkkakkumuotilla tai kuviopyörällä painaen koristeen pintaa voi hauskasti kuvioida. Itse pidän näistä yksinkertaisista valkoisista. Lisäsin valmiisiin koristeisiin Tiimarista ostamiani pieniä yksityiskohtia. Koristeiden reiät saa tehtyä helposti mehupillillä. Koristeet asetetaan tasaiselle alustalle kuivumaan. Helppoa ja varsin huokeaa :)

Huomenna onkin leivontareseptin vuoro kalenterissani. Olkaas kuulolla :)




 
"Mitkään elämän päivät eivät ole niin ikimuistettavia kuin ne, jotka
jokin mielikuvituksen kosketus saa värähtelemään."
-Ralph Waldo Emerson-

 
Hymy tarttuu näin pimeänäkin vuodenaikana! Voit pelastaa jonkin synkän päivän kauniilla hymylläsi :))) Jouluista ja leppoisaa viikkoa kaikille! Halaus!
SHARE:

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Sunday evening

Keittiömme ikkunasta näen puuterilumen tomun, suurten lyhtyjen ja läheisen pihan ulkotulien liekit. Kirpsakat pakkaslenkit pimenevän tähtitaivaan alla ja viipyilevät illat kynttilöiden loisteessa...voi talvi ja joulu <3 

 

SHARE:

2. luukku ja eka adventti


"Onnellinen on se, joka herätessään palaa mielihyvin tajuntaan
ja tuntee olevansa juuri se, joka haluaakin olla."
Aamulla herättyäni kurkistin pihalle ja siellä oli talvi! Valoisaa, maa ja talojenkatot olivat kauniisti harsomaisen lumen peitossa. Sytyttelin kynttilöitä ja napsautinn adventtikynttilikön päälle. Nyt on talvi :)
 
Tämän päivän joulukalenteri tykitykseni alkaa nyt! Vinkkinäni on itsetehty joulun mausteille tuoksuva huopapipari joulukortti. Huopapipari on myös kaunis joulukuusen koriste. Tarvitset siihen ruskeaa ja punaista huopakangasta, valkeaa hileliimaa, jouluista maustetta sekä neulan ja lankaa. (Anteeksi epäselvät kuvat, mutta kamerani koki eilen kovia ja uuden olen ostamassa ensi viikolla)
 
 
Piirsin piparkakkumuotin sydänmuodon kaksin kappalein huopakankaalle, leikkasin sydänkuviot, ompelin kappaleet yhteen pienillä pistoilla, niin tarkkaan ettei täytteenä oleva mauste pääse tippumaan raoista. Kun olin ommellut piparisydämen reilun puolen välin, täytin sen joulumausteella(kanelilla/glögimausteella) ja laitoin väliin pinkin värisen huopaisen kiinnitysnauhan ja ompelin kiinni. Laitoin sydämen lopuksi kaksipuoleisella teipillä kiinni korttiin. Olen ommellut tällaisia joulukortteja kolme vuotta sitten oppilaideni kanssa koulumme joulumyyjäisiin ja ne menivät kaupaksi hetkessä :) Tästä koristeesta on iloa pitkäksi aikaa saajalleen :)
 
 
Toinen vinkkivitonen! Kun saat joulukortteja niin niistä voi kasata kuvanlaisen joulukuusen tai muun vastaavan kuvion. Näin korteista on iloa joulukuun ajan ja muistuttaa kivasti lähettäjistään :)

Leipominen on sujunut tänä aamuna ihanasti uunissa tuoksuvien lehtitaikina, kananmuna, pekonikuppien ja croissantien tahdissa. Taas kävi samoin, kuten viikko sitten mutta silloin olivat kyseessä piparit...Sen, että lähdin käymään hetkeksi toisessa huoneessa, oli kisumme kerinnyt tepastella osittain pellillä olevien raakojen croissantien päällä - nauru-terapiaa parhaimmillaan :) Hän on kovin kiinnostunut seurailemaan aina leipomistani ;) Ehkäpä  hän on tuleva kondiittorin alku ;D
 
Meillä syödään sunnuntaisin brunssia ja luetaan Hesaria. On ihana nukkua pitkään ja viettää päivää kiireettömästi. Sunnuntain hiljaisuudessa on hyvä kerätä voimia tulevan viikon koitoksiin :) Kohta painelen Myrskyluodon Maijan luo kirjani siivittämänä, joten pian olen villasukkineni saaristolaismaisemissa. Ai, miten ihanaa! Tästä voisi jatkaa jutun kirjoittamista, mutta toivottelen teille rauhaisan touhukasta adventin aikaa ;)
Montakos yötä sitä enää jouluun onkaan?
 
 
 
 
Pidetään talvituulien viuhuessa varpaat lämpiminä ja sydän myös <3

SHARE:

lauantai 1. joulukuuta 2012

Lauantai-ilta ihanainen

Tienoon täyttää hämärän hyssy, lupaus valkoisesta joulusta. Menen kohta sytyttelemään kynttilät. Tehdään piknik olkkarin lattialle. Lauantai-ilta täynnä pieniä home made hemmotteluhetkiä. Mm.kasvohoitoa,lettukestit ja kynttiläsaunaa. Saunan jälkeen parvekkeelle viilentymään kylpytakissa, ihastellaan tähtitaivasta höyryävä glögilasi kädessä, vedetään villasukat jalkaan ja ollaan vaan. Pidetään illemmasta lettukestit sitten hyvä kirja ja  viltin mutkaan sujahdus!




PS. Kuvassa meidän uudet(vanhat) Marimekon verhot 

Tunnelmallista iltaa sinne ruudun toiselle puolelle ♥
SHARE:

1. Luukku

Tervetuloa joulukuu ja valkea lumipeite. Yön aikana olikin sadellut hieman lunta, mutta ei kumminkaan siinä määrin kuin Etelä-Suomessa. Tuuli ulvoo nurkissa, tällaisella ilmalla on syytä pysytellä sisätiloissa ja keskittyä joulun aloitukseen. Voisipa keittää kupposen lämmintä  glögiä, sytyttää muutaman kynttilän ja pistää takkaan tulen. Takkaa meillä ei ole, mutta kaksi ensimmäistä onnistuisi. Tosin se glögikin pitää vielä hakea kaupasta ;)
 
 
 
 
Meillä kisu sai oman joulukalenterin ;) Ainakin sen sisältö tuntuu miellyttävän kisuamme hyvin paljon.
 
 
 
 
En erityisemmin  välitä joulusta mutta jokin joulutunnelmassa kiehtoo, sen sadunhohtoisuus. Jouluna on lupa rentoutua ja rauhoittua. Joulutunnelmaan pääsee parhaiten puuhailemalla jouluisia juttuja ja laittamalla joulua kotiin. Tonttu-ukkoja ja pientä joulutilpehööriä meillä ei ole kotona. Enkä pidä kiireestä ja aikataulutetuista jouluvalmisteluista, vaan meillä on aina joulua laitetttu sillä tahdilla, mikä tuntuu hyvälle. Ja ne kaapitkin kannattaa siivota vain silloin jos aikoo viettää joulunsa siellä. Ehkäpä jouluisiajuttuja riittää joulukalenteriksi saakka tänä vuonna. Katsotaan keksinkö 24 juttua. :)
 
 
Joulukalenterini sisältää jouluvalmisteluja sisustaen, askarrellen ja keittiössäkin puuhaillen. Olen ajatellut myös perheen pienempien osallistumista joulun valmisteluun, joten tekemistä riittää myös heille :) Toivon, että saan jokaiseen luukkuun edes jotain pientä aikaan. On minulla myös muitakin postauksia joulukalenterin lisäksi.
 
Ensimmäinen postaus on helppo toteuttaa ja perheen pienimmätkin pääsevät mukaan leipomispuuhaan. Helppoa, nopeaa ja edullista valmistaa. Kokeilkaa!
 
 
 
 
 
Juusto-piparitangot

400 g piparkakkutaikinaa
100 g brietä tai sinihomejuustoa
Kaaviloi piparkakkutaikina suorakaiteen muotoiseksi, puolen sentin vahvuiseksi ja noin 30 sentin korkuiseksi levyksi. Murenna juustoa taikinan toiselle puolelle, taita toinen puoli päälle ja painele levyjä kevyesti yhteen.
Leikkaa vajaan sentin levyisiä suikaleita ja kierrä puikoiksi juustotankojen tapaan. Kypsennä leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Hyviä eikös?  *< :)


 
Jos haluat jakaa jouluiloa muillekin, voit linkittää blogini sivustoa eteenpäin.
Tervetuloa seuraamaan Miss Bubble´s lifestylen joulunodotusta!
 
 
 
Mitä suunnitelmia teillä on joulukuulle? Joulumieli jo katossa? ;)
 
 
SHARE:
Blog Design Created by pipdig