sunnuntai 2. joulukuuta 2012

2. luukku ja eka adventti


"Onnellinen on se, joka herätessään palaa mielihyvin tajuntaan
ja tuntee olevansa juuri se, joka haluaakin olla."
Aamulla herättyäni kurkistin pihalle ja siellä oli talvi! Valoisaa, maa ja talojenkatot olivat kauniisti harsomaisen lumen peitossa. Sytyttelin kynttilöitä ja napsautinn adventtikynttilikön päälle. Nyt on talvi :)
 
Tämän päivän joulukalenteri tykitykseni alkaa nyt! Vinkkinäni on itsetehty joulun mausteille tuoksuva huopapipari joulukortti. Huopapipari on myös kaunis joulukuusen koriste. Tarvitset siihen ruskeaa ja punaista huopakangasta, valkeaa hileliimaa, jouluista maustetta sekä neulan ja lankaa. (Anteeksi epäselvät kuvat, mutta kamerani koki eilen kovia ja uuden olen ostamassa ensi viikolla)
 
 
Piirsin piparkakkumuotin sydänmuodon kaksin kappalein huopakankaalle, leikkasin sydänkuviot, ompelin kappaleet yhteen pienillä pistoilla, niin tarkkaan ettei täytteenä oleva mauste pääse tippumaan raoista. Kun olin ommellut piparisydämen reilun puolen välin, täytin sen joulumausteella(kanelilla/glögimausteella) ja laitoin väliin pinkin värisen huopaisen kiinnitysnauhan ja ompelin kiinni. Laitoin sydämen lopuksi kaksipuoleisella teipillä kiinni korttiin. Olen ommellut tällaisia joulukortteja kolme vuotta sitten oppilaideni kanssa koulumme joulumyyjäisiin ja ne menivät kaupaksi hetkessä :) Tästä koristeesta on iloa pitkäksi aikaa saajalleen :)
 
 
Toinen vinkkivitonen! Kun saat joulukortteja niin niistä voi kasata kuvanlaisen joulukuusen tai muun vastaavan kuvion. Näin korteista on iloa joulukuun ajan ja muistuttaa kivasti lähettäjistään :)

Leipominen on sujunut tänä aamuna ihanasti uunissa tuoksuvien lehtitaikina, kananmuna, pekonikuppien ja croissantien tahdissa. Taas kävi samoin, kuten viikko sitten mutta silloin olivat kyseessä piparit...Sen, että lähdin käymään hetkeksi toisessa huoneessa, oli kisumme kerinnyt tepastella osittain pellillä olevien raakojen croissantien päällä - nauru-terapiaa parhaimmillaan :) Hän on kovin kiinnostunut seurailemaan aina leipomistani ;) Ehkäpä  hän on tuleva kondiittorin alku ;D
 
Meillä syödään sunnuntaisin brunssia ja luetaan Hesaria. On ihana nukkua pitkään ja viettää päivää kiireettömästi. Sunnuntain hiljaisuudessa on hyvä kerätä voimia tulevan viikon koitoksiin :) Kohta painelen Myrskyluodon Maijan luo kirjani siivittämänä, joten pian olen villasukkineni saaristolaismaisemissa. Ai, miten ihanaa! Tästä voisi jatkaa jutun kirjoittamista, mutta toivottelen teille rauhaisan touhukasta adventin aikaa ;)
Montakos yötä sitä enää jouluun onkaan?
 
 
 
 
Pidetään talvituulien viuhuessa varpaat lämpiminä ja sydän myös <3

SHARE:

2 kommenttia

  1. Tervetuloa blogimaailmaan.

    Hauskoja jouluvinkkejä, taidanpa tehdä tuollaisen tuoksusydämen. Huopakangasta ei taida löytyä, mutta jospas teenkin sen pellavasta ;-D.

    VastaaPoista
  2. Todellakin voi käyttää muutakin kangasta kuin vaan huopaa :) Tarkoituksenani on taikoa tänne 24 ideaa, saa nähdä onnistunko...Hei, ja kiitos kommentistasi! :))

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig