sunnuntai 23. joulukuuta 2012

23.luukku

Hiio-hoi! Ho-ho-ho-hou!!


                                                           ( kuva lainattu täältä. )

                                                                 (kuva lainattu)


Helsinki-Vantaa ja jouluruuhka!Täällä ollaan Helsinki-Vantaan lentokentällä odottamassa lennon lähtöä Varsovaan. Lentokentällä on aina oma fiiliksensä, nyt etenkin oikein jouluinen. Kaunista.Varsovan lentokentällä meitä on vastassa hotellin oma kuljettaja, joka vie meidät Hotel Hiltoniin. Siellä puramme laukkumme (hotellihuonemme on korkeella, hui), lähdemme tutustumaan kaupunkiin, käymme hotellin loungessa syömässä pikkupurtavaa, uimassa hotellin 25 metrin uima-altaassa ja sitten iltasella menemme illalliselle Michelin tähden ravintolaan :)


                                                           
                                                                 (kuva lainattu täältä.)

                                                           
                                                                 (kuva lainattu täältä.)


Aamupala tarjoillaan loungessa (25.kerros), jossa on kokki tekemässä mieleisemme aamupalan.  Kunpa kaikki onnistuisi hyvin :)) Arjen luksusta, pienellä rahalla. Varaamme aina lennot ja hotellin erikseen, näin saa mielensä matkan ja varsin edullisenkin. En pidä seuramatkoista, joissa puolet hotellin asukaista on suomalaisia. Lomalla täytyy päästä pois tutuista ympyröistä, jos mahdollista.

Kisu voi kotosalla hyvin ystävättäreni kanssa vaikka kovin odottaa aina oven käydessä mamin tuloa :) Kisu saakin tuliaisia matkalta, oma sydänkäpymme.Tässäpä päivän vinkki, viime hetken lahjavinkkejä.

Usein tuntuu, että vanhemmilla ja isovanhemmilla on jo kaikkea, eivätkä he useinkaan joulun alla esitä mitään lahjatoiveita. Siksi lahjaksi on mukava keksiä joko jotakin ylellistä hemmottelua, mitä he itse eivät tulisi hankkineeksi itselleen tai sitten jotakin mukavaa ajanvietettä. Jos sinulla on sisaruksia, mieti myös, voisitteko yhdessä hankkia jotakin – silloin budjetissakin on enemmän pelivaraa. Huomioin sen mahdollisuudeen, että lahjan voi hankkia kaksin tai pienellä porukalla yhdessä. :)
Moni ei kaipaa/tarvitse lisää tavaraa nurkkiin, joten aineeton lahja on erityisen hyvä vaihtoehto ihmiselle, jolla on jo kaikkea. Aineettomiakin lahjoja on laidasta laitaan ja hintahaarukka alkaa nollasta. Tässä joitakin ehdotuksia, mitä vanhemmille, isovanhemmille tai vaikka appivanhemmille voi antaa:

 • Liput teatteriin/musikaaliin/oopperaan/konserttiin/balettiin. Yksi vaihtoehto on myös tarjota ilta jonkun edellä mainituista parissa vaikkapa äidille tai isoäidille sinun seurassasi.
 • Joulukukka-asetelma tai juustokori
 • Itsetehty kuivakakku tai jokin muu herkku. Blogistani löytyy nopeiden herkkujen ohjeita. Selailkaas :)

 • Lahjakortti kirjakauppaan/hierontaan/kasvohoitoon/manikyyriin/pedikyyriin/kylpylään. Harva raaskii käyttää rahaa kalliisiin hemmotteluhoitoihin itse, mutta porukalla ostettuna lahjakortti ei ole niin kallis lahja ja hierontalahjakortti sopii erityisen hyvin lahjaksi myös miespuoliselle väelle. Jos budjetti ei riitä lahjakorttiin ja hierontataitoja on itselläkin, voi toki myös antaa vaikkapa lahjakortin, jossa lupaa läheiselle esimerkiksi 3 puolen tunnin hierontaa tämän valitsemana ajankohtana.
 • Kotisiivous on ihanaa ylellisyyttä, jos normaalisti siivouksen joutuu hoitamaan itse. Vanhukselle tästä voi olla konkreettinenkin helpotus arjen keskellä.  Budjetin ollessa ongelma, voi toki tarjota myös esimerkiksi lahjakortin, jolla itse tekee läheiselle perusteellisen kotisiivouksen.
 • Ihana ravintolaillallinen voi myös olla mukava lahja vaikkapa omille vanhemmille. Moniin ravintoloihin saa ostettua lahjakortteja, joiden avulla idea on helppo toteuttaa. Herkkuillallisen voi kokata vanhemmille tai isovanhemmille myös itse.
                                                                      kuva lainattu

                                                           
                                                           Kuva lainattu täältä.
  Jokos jännittää jouluaatto ja oletteko jo tehneet kaiken valmiiksi huomista varten? Me ollaanki nähty täällä jo tonttuja :)
          Jouluinen halaus ja rauhallisen riemukasta joulua lukijoilleni :)


SHARE:

2 kommenttia

 1. Ihanalta kuulostaa tuo teidän matkasuunnitelma! Mullakin on aina talvisin ihan kamala matkakuume, mutta ei nyt ihan jouluna, sillon mä tarviin lunta hyvään fiilikseen ja mielellään paljon :--)

  Nuo aineettomat lahjaideat oli kyllä kaikki ihan mahtavia, ja noita täytyikin hankkia aika monta :-D

  VastaaPoista
 2. Mulla on krooninen matkakuumeen ja olisi kiva jos joskus olisi mahdollista muuttaa ulkomaille vaikka vähäksi aikaa :) aineettomasta lahjat ovat aika henkilökohtaisia lahjoja.

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig