lauantai 15. joulukuuta 2012

15.luukku ja viinintai

Jouluun on aikaa reilu viikko ja yhtään ei tunnu siltä!
Tätä tuntuu nyt oleva liikkeellä muuallakin,
ei edes lumen tulo saanut oikein joulumieltä aikaan.
 
 
    Tonttujen tohinaa ja kiliseviä kulkusia koteihinne.

 
 
 
Tässäpä tämän päivän vinkki vitonen, tuoksuappelsiini. Tarvitset appelsiineja, neilikoita ja koristenauhaa. Ripusta se niin, että voit nuuhkaista jouluntuoksua silloin tällöin :) Tein tällaisia tuoksuappelsiineja äitini kanssa jouluisin, silloin kun olin pienen pieni tylleröinen.
 
Mitä sinun nenäsi kertoo joulun lähestymisestä? Jouluhan tuoksuu hyvälle, paljon erilaisia tuoksuja. Kanelia, neilikkaa, muskottia ja hyasinttia. Piparkakkuja, jouluomenia, lanttulaatikkoa, glögiä, suklaata ja kuusen pihkaista tuoksua! Kun jouluateriaa valmistetaan tulvahtaa keittiöstä varsinainen tuoksujen sinfonia. Onko sinun nenäsi tehnyt muuten tuttavuutta lipeäkalan kanssa? Itse sanon, että hyh, lipeäkalalle :D
 
 
Helppoja tehdä ja tuoksuappelsiinit tuovat kaamosaikaan hieman väriä ja nautittuna ne antavat virtaa ja tarvittavia vitamiineja :)
 
 
Vihaan jollain kummallisella tavalla talvea. Olen kai edellisessä elämässäni ollut jonkinmoinen vaihtolämpöinen elukka. Itse asiassa inhoni talvea kohtaan lievenee¨kevättä kohti mennessä. On ollut hienoa löytää niinkin hieno laji kuin hiihto uudestaan, sitten lukion. Lukiossa liikuntatunneilla oli kuri kuin natsileirillä. Joka ikinen talvi liikuntatunneilla hiihdettiin vähintään 10 kilsan hiihtolenkki. Sydäntalvella inho on ihan liian lievä sana kaikkeen tähän poskiapistelevään ja kauluksestatunkevaan viimaan ja alatipaleleviin varpaisiin.Hyi! Ulkona kolmenkymmenen asteen pakkasessa hölkkäävät oudot otukset oikein sylettävät! Talvi on unen ja levon aikaa. Talvella ei tarvitse olla ylienerginen.

 

Kun tulee kevät ja herää valoon, ei ole enää mitään syytä jäädä sängynpohjalle piiloon kylmää maailmaa kuten pahimman kaamoksen keskellä! Kaamosaikaan ilta yhdeksän ja yhdentoista välillä alkaa väsyttämään samalla sekunnilla, kun kaadun sänkyyn ja aivosähkökäyräni vetää suoraa viivaa. Elän varmaan orastavaa keski-ikää, enkä haluaisikaan olla joka viikoloppu bilettämässä.Siis ihqdaa! Osaan antaa arvoa olemiselle ja kodille. Jotta uni tulee, on oltava puhtaat ja raikkaat lakanat. Meillä ei nukuta yleensä viikkoa kauempaa samoissa lakanoissa. En voi ymmärtää ihmisiä, joilla lakanat vaihdetaan sitten, jos jotain roiskuu tai nenään haisee :D HYI!
 
 
 
Tästä tulee hyvä viikonloppu, tunnen sen pinkeissä varpaankynsissänikin ♥
Porskutetaan vielä viikko ja sitten voikin jäädä hyvillä mielin joululomalle :) Otan tänään muuten takuuvarmasti lasillisen valkkaria! Ainakin. Antaa ilman olla sitten harmaan valkoinen ihan itsekseen. Mutta mielen saa vallata sisäinen aurinko (ja tuoksuappelsiinit ;)) ja se sisäinen aurinko saa paistaa aina ♥ Ja on ihana kuunnella Michael Bublé:n joulutunnelmointia.

Mutta mausteista paras on tunnelma :)Kaikkea kivaa kaikkien alkavaan viikonloppuun ♥ ~Satu~
SHARE:

1 kommentti

  1. Samat fiilikset mullakin et talvi ja pimeys on ankeaa... mut onneks joulu piristää ja enää viikko töitä...! Sit voikin alkaa jo odottaa kevättä kun päivä alkaa pitenemään - hitaasti mutta varmasti :)

    Ihanaa tunnelmallista viikonloppua Satu! <3

    Toivottaa Reetta

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig