lauantai 1. joulukuuta 2012

1. Luukku

Tervetuloa joulukuu ja valkea lumipeite. Yön aikana olikin sadellut hieman lunta, mutta ei kumminkaan siinä määrin kuin Etelä-Suomessa. Tuuli ulvoo nurkissa, tällaisella ilmalla on syytä pysytellä sisätiloissa ja keskittyä joulun aloitukseen. Voisipa keittää kupposen lämmintä  glögiä, sytyttää muutaman kynttilän ja pistää takkaan tulen. Takkaa meillä ei ole, mutta kaksi ensimmäistä onnistuisi. Tosin se glögikin pitää vielä hakea kaupasta ;)
 
 
 
 
Meillä kisu sai oman joulukalenterin ;) Ainakin sen sisältö tuntuu miellyttävän kisuamme hyvin paljon.
 
 
 
 
En erityisemmin  välitä joulusta mutta jokin joulutunnelmassa kiehtoo, sen sadunhohtoisuus. Jouluna on lupa rentoutua ja rauhoittua. Joulutunnelmaan pääsee parhaiten puuhailemalla jouluisia juttuja ja laittamalla joulua kotiin. Tonttu-ukkoja ja pientä joulutilpehööriä meillä ei ole kotona. Enkä pidä kiireestä ja aikataulutetuista jouluvalmisteluista, vaan meillä on aina joulua laitetttu sillä tahdilla, mikä tuntuu hyvälle. Ja ne kaapitkin kannattaa siivota vain silloin jos aikoo viettää joulunsa siellä. Ehkäpä jouluisiajuttuja riittää joulukalenteriksi saakka tänä vuonna. Katsotaan keksinkö 24 juttua. :)
 
 
Joulukalenterini sisältää jouluvalmisteluja sisustaen, askarrellen ja keittiössäkin puuhaillen. Olen ajatellut myös perheen pienempien osallistumista joulun valmisteluun, joten tekemistä riittää myös heille :) Toivon, että saan jokaiseen luukkuun edes jotain pientä aikaan. On minulla myös muitakin postauksia joulukalenterin lisäksi.
 
Ensimmäinen postaus on helppo toteuttaa ja perheen pienimmätkin pääsevät mukaan leipomispuuhaan. Helppoa, nopeaa ja edullista valmistaa. Kokeilkaa!
 
 
 
 
 
Juusto-piparitangot

400 g piparkakkutaikinaa
100 g brietä tai sinihomejuustoa
Kaaviloi piparkakkutaikina suorakaiteen muotoiseksi, puolen sentin vahvuiseksi ja noin 30 sentin korkuiseksi levyksi. Murenna juustoa taikinan toiselle puolelle, taita toinen puoli päälle ja painele levyjä kevyesti yhteen.
Leikkaa vajaan sentin levyisiä suikaleita ja kierrä puikoiksi juustotankojen tapaan. Kypsennä leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Hyviä eikös?  *< :)


 
Jos haluat jakaa jouluiloa muillekin, voit linkittää blogini sivustoa eteenpäin.
Tervetuloa seuraamaan Miss Bubble´s lifestylen joulunodotusta!
 
 
 
Mitä suunnitelmia teillä on joulukuulle? Joulumieli jo katossa? ;)
 
 
SHARE:

5 kommenttia

 1. Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta reseptiltä. Olen vasta viime vuosina löytänyt tuon yhdistelmän ja pidän kovasti. Suolaisen ja makean liitto, nam :)
  Heluna

  VastaaPoista
 2. Tää on aivan lyömätön yhdistelmä etenkin jos dippailee vielä viikunahilloon! :)

  VastaaPoista
 3. Vastavierailulla täällä. Voi olla, että kokeilen reseptiä. Vaikuttivat hyviltä. Miten pitkään nämä mahtavat säilyä kun on tuota juustoa sisässä.

  VastaaPoista
 4. Hei, Raparperi :) Teen yleensä pienen määrän juusto-pipartankoja ja meidän pesueella ne tulee syödäksi parissa päivässä. Mutta eiköhän sellainen 4 päivää ole maksimi, jos säilyttää jääkaapissa.

  VastaaPoista
 5. Tulin vastavierailulle. Kiitos tästä ohjeesta, vaikuttaa tosi tosi hyvältä, täytyy kokeilla heti kun ehtii! :o) Dippaus hilloon voi tosiaan olla piste i:n päälle. :o)

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig