torstai 20. joulukuuta 2012

20.luukku

Torstai, sisäinen aurinko, suklaata & kissamainen hymy. Siinä ainekset tähän torstaihin!

Tilasin Finnish Design Shopista Harri Koskisen suunnitteleman Block-valaisimen. Olen miettinyt sen ostamista jo parin suoden ajan ja nyt tilasin sen, itselleni joululahjaksi ;)
Tummempi lasi olisi ollut enemmän mieleeni, mutta hinta oli jo niin korkea, että päätin jättää sen seuraavaksi haaveekseni. Onko jollain kokemuksia Block-lampusta?

 
Koskinen suunnitteli suurta jääpalaa muistuttavan upean Block-lampun lämpöisen hehkulampun ympärille - nerokas idea oli juuri siinä kylmän ja lämpimän kontrastissa. Ei tainnut miehellä olla aavistustakaan, että kymmenen vuoden jälkeen valaisin on kuin itkevä muistomerkki hehkulampulle. Koskisen sisko on myös taitava taitelija, entisiä meidän kylän tyttöjä :)
 
 

                  Tänään aamulla meillä oli oikein sydämellisiä ja makoisia leipiä :) 
Tänään aion leipoa. Korvapuusti ei sitten oo puusti eikä mikään jollei siitä löydy kardemummaa. Ennen vanhaan kardemummalla parannettiin lemmenhuolia ja sydämentykytystä. Taikina kohoaa parhaiten kun ainesten joukkoon lisätään aimo annos rakkautta. Ja taikinaahan ei saa peljästyttää!

Olen huomannut viimeisen vuoden aikana, että tarvitsen aikaa ja tilaa. Elämä on pakottanut pysähtymään. Se on nyt ja tässä. Elämä pysäyttää aikanaan meidät jokaisen miettimään sen haurautta. Sitä tarvitsemaani aikaa ja tilaa saan joululomalla. Mulle pienet pyärhdykset ulkomaille ovat henkireikä, sitä jaksaa paremmin kun on mitä odottaa! :) Tykkään maata kiireettömyydne ilmapiirissä olohuoneessa lattialla paksun karvamaton tai piikkimaton päällä ja sulkea silmät. Tai seuraan seinien ja katon pintaa,  varjon ja valon leikkiä eri pinnoilla ja siitä se sitten lähtee. Ajatus seikkailemaan.

Laiskottelu sopivissa määrin ja haaveilu, siinä sielu lepää! Miksi pitäisi työskennellä taukoamatta ja vapaa-ajallakin? Ajattelumatkat vievät aikaa ja ovat ihania! Sauna on myös hyvä rentoutumis, tyhjyyteen tuijottelupaikka. Etenkin kesällä.Oi, niitä oksien silmiä katossa, pihkan tuoksua ja tulen rätinää ja hormin huminaa. Pystyn sulkemaan ympäröivän maailman täysin. Varmaan geeniperimää, saatua isältäni. Tämä pätee myös kissaamme, joka on kuin emäntänsäkin. Valikoiva kuulo! Mutta silleen sopivalla tavalla ;)

 
 
Hyasintit, ne vaan ovat niin kauniita ja ihanin tuoksuisia kukkasia.

Tässäpä päivän jäätävän kaunis vinkki, jäädytellä ruusut joulupöytään. Laitoin vettä kertakäyttömukiin ja upotin sinne ruusun kukkkaosan, sitten vaan odottelemaan kun pakkanen hoitelee jäädyttämisen tai pakastin. Samaa voi kokeilla vaikka hyasinteillakin.

Laita jääruusut isoon vatiin kynttilöiden kanssa. Onhan niistä ainakin illan verran iloa. Myöhemmin voi sitten pakastella narullisia versiota jotka saa puun oksille roikkumaan. Mielestäni nämä ovat yksinkertaisen kauniita.

Timanttista torstaita!


 
SHARE:

2 kommenttia

  1. Minulla on valkoinen Block, töistä ostettu pikkuviallinen kappale. Täydellä hinnalla tuskin olisi tullut hommattua, sen verran arvokashan se on :) Kiitos baileys kakun reseptistä, luulen että joulun aikaa kokeilen sitä!
    Heluna

    VastaaPoista
  2. Odotan innolla Blockia saapuvaksi. Baileyskakkuun kannattaa laittaa 2 desiä Baileysiä ja loputhan menee maistellessa ;)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig