keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Ajatuksia osa 324567433Listasin 10 hyvää mieltä tuottavaa asiaa. Tässäpä näitä, tylsiä ehkä, mutta
näistähän se elämän mielekkyys muodostuu.
1. Kisumme, jonka kanssa käymme valjailemassa melkein joka ilta "tärppämetsällä" ihmettelemässä suurta maailmaa, kuten Nalle Puh ja Nasu tekivät ;)
2. Turvallinen, luotettava avomies, vaikka välillä meilläkin salamoi.
3. Oma turvallinen ja käytännöllinen koti. Tosin ollaan asuttu kolme vuotta, ja olen koko ajan muuttamasa asunnosta ja neliöitä saisi olla enemmän.

4. Kaikki läheiset ja tieto siitä, että heillä on asiat hyvin.
5. Uusi ystävä. Ja te ihanat blogikamut


6. Tämä blogi.
7. Tuleva kesä ja aurinko.
8. Terveys ja kyky liikkua, nähdä ja kuulla elämää mitä ympärillä tapahtuu.
9. Kehräävä kissa.
10. Elämäntilanne, joka voisi olla parempikin. Inhoan epävarmuutta ja avoimia kysymyksiä. 


Mietin eilen illalla kesää ja menneitä kesiä, kuinka nousin junaan, menin metsän keskelle kesämökille järven rantaan, istuin kuistille,laitoin rantasaunan päälle ja aloitin loman. On perhe, ystäviä, saunan lämpö ja raukeat jäsenet. Makasin päivän rantahiekalla tai laiturilla, soutelin, luin kirjan, kävin aamu-uinnilla, kävelin metsätietä pitkin kauppaan tai kävin kauppa-autolla, läiskin hyttysiä, läiskin korttia, menin saunaan, luin vielä illan hämärässä, aamun ruskossa, hiippailin ulkona, kun aurinko nousi, kuuntelin hirsien natinaa, kuinka talo hengitti. Se on taas kohta täällä, kesä :) Sitä ajattelee, että vuodet vieriä saa, kunhan saisi pitää rakkaimpansa vierellään ♥ Ulkomailta olen tuonut sileäksi hioutuneita rantakiviä. Monta kertaa joudumme hioutumaan me ihmisetkin mutta ajatella, miten kaunista siitä voikaan syntyä. Kauniita yksilöitä, joita ei ole olemassa kahta samanlaista. Kauneutta on kaikkialla :) 

 

Minulla on ollut jonkin verran äärikokemuksia. Elämän korkeahko veisu. Olen nähnyt silmästä silmään elämän ja kuoleman, musta sankkapilvi. Heräsin yöllä unesta, jossa hyvästelen isäni juna-asemalla. Meillä muilla ei ollut asiaa junaan. Näin tätä unta jo ennen isäni kuolemaa. Olen nähnyt monet asiat unessa ennen kuin ne ovat tapahtuneet päiväelämässä. Aavistamme tulevan surun? Toissa yönä olin lentokentällä lähdössä isäni kanssa matkalle, mutta viime tipassa huomasin hukanneeni lentolipun. En päässyt matkalle mutta isäni nousi koneeseen. Pelottavaa ja samalla lohdullista. Näen usein unia, jotka ovat kuin elokuvia. Niissä on selkeä juoni, muistan tapetit ja ilmeet herättyäni. Minulla on myös näitä muitakin outojajuttuja, varmaan aika keski-ikäistä? Lluen Hesarista kuolinilmoitukset sekä muistovärssyt ja pidän oudolla tavalla hautausmaista. Niitä tarinoita siellä. Voin lukea kaikki kivet, kuvitella kaikki elämät ja viipyä vieraana. Hautausmaalla kenelläkään ei ole kiire.  Eräs tuttava totesi minut tavattuaan taannoin, että olen oikea enkelityttö, jäin miettimään... Sain toissapäivänä mukavalta naishenkilöltä suojelusenkelikiven.

Tunne turvattomuudesta on kamalaa. Mutta niinhän sitä sanotaan: rikkonaisesta kasvaa aina vähän vahvempi! Mitä enemmän takana on elämänkokemusta, niin sitä enemmän olen huomannut arvostavani ennakoitavuutta, jopa yllätyksettömyyttä. Turvallisuus on usein paljon parempaa kuin jännittävyys, vaikka joskus on hyvä olla ihan vähän sitäkin. Mielestäni turvallisuus on perusedellytys, mutta toki myös pientä jännitystä saa ja pitääkin olla elämässä. Perusvarmuushan on kaiken pohja. Sen päälle voi rakennella sitä jännittävyyttäkin :)  

                    Tää on kotimme melkeinpä kaunein valaisin, eteisen plafondi.


Turvani löytyy kodinlämmöstä, työpaikasta, miehestäni ja kisusta, rakkaista läheisistäni sekä ystävistäni! Rakkaus sen kaikissa hauraissa muodoissaan on mahtava, pysyvä voima, joka antaa todellisen merkityksen jokapäiväiseen elämäämme. Tarkoitan rakkautta, joka välillä roihuaa meissä jokaisessa metsäpalon lailla, sisäistä lämpöä, joka estää sieluamme jäätymästä epätoivon kevättalvessa. Minulle turvallisuus ja sitä kautta onnellisuus ja hyvä olo tulevat pienistä suurista asioista ♥ Jos joku sanoo ettei raha tuo onnea, niin kyllä se vaan tuo koska hyvä taloudellinentilanne on turvallisuutta ja takaa hyvät yöunet, kun senttiä ei tartte venyttää.
 


Pidätkö turvallisuudentunnetta ylipäätään kovin tärkeänä vai elätkö mielummin jännittävässä spontaaniudessa?


Voi Karhu, pikku tiikeri sanoi, eikö elämä olekin hirveän ihanaa! On, pikku karhu sanoi. Elämä on hirveää ja ihanaa ♥ -Janosch-

SHARE:

9 kommenttia

 1. Nuo 10 asiaa pitää niin paikkaansa :-) <3 Ehdottomasti, niin se vaan menee. Jälleen niin hyvin kirjoitit! :-) Kiitos tästä aamupiristyksestä kovasti <3

  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa keskiviikkoa ihanalle suojelusenkelille ♥
  ... hautausmailla on kaunista ja rauhallista, viihdyn siellä itsekin. Tykkään myös kuvata niissä pieniä yksityiskohtia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla,että täällä on toinenkin, joka viettää aikaansa kuvaillen haustausmaalla :D

   Poista
  2. Tästä sainkin ajatuksen tämän päiväiseen kuvaukseen ja postaukseen, kiitos sinun :)

   Poista
 3. Kivoja ajatuksia sinulla!
  Itselläni työelämä on tarpeeksi hektistä, muuttuvaa ja yllättävää, joten vastapainoksi haluan henkilökohtaisen elämän ja arjen olevan tuttua ja turvallista, rutiinienkin täyttämää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvallinen arki on kyllä ihana juttu koska se ei ole itsestäänselvyys :)

   Poista
 4. Ihanat nuo 10 asiaa :) Jokaisen tulisi miettiä välillä niitä hyviä asioita!
  Ja olen samanlainen noiden kuolinilmoitusten suhteen... Olen pienestä pitäen lukenut ne aina Hesarista ja rakastan myös hautausmaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että täällä on useampi hautausmaiden "ystävä" ja niitä, jotka lukevat kuolinilmoitukset. Mietin aina kuolinilmoitusta lukiessa, että millainenkohan elämä vainajalla on ollut ja millaisiakohan tarinota hänen elämäänsä liittyy.

   Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig