torstai 14. helmikuuta 2013

♥ Valentines Day ♥

Lämpöistä torstaita ja ystävänpäivää lukijoilleni, uusille, vanhoille ja tuntemattomille, jotka lukevat juttujani päivittäin Toivottavasti Sinullakin on ainakin yksi hyvä ystävä. Itselläni on muutama ystävä, joiden kanssa on tunnettu melkein kolmekymmentä vuotta :) Mutta ystävät ovat laskettavissa yhden käden sormilla, ei se määrä vaan laatu. Kavereita sitten riittääkin enemmän, on ihanaa, että on ihmisiä lähellä, jotka välittävät ja ovat ainutlaatuisen ihania. Jokainen ystävyyssuhde on yksilöllisen ainutlaatuinen kuin helmi.Tänään on hyvä syy ostaa itselleen suklaapatukka tai tulppaanikimppu, koska läheisetkin voivat paremmin kun pitää itsestään parempaa huolta ;) Oletteko muuten koskaan ajatelleet, kuinka joidenkin ihmisten seurassa on todela mukavaa ja luontevaa olla? Mielestäni ystävä peilaa ja vahvistaa luonteen iloa, hymyä, positiivisia puolia sekä on rehellinen. Rehellisyys on kaikken tärkeintä, vaikka se joskus tekisikin kipeää. Aito ystävyys ei ole samistelua. Itse olen karsinut elämästäni ärsyttävät ja negatiiviset heput. Joskus ystävyyssuhteet lopahtavat mutta niilläkin on tarkoituksensa. Nyt tuntuu hyvältä, että elämässäni on ystäviä, joiden kanssa voin  puolittaa huoleni ja suruni, häivyttää ahdistuksen, karistaa huolen, kaksinkertaistaa ilon, jakaa rakkauden, tuplata naurun. Ei se määrä vaan laatu! Me herkuteltiin eilen ystäväni kanssa ystävänpäivän leivoksilla ja illalla innostuin leipomaan aivan uutukaisella ohjeella makeaa piirakkaa, jonka ohjeen laitan tänne illalla :) Sekä eilen illan menu oli mielettömän hyvä vaikka itse sanonkin, tuli tehtyä ruokaa aivan omalla reseptillä.


Ystävyyttähän ei voi pakottaa, eikä läheisten ystävien arvoa mitata määrässä. Sanontakin kuuluu, että on parempi olla yksi hyvä ystävä kuin kasa yhdentekeviä tuttuja. Eikä niin sanotuissa tutuissakaan mitään vikaa ole, päinvastoin mutta ystävien arvoa ei kannata mitata määrässä.  Joillakin voi olla satoja facebook kavereita, mutta ketkä todellakin soittelevat sinulle, tapaavat sinua ja ketkä oikeasti ajattelevat sinua viikoittain? Onko mielestäsi väärin karsia kaverilistalta tuttavan tuttuja, joita ei juuri koskaan tapaa, joille ei soittele eikä heitä juurikaan ajattele? Onko se julmaa vai vain hyväksi? Minusta karsiminen on sallittua.On hienoa, että ystävyydelle on omistettu kokonainen päivä, mutta ystävää tulee muistaa muulloinkin. Kunpa muistaisimme sanoa niitä hyviä asioita ystävillemme viikoittain ja ymmärtää, kuinka tärkeitä ne läheisimmät ihmiset ovat. Vaikka asuttaisiin eri puolilla maata tai jopa eri maissa, yhteinen sävel löytyy parinkin vuoden tapaamattomuuden jälkeenkin. Kuinka kalliita semmoiset ystävät onkaan. Minulla on tällaisia ystäviäYstävyys kehittyy pitkän ajan saatossa, ei päivässä tai viikossa. Ystävyyden piirteisiin kuuluu mm. luotettavuus, auttaminen, kuunteleminen, ajan vietto yhdessä, ymmärtäväisyys, hauskanpito, ja moni muu asia. Myös tesitä lukijoistani löytyy näitä piirteitä. Se on hienoa ja ihanaa :)


Jokainen meistä tarvitsee hyvän ystävän Eilen ystäväni tapaamisen jälkeen jäinkin miettimään, mikä on nykypäivän oikea ystävyys-käsite onkaan? Onko se juhlimista ja kalliita lahjoja? Vai lounaita kera viinin?  Ystävän kanssa voi tehdä mitä vaan. Oikeaan ystävään voin luottaa 200%:sti, hänelle voi olla varauksetta oma itsensä, eikä tarvitse varoa puheitaan. Olen saanut myös ihanan vastuullisen tehtävän, olen kummitäti kahdelle ystäväni lapselle :)

Olen huomannut, että etenkin ystävät osaavat olla aidosti onnellisia, kun menestyt elämässäsi. Koska jos joku menestyy, niin keneltä se on pois?!  Yleensä kauan unelmana olleet asiat, joita saavuttaa ovat olleet kovan työn takana, joten miksi olla kateellisia ihmiselle, joka todellakin on ansainnut  palkan kovasta yrittämisestään :)


     
  Onko sinulla ystävyyssuhteita, jotka ovat melkein yhtä vanhoja kuin sinä itse?


Kaupoissa on myynnissä ystävänpäiväkortteja sekä  erilaista ystävänpäivä sälää, pikkuisia pehmonalleja, posliini- tai pehmosydämiä. Kamalaa, jos ystävyys on pelkkää lahjomista ja ystävän kaappien täyttämistä jonninjoutavalla krääsällä. Se on ihan okei, jos haluaa ostaa ystävälle jotain tärkeää, mutta ystävänpäivä ei saa olla pakote sille, että täytyy vaan ostaa jotain ostamisen pakosta. Ystävänpäivän lahjan ei tarvitse olla kallis, se voi olla leipomus, lounas ystävän kanssa tai kiireetöntä yhteistä aikaa.  Minulle on tärkeää, että on oikeasti olemassa ystäviä, jotka kuuntelevat. Se ei ole itsestäänselvä juttu.  Sana. Teko ja ajatus, eivätkö ne enää riitäkään? Tuin eläinsuojelutyötä ystävänpäivä lahjana. Näin ollen en myöskään täytä ystävienikään kaappeja turhilla tavaroilla, ja kaikkein  parasta,on, että hyvää mieltä voi levittää ympäri maailmaa, tällä kertaa Romanian kovia kokeneille entisille katukoirille. 

                                       Ystävän kanssa voi vaikka erästellä :)Olen kiitollinen ystävistäni, koska ystävyyshän ei kasva puissa. Tänään jaan oppilailleni positiivisuuslaput, joihin jokainen kirjoittaa kaveristaan yhden hyvön asian ja annamme sitten lappusen kaverille. Sen lisäksi jaamme halisydämmet ja halailemme sitten muitakin kuin omia luokkalaisia välitunneilla. Itse aion muistaa myös nelijalkaista kaveriani, kisu-kis-kisiä ystävänpäivänä

Tänään seurataan oppilaiden kanssa penkkareita ja töiden jälkeen menen ilahduttamaan äitiäni suurenmoisilla muffinseilla ja viemme isäni haudalle kukkia sekä teemme hautakummulle pienen kynttilämeren


Hyvää Ystävänpäivää kuvan ruusujen ja halausten kera kaikille kaksi ja nelijalkaisille Ystäville. Ei ne suuret vaan ne pienet lämpöiset teot ♥

SHARE:

8 kommenttia

 1. Ei se määrä vaan LAATU!! Itse olen vuosien myötä karsinut läheisen ystäväpiirin muutamaan rakkaaseen. Se tuntuu hyvältä!!

  Hyvää ystistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin <3 Ja oikeat ystävät erottaa siitä, että he pysyvät vakaasti rinnallasi myös heikoimpina aikoinasi :)

   Poista
 2. Ihanaa ystävän päivää sinulle kovasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunaisen kaunista ystävänpäivää sinulle Seija <3

   Poista
 3. Lapsuudenystävä on edelleen ystäväni, hetken olimme erillään... mutta tämä ihanainen tuli ja etsi minut "käsiinsä". Olen hänen esikoisensa kummi, me nähdään... mutta ikävä kyllä harvoin (eri kaupunkeja tässä syyttelen ja kiireitä).
  Hän on ja tulee pysymään ystävistäni aina lähimpänä sydäntäni, paljon on koettu, kärsitty ja naurettu yhdessä ♥ (tuli oikein kyyneleet silmille...)

  Ihanaa Ystävänpäivää sinullekin SatuMaria ♥

  VastaaPoista
 4. Ihanaa ystävänpäivää sinulle! Vihreä väri muuten sopii sinulle todella hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Illanpostaus olikin ajastunut väärin, ilman sen ruurempia ohjeita tai kuvia :D Poistin sen, koska se oli vaillinainen. Tää tietotekniikka!!

   Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig