torstai 3. lokakuuta 2013

☂ Sadepäivän suosikit

Sydämellisesti tervetuloa uudet lukijat.
 Ihastelin eilen illalla hienoa tasalukua, 200 :) Kiitos ja kumarrus! Hurjaa! Mieletöntä! Olisikohan syytä järjestää peräti pieni arvonta? Blogini täyttää vuoden vasta marraskuun lopulla, joten olen todella iloisesti yllättynyt lukijoiden suuresta määrästä. Vuosi takaperin marraskuun lopulla perustin tämän blogin ja blogini kautta olenkin saanut yhteistyökumppaneita, saanut tutustua uusiin tuotteisiin, saanut blogikamuja ja nauttinut blogin pitämisestä. 

Täällä on satanut vettä välillä kaatamalla. Kesä on hyvästelty ja syksy tekee pesää puihin ja pukeutumiseen. Neuleet on jo kaiveltu kaapin perukoilta ja saapikkaat lankattu. Syksyisin on aikaa vain olla ja nauttia sinisten hetkien tunnelmasta sohvannurkassa.  Syksyisin minuun iskee myös halu leipoa ja tehdä erityisen hyvää ruokaa. Kokosinkin teille pari sadepäivän suosikkireseptiäni.


Eilen illalla innostuin leipomaan, leivoin kolme tuntia. Kyllä, luitte oikein, kolme kokonaista tuntia! Leivonnaiset onnistuivat sen verran hyvin, että haluan jakaa reseptit  teidän kanssanne. 

Red Velvet - kuppikakut

Noin 25 kuppikakkua

6dl venhäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1½dl öljyä
3½dl sokeria
2 munaa
2½dl piimää
2rkl vaniljasokeria 
2-3tl punaista elintarvikeväriä

Tuorejuustokuorrutus
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
 1dl kuohukermaa



Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa öljy ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaamalla. Yhdistä keskenään piimä, vaniljasokeri ja elintarvikeväri ja kaada seos kuiviin aineisiin.
Jaa taikina tukeviin oaoerivuokiin. Jätä noin neöjännes tilasta kohoamisvaraksi. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes kuorrutus on kuohkeaa. Levitä tai pursota jäähtyneille kuppikakuille.


 Punaisiksi värjätyt Red Velvet - kuppikakut ovat erittäin suosittuja Yhdysvaltojen eteläosissa.



 Aamuissa on jo vahvasti  syksyläsnä. Viileää. Koleaa. Höyryävä hengitys. Poskia nipistelevä aamupakkanen. On aika valmistautua talveen. Pitkään, kylmään ja lumiseen talveen. Kesä on kaunis sana, paljon kauniimpi kuin syksy tai talvi. Kesästä haluankin pitää kiinni, ainakin kurpitsan muodossa.



Sain serkultani itse kasvatetun kesäkurpitsan, joka oli suuren suuri. Tein kesäkurpitsasta pihvejä ja täytettyjä kesäkurpitsaveneitä. Eilen iltana valmistin myös pienen määrän omenahilloa, josta tulikin sopivan makeaa. Päätin tarjoilla iltapalalla omenahilloa kera kesäkurpitsapihvien, paprikakananmunan, vuohenjuuston ja pekonin. Pihveistä tuli raikkaan makuisia ja suosittelenkin tätä reseptiä teille kaikille. Kesäkurpitsapihvit toimivat hyvin alkuruokana tai pääruuan lisukkeena.


Kesäkurpitsapihvit
70kaloria per pihvi
1 kesäkurpitsa
1peruna
2munaa
2rkl korppujauhoja
suolaa
voita
Raasta kesäkurpitsa ja peruna raastinraudan suurella terällä ja laita raaste siivilään. Ripottele joukkoon suolaa ja anna valua.
Riko kulhossa munien rakenne haarukalla, sekoita joukkoon korppujauhot. Anna massan seistä noin vartin ajan. Muotoile massasta pihvejä ja kuumenna pannu keskilämmöllä. Paista pihvit voissa molemmin puolin. Jäähdytä ja pakasta pihvit yksittäin. Tai tarjoa heti sellaisenaan tai muun ruuan lisukkeena.



Kotitekoinen ruoka on parasta. Välttämättä lopputulos ei ole aina kaunein, mutta tärkeintä onkin maku!



 Kun on syksy ja sataa, voi vaikka kaivaa gramofonin esille ja pistää tanssiksi.
- Muumipappa -


 Listasin 10 hyvää mieltä tuottavaa asiaa tältä viikolta. Joskus niistä tylsistäkin arkiasioista koostuu lopulta elämän mielekkyys.

1.Kisut
2. Kuulin todella iloisen uutisen, koskien ystävääni
3. Oma  kotipesä, jonne voi mennä suojaan maailman myrskyjä
4. Kaikki läheiseni ja tieto siitä, että heillä on asiat hyvin
5. Ystävän tapaaminen ja uuden ihmisen tapaaminen. Muistetaan kiittää ja rukoilla. Ei pidetä asioita itsestäänselvinä.
6. Tämä blogi
7. Tuleva kevät ja aurinko (olen optimisti ja ajattelen jo talven yli)
8. Terveys ja kyky liikkua, nähdä ja kuulla ympäröivää elämää
9. Onnistuneet leipomukset
10. Hyvä kirja ja kiireettömyys


 Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla
kauhean vaarallinen.
- Tove Jansson -


Sun. Sand. Strawberry. Blue sea. Blue sky. Icecream. Dance. Love.
Nouseeko suupieleenne hymynkare? Kesä ja muistoja :)


 Nauttikaa rentouttavasta sateenropinasta ☂







SHARE:

6 kommenttia

  1. Näyttää niin herkulliselta :-):-)

    VastaaPoista
  2. No me ollaan täällä saatu nauttia auringonpaisteesta :)
    Sateesta huolimatta... oikein mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
  3. Nuo kesäkurpitsapihvit näyttävät tosi hyviltä - pitää ehdottomasti testata! Tein viikonloppuna kesäkurpitsa-lasagnea ja se oli ainakin tosi hyvää! :)

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköisiä!!! :) Ja superpaljon onnea hienosta lukija määrästä! VAU! :)

    VastaaPoista
  5. Hieno juttu, 200 on upea määrä lukijoita. Mutta ei ihme, blogisi on niin ihana, positiivinen, tunnelmallinen ja pohdiskeleva. Kiitos siitä <3!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig