lauantai 20. kesäkuuta 2015

Budapest, osa I

 Aloitimme matkamme purkamalla muuttokuorman uuteen Helsingin kotiimme. Sieltä suuntasimme lentokentän Hiltonin loungeen, jossa vietimme illan. Olen yöpynyt useat kerrat ennen ulkomaan lentoja tässä hotellissa ja voin vain suositella sitä. Ja etenkin loungea, johon kuuluu ruuat ja juomat.
Lensimme lauantaiaamuna Budapestiin Finnairin sinivalkoisin siivin ja perillä odotti kolmenkymmenen asteen helle.

Suosittelen Budapestia lämpimästi edullisena, kauniina ja elävänä kaupunkina.
Hyppäsimme toisena päivänä Hop On Hop Off-bussiin ja saimme samalla kattavan näkymän kaupunkiin. Loppuloman vietimme uima-altaalla, kävellen kaupunkia ristiin rastiin ja käymällä Tonavan risteilyllä.

Pienenä vinkkinä voin todeta, että kengät olivat todella edullisia, 3-15e parilta. Joten kannattaa suunnata kohteeseen aikalailla tyhjän matkalaukun kanssa. Budapestissa ruoka ja juoma olivat edullisia Suomen hintoihin nähden.

Jos matkaatte Budapestiin,niin suosittelen käyntiä Gellertin kylpylässä. Itse hotelli on neljän tähden, hieno ulkoisesti ja sijainti sekä aamiainen hyvät, mutta huoneessa haisee voimakas home joka tuo hengitysvaikeuksia ja huonoa oloa. Kaikissa huoneissa ei ole ilmastointia ja jos sellainen on niin se on irrallinen laite,joka vuotaa vedet kokolattiamatolle. Kauniit näkymät ilmastoiduista huoneista Tonavalle ja tunnelmallinen hotelli. Mutta seuraavan kerran valitsen toisen hotellin keskustasta. Hotellissa on siis kylpylä, joka on todella sokkeloinen. Ensimmäinen vierailu kylpylässä on ilmainen, mutta seuraavat kerrat maksavat 8e. Kauniin aurinkoisen päivän sattuessa kohdalla kannattaa olla varaamassa aurinkotuolit. Kylyplään mennessäsi saat käteesi kellon tapaisen muovilaitteen, jonka avulla pääset kylpylään sisään ja sieltä pois. Uidessasi sisäaltaissa tulee käyttää respasta saamaasi uimalakkia. Kylpylässä on useita altaita sisällä ja ulkona. Ulkona on muun muassa aaltoallas. Ulkoallas alueella on ravintola, josta saa ostettua ruokaa ja juomia.
 

Kylpylä on rakennettu 1912-1918 Art Nouveau tyyliin ja valitettavasti kärsi tuhoja toisen maailmansodan aikaan. Rakennus on kuitenkin kunnostettu vuonna 2008 takaisin loistoonsa tuhojen jälkeen.Gellert spa:n sijainti on ollut tunnettu jo 1200-luvulla, jolloin löydettiin maasta pulppuavaa vettä parantavilla vaikutuksilla. Ottomanien aikaan kylpylöitä oli jo rakennettu tälle alueelle ja turkkilaiset hyödynsivät 1500- ja 1600-luvuilla ”maagista parantavaa lähdettä”.

















































 Parlamenttitalo oli upea näky. Kävimme Tonavan risteilyllä ja näimme samalla kaupunkia eri perspektiivistä.












 Kauppahalli sijaitsi aivan hotellimme lähellä. Sieltä löytyy edullisia matkamuistoja ja ruokaa.Täällä kannattaa käydä ehdottomasti!

















Yököttävin Caesarsalaatti, joka ei edes muistuttanut Caesarsalaattia. Hyvät raaka-aineet olivat pilattu majoneesilla, joka suorastaan kellui salaatin päällä. Tämän ruokapaikan jälkeen jäi nälkä, koska suurin osa annoksesta jäi syömättä.



















 Tässä kadunkulmassa kuvattiin uuden Lexuksen automainosta.








 Budapestissä on paljon kodittomia ihmisiä. Tällaiset asiat pysäyttävät matkaillessa. Laittavat elämän arvot uusiksi ja luo uusia ajatuksia.
Entäpä jos sinun kotisi olisi tässä? :(




Kurtoskalacks. Maailman parasta pullaa, jota leivotaan kojuissa.


Parin päivän kenkäsaalis :D Luulenpa,että olemme tuhatjalkaisija. Puolustuspuheena sen verran,että tässä on kahden henkilön kenkäostokset. Halvalla saatiin,niin tuettiin Unkarin kansantaloutta!

 Holokaustinen muistomerkki. Varasin eilen Auschwitziin retkiliput. Menemme sinne ensi viikon Krakovan matkallamme tutustumaan. Varmasti todella puhutteleva käynti!






 Lämpöistä juhannuksen aikaa*
Huomenna matkataan Budapestiin uusien nähtävyyksien äärelle!




SHARE:

2 kommenttia

  1. Mielettömän upea kaupunki, jonne on vielä päästävä. Nam pulla ja wau tuo kenkäsaalis! Mukavaa juhannuspäivää <3

    VastaaPoista
  2. Mielettömän upealta kaupungilta vaikuttaa kuvista päätellen!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig