sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kuala Lumpur - savusumun keskellä*

Kävimme Aasian matkallamme myös Malesian Kuala Lumpurissa. Lensimme JetStarilla ja hieman säikähdin JetStarin erikoista laskeutumisrituaalia. Matkustamosta sammutettiin kokonaan valot. Kuala Lumpur oli todellinen iloinen yllätys, länsimaalainen vehreän rento kaupunki, jossa oli edullista.

Aurinko paistoi savusumun keskeltä. Otimme Kuala Lumpurin juna-asemalta Hop On Hop Off-bussin, joka maksoi vain noin 10e. Matkasimme siis lentokentältä junalla keskustaan. Kannattaa olla aina tarkkana taksien kanssa, jos sellaisen valitsee. Kannattaa siis sopia hinta jo ennakkoon tai se, että autossa on mittari. Piipahdimme mm. Petronaksen torneilla ja paikallisessa kauppakeskuksessa. Hop On Hop Off-bussilla näki hyvin kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Singaporessa kuten Kuala Lumpurissakin on China Town, josta löytää kaikenlaista kivaa ja edullista matkalaukun täytöksi. Jos haluat luksusmerkkejä, niin tasokkaampiakin putiikkeja löytyy Vuittonista Gucciin.

Kuala Lumpuriin on suht edullisia omatoimimatkoja ja vaikka se onkin muslimimaa, niin siellä on paljon edullisempaa mm.alkoholi kuin Singaporessa. Ruoka oli myös paljon edullisempaa. Kuala Lumpurissa olisi vielä paljon nähtävää, joten voisin kuvitella joskus palaavani kohteeseen. Ikävänä lisänä tällä matkalla olivat juuri nuo Indonesian savusumut. Singaporessa ja Ho Chi Minhissä savusumu ei häirinnyt yhtä paljon kuin täällä. Mutta lämmntä riitti, reilusti yli 30 astetta. Tännepäin maailmaahan on kohta tuloillaan sadekausi, jolloin sadetta saadaan. Tällä lomalla emme nähneet sadetta yhtenäkään päivänä. Meillä oli tuuria.
Olen niin kiitollinen näistä matkoista ja kokemuksista.
Sitä kasvaa ihmisenä jokaisella  matkalla.

Minulla on myös matkailu listalla maita, joihin en välttämättä halua matkustaa jollei eteen satu puoli-ilmainen  matka. Pyrin matkailemaan uusissa kohteissa ja sellaisissa, joihin oikeasti haluan matkata. En vain sen takia, että sattuu olemaan edullinen matka.
Tämän Aasia turneen jälkeen voin todeta, että Karibian suunta on ehdoton suosikkini.

Toivon viikkoosi kaikkea lämmintä ja hyvää :)

Durian hedelmä, jonka kuljettaminen julkisissa liikennevälineissä on kiellettyä.
 Kuala Lumpurin juna-asema ei ollut yhtä hehkeä kuin Singaporen.

Maailman makoisimmat kevytkääryleet.

Harrodsilla on kaikkea kaunista ja makoisaa, mutta niin ylihintaista. Keksipurkki maksaa reilu 30 euroa. Aamupala vaihtoehdot


Tää juoma oli hyvää, jätskiä ja limpparia samassa purnukassa.

 WC:ssä on oltava ohjeet :D
Avoin wc kaikille avoimille ihmisille. Toinen vaihtoehto tehdä pelkkään lattiassa olevaan reikään tarpeensa.


Huomenna piipahdetaan Ho Chi Minhin museoissa.

Ihanaa alkavaa viikkoa!


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig