sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Paossa viltin alla suklaarasian ja unelmien kanssa*

Huoh, meillä jouluruokailu aloiteltiin jo perjantai-iltana ja nyt jo kuljen pyörimällä. Itse en viinistä nyt suuremmin välitä, mutta ainahan pulloa voi käyttää vaikka kynttilänjalkana, ellei muuten. Olen osannut nauttia kaikkea kohtuudella paitsi suolaisia ruokia. Tänään ja huomenna on kuitenkin työpäivä, joten viiniä otetaan pari pikarillista. Liian moni perhe löytyy tänäkin jouluna turvakodeista, muistetaan kohtuus.


Olen ollut eilisestä saakka paossa villakoiria puolihämärässä viltin alla kirjan ja suklaarasian kanssa. Suklaata mutustaessa sitä unohtaa ympäröivän maailman, se on myös parasta lohturuokaa. Hämärässä moni juttu näyttää myös paremmalta. Onko mikään ihme, että niin moni parisuhde on saanut alkunsa sellaisissa olosuhteissa? Näitä kelejä on turha itkeä. Tulevat kuitenkin joka vuosi - tosin lumetonta joulua en ole nähnyt kuin ollessani ulkomailla. Ilman tätä pimeää vuodenaikaa kynttilät ja tunnelmavalot olisivat turhia. Joululoma, vaikka sään suhteen voisi luulla syyslomaksi.

Muistan joka joulu lapsuudestani muiston, jolloin asuimme omakotitalossa ja joulun aikaan meillä oli tapana viedä toivomuslista autotalliin tai eteisen maton alle, josta tontut sen sitten hakivat. Kirjekuoressa jo lukee, että "En eläisi ilman joulupukkia!" No kukapa pystyis? Toivomuslistassa oli mm. teippiä, talvitakki, karkkia ja barbie. Voi sitä materian määrää. Olin aika "halpa-lapsi", ei ollut siihen aikaan mitään kännyköitä ja iPadeja. Laskettiin iltamyöhään saakka takapihalla mäkeä ja katseltiin hangella maaten pakkastaivaan tähtiä. Tänä vuonna sain lahjaksi lahjakortteja, parfyymia, Vuittonin käsikorun, kirjoja sekä hiihtoloman matkan - lahja minulta minulle!
SHARE:

1 kommentti

  1. Meillä vietiin joulupukin kirje ulos ikkunalaudalle ja aina oli tonttu kirjeet vienyt.
    Nykyisin himmennän kotona näppäränä ihmisenä valaistusta, koska en jaksa työpäivän jälkeen pahemmin siivota. Samat on tunnelmat minullakin tänään. Vietän ansaittua ja laiskaa pyjamapäivää ja pötsi on suklaasta ja kinkusta turvoksissa.
    Rentouttavaa Joulun jatkoa sinulle

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig