torstai 10. elokuuta 2017

Terveiset Sevillasta*

Vietin lähes pari viikkoa Sevillassa. Löysin uima-allasmatkailun uudelleen monen vuoden jälkeen. On ihana nukkua aamulla myöhään ja mennä pienen aamupalan (hotelliin ei kuulunut aamupalaa vaan söimme lähirafloissa edullisesti) jälkeen uima-altaalle tuntikausiksi, relata.

Lensimme Sevillaan Lufthansalla, mennessä Frankfurtin kautta ja tullessa Munchenin kautta. Mennessä vaihtoaikaa oli vain tunti, mutta kerkisimme hyvin koneeseen. Tullessa vaihtoaikaa oli kolme tuntia ja päätimme piipahtaa Munchenin lentokentän Europe-Loungessa. Siellä käyminen oli isovirhe, niin takapajuinen ja heikkotasoinen lounge ja täynnä suomalaisia. Latauspistokkeet olivat lattiassa ja aina joku puusilmä käveli puhelimesi latausjohtoon ja puhelin lensi kaaressa. Sevillassa on taas erittäin kiva lentokenttä lounge, siellä oli herkulliset tarjottavat, mutta alkoholijuomat olivat asiakaspalvelijan takana.


Sevillassa on paljon kauniita rakennuksia ja etenkin katedraali sekä kuninkaanlinna olivat hienot nähtävyydet. Piipahdimme Kolumbuksen haudalla ja hevosajelulla sekä soutelemassa. Toiseksi viimeisenä päivänä hyppäsimme junaan ja matkasimme Cordobaan, kauniiseen kaupunkiin, jossa on ennen kristuksen syntymää rakennettu silta.
Siellä oli myös kidutusmuseo, joka on todellakin käymisen arvoinen paikka. Cordobassa oli myös entinen moskeija, joka on nykyinen katedraali. Tämä kohde oli vaikutatvan kaunis paikka.
Espanjassa on suht kallista junamatkailu, 45 minuutin matka Sevillasta Cordobaan maksoi 40e. Jotta pääset junaan, niin sinulle tehdään samanlainen turvatarkastus kuin lentokentällä. Ja siellä junassa oli muuten ravintolavaunu. 

Sevillassa taksilla kulkeminen sekä syöminen ja juomat ovat edullisia. Oluen voi saada edullisimmillaan 80 sentillä ja ruuan eurolla. 100 Montaditos on ruokaravintola, jossa tarjoillaan herullista pikaruokaa, täytettyjä minisämpylöitä, liekkisiipiä, nugetteja jne ja hintahaitari on 1e-4e. Lämpöäkin riitti koko matkna ajna yli  +40 astetta, lämpimin päivä oli +46 astetta. En valittanut, nautin. Oleilin uima-altaassa ja sen reunalla nauttien virvoittavia juomia.

Pidän Espanjasta matkailumaana. Viime kesänä olin Valenciassa ja pidän paljon paikallisesta kulttuurista ja rentoudesta. Hotellimme oli neljän tähden Ayre Sevilla, joka oli todella kiva hotelli omassa ihanassa lähiössään lähellä keskustaa. Olimme varanneet Standard huoneen, niin saimme samaan hintaan Superior huoneen. Hotelli yllätti aivan täysin. Ayre hotellin johtaja lähetti meille kolme kertaa herkkuja hotellihuoneeseen aivan yllärinä.
Espanja on yksi ehdottomasti mieluisin matkailumaa. Lämpö, kulttuuri, ruoka ja aurinko. Jos haluat olla erilaisessa Espanjassa, jossa ei ole paljoa suomalaisia, niin valitse Valencian Beniferri tai Sevilla.


Käy tsekkaamassa Sevillan matkan kuvat: satumkirjavainen


 Burro oli huippuhyvä ruokapaikka!
 Kuninkaanpalatsista


Cordoban kaunis ikivanha silta, joka on rakennettu ennen eKr. Munchenin lentokentän alkukantaiset latauspistokeluukut.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig