torstai 31. elokuuta 2017

Vahva ravintolasuositus: Klippan - Ravintola Saaristo Helsingissä


Lupasin teille postauksen Ravintola Saaristosta Klippanilta.
Olen vieraillut kerran aiemmin tässä ihanassa ravintolassa neljä vuotta sitten. Täällä voit viettää niin pienemmät kuin suuremmatkin juhlat tai mennä viettämän iltaa hyvän ruuan sekä parin drinkin parissa  aivan extempore.

"Kaivopuiston edustalla, Klippanin luodolla, sijaitseva jugend-huvila on yksi Helsingin näyttävimpiä ja perinteikkäimpiä ravintoloita. Vuonna 1898 valmistuneella rakennuksella on pitkä ja värikäs historia. Aikanaan kansallisrunoilijamme Eino Leinokin oli ravintolassa tuttu näky vappuisin. Lähempää muistoista löytyvät yöttömän yön pitkät illalliset merta katsellen, nuoruuden tanssit parketilla, pitkät kosteat lounaat, rapujuhlat sekä ne kaikkein kauneimmat häät. Muistoja ja tarinoita on paljon. Toivottavasti myös sinun käynnistäsi tulee perinne ja siitä jää paljon hyviä muistoja."


Sillon nautin suomalaisista designastioista viiden ruokalajin aterian. Ravintola Saaristoon pääsee Olympiaterminaalin vierestä olevasta pienestä laiturista pienellä yhteystveneellä. Matka maksaa 6 euroa ja se lisätään ravintolalaskuun. Matka kestää noin parisen minuuttia yhteysveneellä mantereelta toiselle. Jos haluaa varmistaa pöytäpaikan upeasta ravintolasta, niin kannattaa varata jo etukäteen pöytä.


Tällä kertaa herkuttelin kolmen ruokalajin aterialla.
Alkuruuaksi valitsin sinihomejuustogratinoituja vihersimpukoita kuoressaan, pääruuaksi fenkolisiemnöljyssä kypsennettyä merilohta ja jälkiruuaksi tuoremansikkapiirasta. Kerrassaan onnistunut kokonaisuus, suosittelen! Annokset eivät ole liian pieniä vaan niillä lähtee oikeasti suurempikin nälkä.


Ilta oli varsinainen gold edition. Ensin Yhdysvaltain Suurlähetystössä vieraana sitten syömään hyvässä seurassa tunnelmalliseen Ravintola Saaristoon. Uusia oivalluksia. Kuplivaa. Ystävyyttä. Rentoilua. Niitä pieniä hyviä hetkiä ja pieniä suuria unelmia. Voin vain suositella Klippania, joskus kannattaa panostaa elämäänsä ja nautti hetkistä arjen yläpuolella. Etenkin hyvässä seurassa upeassa miljöössä ja Klippanilla saa otettua upeita kuvia. Mutta hämähäkkejä kannattaa varoa nojaillessaan kaiteisiin, koska saari on tunnettu hämähäkeistään.

Meritunnelmaa. Hetkessä elämistä. Pieni ripaus luksusta ja mieletön miljöö kera makoisan ruuan.
Kuva: Kati Riikonen


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig