tiistai 10. joulukuuta 2013

10.eettinen luukku!

Täällä paukkuu pakkanen melkein -30 asteessa, mutta onneksi peräpohjolan taloissa on kaksin- tai jopa kolminkertaiset ikkunat ja lämpöiset ulkoiluvaatteetkin on keksitty :) Ja enää 10 työpäivää ennen kuin alkaa joululoma, jihuu ja muutama kärrynpyörä!
Eilen illalla pakkailin blogilahjoja eteenpäin lähetettäväksi ja leivoin herkullisia juustopikkuleipiä. Julkistan illalla Pentik-arvonnan voittajan!

Lupasin Teille eilen kertoa muutaman eettisen ja tärkeän juolulahjavinkin. Tämä eettinen joululahja sopii ihmisille, jotka rakastavat eläimiä, joilla on empatiaa ja jotka kantavat huolta maailman eläintentilanteesta.



Tein eilen keittiössämme muodonmuutoksen, josta kuluvalla viikolla hieman lisää :)
Osaan antaa todella paljon arvoa olemiselle ja kodille. Koti ei vain ole kämppä, jossa käydään kääntymässä, se on turvasatama kylmältä maailmalta. Tänään aion tuulettaa petivaatteemme, koska uni tulee paremmin, kun sängyssä on  puhtaat ja raikkaat lakanat. Meillä ei yleensäkään nukuta yleensä viikkoa kauempaa samoissa lakanoissa. En voi ymmärtää ihmisiä, joilla lakanat vaihdetaan sitten, jos jotain roiskuu tai nenään haisee :D HYI!




Olen kertonut teille jo aiemmin Romaniassa asuvasta kummikoirastani. Lähetän joka kuukausi karvakamulle 10e Kodittomien koirien ystävät ry. kautta. Saan muutaman kerran vuodessa kummikoiruudestani kuvia ja sähköpostia tarhan eläintenhoitajilta. Adoptoisin karvakamun meille, mutta asumme kerrostalossa ja täällä ei suvaita haukkuvaa koiraa. Tässä postauksessa kerron enemmän kummikoira-toiminnasta.


 Lahjoitin viime jouluna joululahjarahat kodittomille eläimille, Pelastetaan koirat ja Kodittomien koirien ystävät ry:lle. Molemmilta löytyy nettipuoti, jossa on myynnissä muun muassa joulukortteja ja muuta oheistavaraa, joita ostamalla tukee tärkeää toimintaa. 

Itse ostin tänäkin jouluna lahjaksi muutaman eettisen lahjan, klik! Aion jatkossa antaa synttärilahjatkin eettisinä lahjoina.
Nettisivuilla voit tutustua eettisiin lahjoihin, jotka maksavat halvimmillaan vain 10e. Tällä summalla voit antaa koiralle ruokaa kuukaudeksi tai kissalle täyshoidon kuukaudeksi. Voit ostaa myös muun muassa rokotuksen ja sterilisoinnin, auttaa laiminlyötyä hevosta tai kustantaa lahjoituksellasi eläinlääkärin- tai eläintenhoitajan palkan kuukaudeksi.

Esimerkiksi,
Save the Dogsilla on myös kissatalo kissoille, joita ei voi steriloinnin jälkeen vapauttaa kadulle. Näitä kissoja adoptoidaan ulkomaille kun ne ovat tarpeeksi terveitä ja vahvoja.

Monen mielestä tuntuu vaikealta ostaa esim. joulu- tai syntymäpäivälahjoja läheisille koska aina ei tiedä mitä vastaanottaja haluaa. Meillä on nyt täydellinen lahjaidea eläinystäville - eettinen lahja! Eettinen lahja tarkoittaa, että lahjoitat tietyn summan tiettyyn tarkoitukseen, esim. koiran sterilointiin tai ruokaa koiralle kuukaudeksi. Saat vastineeksi hienon taitetun lahjakortin, jonka voit antaa ystävällesi lahjaksi. Tämä lahjakortti tuo paljon iloa sekä antajalle että vastaanottajalle ja tietysti myös Romanian kodittomille eläimille. Alla näet esittelyn eettisistä lahjoista ja sivun alalaidasta löydät tilausohjeet.

Huom! Ennen joulua he lähettävät automaattisesti jouluversion kyseisestä kortista. Jos kuitenkin haluat perinteisen kortin, ota yhteyttä kia@koirienystavat.com



Uuden lastensairaalan rakentamiseenkin voi lahjoittaa rahaa ja antaa näin eettisen lahjan, klik!

Myrskyluodon Maija
 

Onneksi kuitenkin suuri osa eläintenomistajista tuntee vastuunsa ja hoitaa eläimensä tunnollisesti. Olisi hienoa päästä joskus käymään kummikoiruuden luona Romaniassa tai peräti adoptoida hänet. Ja jos minulla olisi sitä ylimääräistä rahaa, niin antaisin siitä suuren osan kodittomille eläimille ja ihmisille.  Löytöeläin hoitolan-blogista voitte lukea järkyttävän tarinan eläimen laiminlyönnistä. Ottaessa karvakamun siitä tulee huolehtia hyvin ja loppuun saakka!

Urhea herra V.

Eilen paketoidessani paketteja, vanhin kisumme pihisti minulta teipin palasen. Siinä sitten juostiin ympäri asuntoa ettei herra vaan kerkeä nielaista teipinpalasta. Hän ei ole koskaan aiemmin pihistänyt mitään :D



Tein viikolla iltapalaksi, pieneksi suolaiseksi juusto-pähkinäkeksejä. Juustokeksejä voit tarjoilla kahvin tai teen kanssa. Joulunaikaan ne sopivat myös tarjottaviksi glögin kera.



Resepti on varsin helppo.

Valmistusaineet:



1 muna voiteluun

1dl Pähkinärouhetta päälle
                                                                                      

                                                                    150 g Voita
                                                               2 1/2 dl vehnäjauhoja
                                                    1 pussi (150 g)Valio pastajuusto raastetta 
                            

Sekoita pehmeään voihin jauhot ja juustoraaste. Taputtele taikina suorakaiteeksi. Kääri muovikelmuun. Anna levätä jääkaapissa n. tunti. Älä jäähdytä taikinaa ennen leipomista liikaa!    

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota muotilla pyöreitä keksejä (Ø n. 4 cm). Nosta keksit pellille leivinpaperille. Voitele munalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta.

Paista 200 asteessa 8 - 10 min tai kunnes ovat kauniin ruskeita.




 Joulun tuoksuista tiistaita  jokaiselle!


SHARE:

1 kommentti

  1. Ihana postaus taas jälleen!!! Voi kun tuo sinun kummikoira on söpö. <3 Unohtamatta kisuja! Täälläkin on muutaman kerran juostu kissan ja lahjanarun perässä. ;D

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig