keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Matkalla: Liettua, Vilna - toukokuu 2016

Toukokuussa lomailin helatorstain pitkänä viikonloppuna Liettuan Vilnassa.
Olihan se kokemus. Nähtävää Vilnassa ei ole paljoakaan KGB:n museo ja venäläinen 80-luvun diskoteekka. KGB:n museo on käymisen arvoinen paikka, vaikkei olekaan Puolassa Auscwitz-Birkenaun tai Ho Chi Minhissä sijaitsevan Vietnamin sodan-museoiden voittanutta, järkytyksessä. Silti KGB:n museo ei jättänyt vierailijaansa kylmäksi, se sai taas versomaan paljon ajatuksia.
Kuinka julma maailma on ollut ja onkaan.

Lähdimme lentokentälle jo aikaisin, koska businessluokan lippuun kuuluu Finnairin lounge. Loungen tarjottavat olivat niin juomineen kuin ruokineenkin erinomaiset. Lensimme siis Finnairilla Businessluokassa ja tarjoilu siellä oli erinomaista. Alkuun saimme iltapäivälehdet, lasit shampanjaa. Ja nyt kyseessä olivat muu kuin muovimuki eli Ultimathule-lasi, lisäksi saimme Fazerin suklaata, aamupalan ja jälleen kerran shampanjaa. Lentoaika Helsingistä Vilnaan oli vain reilun tunnin verran. Ja mikä parasta businessluokassa matkustaessa jalkatilaa on erinomaisesti. Tälläkin hetkellä minulla on niin paljon Finnairin pisteitä, että pääsisin Euroopan lennolle businessluokkaan.

Hotellimme oli Best Western, joka oli hieman kaupungin laidalla, mutta meille se sopi oikein hyvin. Hotelli oli hieman 90-lukuinen, mutta muuten siisti. Saimme olla enemmän paikallisten seurassa. Suomalaiset turistit, kun suosivat enemmän läheistä Radisson-hotelliketjua. Hotellihuoneemme oli tällä kertaa sviitti. Saimme sviitin 20 euron lisämaksulla, joka käsitti olohuoneen, matkalaukkujen säilytyskomeron, makuuhuoneen sekä kaksi wc:tä. Hotellin aamupala oli myös erinomainen, jokaiselle jotakin. Maksoimme 4 päivän lomastamme hotelleineen ja lentoineen yhteensä 290e. 

Jos piipahdat Vilnassa, niin käy ehdottomasti Best Western-hotellin lähellä olevassa venäläisessä ruokaravintola-diskossa Carskoje Selossa (Šeimyniškių g. 3, Vilnius) , siellä on taattu venäläinen ilonen meininki. Huippu hyvää ja edullista ruokaa, samalla saat seurata hyviä laulajia, diskoa ja syödä sekä juoda. Täällä voit tilata puolitoista litraa vodkaa pöytään ja ottaa loput mukaasi tai tilata 8 litran olut pänikän seurueellesi naurettavan edulliseen hintaan.Täällä emme törmänneet turisteihin, koska paikka on sen verran kaupungin laitamilla. Itse kaupunki on kaunis, mutta pieni. Rakastan matkoilla kävelemistä ja päämäärätöntä vaeltamista. Sitä tekee uskomattomia löytöjä, kun menee sinne minne nokka näyttää.

Kävellessämme 5 kilometrin päähän ostoskeskukseen, kuljimme paikallisen lähiön halki ja siellä aika oli pysähtynyt. Olo oli kuin olisi Venäjällä, ränsistyneitä taloja ja asumus sai olla vaikka kuinka navetan näköinen, niin katolla kiikkui lautasantenni.
Toukokuussa vietettiin Eurooppapäivää ja liettualaisille EU:ssa oleminen on hieno juttu, sitä nimittäin juhlittiin kokonainen viikko ja meidän ravintolapäivän tyyliin keskuskadulla oli eri Euroopan maiden ruokakojuja.

Vilna on käymisen arvoinen, se on kulinarististalomaa isolla koolla, koska siellä ei ole paljoa nähtävää, mutta paljon hyvää ruokaa ja juomaa. Ja jos et ole vielä lentänyt kuumailmapallolla, niin Vilnassa voit toteuttaa tämän taivaallisen unelman.

Tarjoilija toi skumppapullon pöytään, avaamatta sitä :D


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig