perjantai 30. syyskuuta 2016

Matkalla: Tallinna - heinäkuu 2016

Matkasin ystäväni kanssa heinäkuun lopulla pariksi päiväksi Tallinnaan. Matkan taitoimme pika-aluksella eli M/S Starilla. Star kulkee Helsinki-Tallinna välin parissa tunnissa. Yövyimme Tallink Express-hotellissa. Suosittelen yöpymään mieluummin kulman takana olevassa hieman tasokkaammasa Tallink Spa & Conference-hotellissa. Express-hotelli menettelee yhden yöpymisen hotellina, jollei aio viettää hotellilomaa. Hotellissa ei ole kummoinenkaan aamupala ja huoneista puuttuu ilmastointi. Mutta silloin, kun matkaseura on hyvä, niin sitä on sama yöpyä vaikka heinäladossa.

Pienenä vinkkinä Tallinnaan matkaajille, jos käytätte riksatakseja.
Taksinpolkijat kertovat hinnaksi mm. 24 euroa. Mutta eivät kerro sitä, että se ei olekaan koko riksamatkan hinta, vaan se on hinta per henkilö. Mutta ei huolta! Jos kädenvääntö on alle 120 euron arvoinen, niin edes poliisi ei viitsi tulla paikalle. Eli älkää menkö siihen lankaan, jos teitä uhkaillaan poliisilla. Me ei menty menty lankaan, vaikka riksakuski yrittikin kovasti nyhtää kovempaa hintaa mistä oli sovittu.

Tallinna on kaunis kaupunki, keskiaikainen ja vanhakaupunki on aina sykähdyttävä. Tosin Olde Hansa-ravintolaa en suosittele, viini oli vanhentunutta ja ruusuvesijälkkäri maistui mummon käsirasvalta laspuudesta. Todella moni valitti ruuastaan tarjoilijoille. Ravintola on idyllinen ja sijainti on erittäin hyvä, mutta siihen loppuu paikan hyvyys. 

Olen suosinut vanhassakaupungissa olevaa Albion-ravintolaa, se ei petä koskaan. Herkkuja laidasta laidaan ja edullisesti. Ja tältäkin matkalta tarttui mukaani kenkiä ja pari alennusmyynti paitaa.
Tallinna, lähellä kotiani. Tuota kaunista kaupunkia tulen tervehtimään vielä usein. Aina sieltä löytää jotain kivaa ja uutta.
Irtiotto arjesta tekee terää, eikä aina tarvitse matkata maailman ääriin. Lähimatkailu kunniaan!SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig