torstai 29. syyskuuta 2016

Matkalla: Espanja, Valencia - heinäkuu 2016

Heinäkuussa matkasin kahdeksi viikoksi Espanjaan, Valenciaan. Lensimme mennessä Frankfurtin kautta ja tullessa Munchenin kautta. Emme nähneet koko lomamme aikana suomalaisia. Yksi syy tähän lienee se, ettei Valenciaan ole Suomesta suorialentoja. Sää Valenciassa oli helteinen, nautin lämmöstä, kauniista maisemista, uusista seikkailuista ja edullisesta hintatasosta sekä oikeasta lomasta.

Hotellimme Ilunion 4 oli kolmen kilometrin päässä Valencian keskustasta ja jollei sinne jaksanut kävellä paahtavassa helteessä niin metrolla pääsi kätevästi kaupunkiin. Hotellimme sijaitsi ihanassa ja siistissä Beniferrin kaupunginosassa, jossa oli marketteja ja erilaisia ravintoloita. Hotellin työntekijöistä 40% on vammaisia eli hotelli oli myös eettisesti hyvä valinta. Hotellilla oli uima-allas, joka oli ihan kiva. Mitä uima-altaan lautaverhoilu hieman irtoili ja laudat uiskentelivat välillä vedessä, itse allasalue oli liian pieneksi aidattu. Aurinkotuoleja oli vain 6 ja nekin olivat niin epämukavat, ettei niissä voinut maata vatsallaan. Mutta uima-allas riitti meille hyvin, lomalla on kuitenkin kiva päästä uimaan. Hotelli oli liikuntarajoitteisille sopiva ja uima-altaallakin oli allasnosturi. Samassa hotellikompleksissa oli myös kolmen tähden hotelli.


Otimme Hop On-Hop Off-bussin, jolla katselimme suurimmat nähtävyydet. Rannallakin kävimme kerran, siellä kohtasi sen järkyttävän turistirysän, painajainen. Tätä Espanjaa on tullut nähtyä aivan tarpeeksi. Hinnatkin olivat yli puolet kalliimpia kuin keskustassa tai Beniferrissä. Kävimme myös paljon mielipiteitä jakavassa härkätaistelussa, se kesti 2,5 tuntia. Se oli ensimmäinen ja viimeinen kertani härkätaistelussa. Lippu tähän huvitukseen maksoi 8e. Ja sinne olisi saanut ottaa mukaan omia eväitään, ihan vaan tiedoksi, jos menette katsomaan härkätaisteluita.


Heikoin pasta-annos, jonka olen syönyt oli ehdottomasti Rigatonissa.
Puoliksi kylmä ja ei todellakaan ollut tuoretta ruokaa. Mutta parasta ruokaa tarjoili fine dining-ravintola DesKarat. Hintalaatu suhde oli erinomainen. Hotellimme lähellä oli myöskin amerikkalainen kahvila Marshall & Co, jossa vietimme usein myöhäisiltaa nauttien drinkeistä, pienestä naposteltavasta ja kirjan lukemisesta. Valenciassa oli myös mitä erikoisempia Tapas-ravintoloita, niissä kannattaa otta lasi viiniä ja muutama tapas. Namskis!


Hotellimme läheisyydessä oli aivan huikea BioPark-puisto, jossa vain vesivalli erotti meidät afrikkalaisista eläimistä. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä! Myös Tiede-ja taidekeskus on aivan ehdoton käyntikohde ja siellä vierähtää aika todella nopeasti, todella mielenkiintoinen paikka. Voisin verrata sitä Vantaan Heurekaan, mutta tämä on aikuismaisempaan makuun. Tiede-ja taidekeskus muistuttaa rakennustaiteeltaan Sydneyn oopperataloa. 

Lähtiessä menimme Valencian lentokentällä loungeen, jossa nautimme ruokia ja juomia. Loungeja kannattaa hyödyntää, koska sieltä löytyy erilaisia virvokkeita, alkoholipitoisiajuomia, ruokia ja suihku. Lentomatkustamisestakin voi tehdä ripauksen mukavampaa ja luksusta. Lentokoneruoka, kun tuppaa välillä olemaan mitä sattuu. Tullessa yövyimme Munchenissä Roxy-hotellissa ja matkamme jatkui heti seuraavana päivänä Helsinkiin. Valencia on ehdottomasti käymisenarvoinen paikka, erilaista Espanjaa. 

Ja mitä opin tällä lomalla. Älä anna pienessä lähiössä huonoja arvioita Tripadvisoriin, mutta ne huippuarviot voit antaa. Huonot arviot annettuamme emme saaneet enää pöytää kyseisestä ravintolasta. Olisimme kokeilleet toista ruokaa. Antamani palaute koski ruuan laatua. Mutta parempi näin. Mutta toisessa paikassa huipun arvosanan annettuamme tuli oikein johtaja kiittelemään meitä pöytään antamastamme palautteesta :D


Nämä seuraavat ruuat olivat ensiluokkaisia, ravintola DesKarat Valencian Beniferrissä.
DesKaratin upeat ja maukkaat annokset!¨ Saonassa kolme ruokalajia maksoi vain 12e.

 Aamupala hotellin vieressä olevassa Tintapa-ravintolassa, 2,50e.


Kävin ostamassa kiinalaisesta kaupasta itselleni sukat :DLemurien hännät

The Man Cave :D

Hippo nokosilla veden alla.

Matkailu avartaa!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig