perjantai 27. lokakuuta 2017

Viikonloppuvinkki:Viini-ja ruokamessut sekä Kirjamessut

Piipahdin eilen Viini-ja ruokamessuilla Viini-lehden kutsumana shampanjatastingissä sekä Eckerö Linen viini-ja ruokatastingissä. Messuilla on tarjolla makumatkoja ympäri maailmaa ja siellä aika kuluu uusien ja vanhojen tuttavuuksien kanssa nopeasti. Tarjolla on kotiinviemisiä ruokien muodossa ja paikanpäälläkin voi nauttia makoisia viinejä ja pientä purtavaa. Tarjolla on mitä makoisimpia ruokia ja viinejä, joiden ohitse ei voi olla menemättä, että haukkaa palasen purtavaa ja tilkan viiniä mukaansa.

Itse kannoin kotiin kasan erilaisia juustoja, koska olen henkilö joka voisi lähes elää pelkillä juustoilla. Shampanjatastingissä testailimme kuohuviinejä ja shampanjaa ja voin vaan todeta, että aito shampanja on aito shampanja. Ehdoton suosikkini oli kuvassakin näkyvä Mumm-shampanja, jonka maku on todella mielenkiintoisen tasapainoinen, ei ollenkaan kirpeä. Viini-lehden tastingissä oppi paljon uutta tietoa kuohujuomista. Myös Viinilinnan viinit ovat todella monipuolisia sekä La Selvan pestot ja pastat. Suosittelen käykää ainakin näillä osastoilla. Eilen järjestettiin myös rypäleen poljennan sm-kisat, jossa kisasi neljä kahden hengen ryhmää ja voiton vei Madventuresistakin tunnetut Riku ja Tunna.


Kirjamessuilla on tarjolla hyvin tarjouksin uutuuskirjoja sekä hieman vanhempiakin kirjoja sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja kirjailijoilta. Ostin kirjoja niin itselleni kuin lahjaksikin. Minulla on ns.lahjakaappi, josta ammennan lahjoja vuoden aikana. Messuilta saa kirjoja 1 eurosta alkaen. Minulla on suuri rakkaussuhde ruokaan, viiniin ja kirjoihin sekä sammumaton tiedon jano. On aika etuoikeutettu olo, että osaa lukea ja kirjoittaa. Löysin kasan luettavaa messuilta ja mikäs sen parempaa kuin nautiskella palan painikkeeksi lasillinen skumppaa sekä pari palaa juustoja. Nämä ovat ehdottomat lempparimessuni lemmikki-ja matkamessujen ohella.


Viini ja Ruoka on Suomen suurin ruoka-, viini- ja ruokakulttuuritapahtuma ja järjestetään samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa Messukeskuksessa Helsingissä. Viini ja Ruoka -tapahtuma on K-18, alaikäiset huoltajan seurassa. Avoinna  pe 27.10. ja la 28.10 klo 10–20, su 29.10. klo 10–18.


Vegejuusto oli todella makoisaa ja ostin sitä kotiinviemisiksikin.SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig