perjantai 18. toukokuuta 2018

Matkailu: Upea Bukarest Romaniassa*

Romania Bukarest on kaunis kaupunki, jossa näkyy vielä osittain hirmuvallan aikakausi, rakennuksien väreissä. Olen jo useamman vuoden ajan haaveillut Romaniaan matkaamisesta, koska minulla on siellä kummikoiria. Toin muuten nyt tullessani eräälle henkilölle kolme ihanaa entistä katukoiraa. He saivat uuden elämän, emo ja kaksi puolivuotiasta pentua. Toimimalla lentokummina sinulle ei koidu lisäkustanuksia. Aion seuraavallakin Romanian matkallani toimia lentokummina, jos sellaiseen on tarvetta.


Voit ilmoittautua Facebookissa lentokummit- ryhmään, Toivon Kajo ja Romaniasta adoptoidut koirat. Lentokummeille on aina tarvetta, sinulle ei koidu mtn lisäkustannuksia.
Otat koiran boksissaan vastaan kohteessa, josta se viedään turvatarkukseen paikallisne tuojan kanssa. Koira laitetaan lentokoneen ruumaan boksissaan ja otat sen vaan vastaan Helsinki-Vantaan lentokentällä, jossa koiran tilaaja on vastassa.


Lensimme Bukarestiin Blue Airilla, joka oli sisustukseltaan jo parhaat päivänsä nähnyt ja kaikki muu oli maksullista koneessa paitsi yksi karkki, jollaisen jokainen matkustaja sai nauttiakseen. Lento kesti kaksi ja puoli tuntia. Blue Air on alkanut lentämään vuosi sitten Helsingistä suoria lentoja Bukarestiin, mutta siitäkään huolimatta kohteessa ei ole liikaa suomituristeja.


Nicolae Ceaușescun eli entisen diktaattorin entinen palatsi, järkälemäinen kivirakennus on todella näkemisen arvoinen. Tällä kertaa en vaan mennyt hotelliin sisälle, koska en ottanut mukaani passia ja romanian rahaa. Mukanani oli vain luottokortti ja euroja. Mutta palaan kaupunkiin pian ja aion käydä silloin tuossa rakennuksessa sisällä.

Bukarestissa on viehättävä vanha kaupunki, jossa on kivoja ravintoloita ja terasseja putiikkeineen. Hintataso on kovin alhainen, muun muassa aidon kreikkalaisen pitaleivän ja oluen saa neljällä eurolla. Illalla vanhan kaupungin yksi katu muistuttaa Punaisten lyhtyjen katuja, jossa prostituoidut tarjoavat palveluitaan häpeilemättä.

Bukarest oli upeampi kohde mitä odotin. Osaltaan siihen varmasti vaikutti hotelli, Radisson Blu joka oli todella upea.
Mutta myös lämpö ja se, että tunsi oikeasti olevansa lomalla. Rakennusarkkitehtuuri on kaunista ja kamera ei jouda pölyttymään tässä kohteessa. 
Suosittelen kohdetta pitkälle viikonloppulomallekin. Vanhasta kaupungista löytyy samanlainen susiemo-patsas kuin Roomasta.Ceausescun palatsi, nykyinen parlamenttitalo.


Dracula-tuotteet ovat suosittuja ja löytyy kaupungista muutama Dracula-ravintolakin.


Nämä kolme ihanuutta saivat uuden suunnan elämälleen :)


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig