sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Toivepostaus: Anonyymi-ja muiden häröjen kommentoijien kommentit

Juttelin taannoin Tädit tubettaa, Marjon ja Tiian kanssa vihakommentoijista ja vaihdettiin kokemuksia.
 Saan siis blogiini ja instagramin yksityisviesteihin monenlaista kommenttia. Kiitän suuresti niistä ihanista kannustavista ja positiivisuutta sisältävistä tekstisisällöistä blogini lukijoita.
Olen miettinyt julkaista anonyymien ja nimellisten asiattomia kommentteja niin täällä blogin puolella kuin instagramissakin.
Nyt on luvassa valitut palat, joitain valikoituja vihakommentteja, diippii matskuu :D


Saan välillä siis blogiini kommentteja, mutta ne tulevat julkiseksi vasta hyväksyntäni jälkeen. Ja jollen reagoi blogiini tulleisiin kommentteihin, niin sitten saan lopulta tyypeiltä viestiä instagramissa. 
Aloitetaan instagramviesteillä. Eräs reppana Suvi-neitonen on laittanut minulle huolensa useammassakin viestissä ja profiilissa.
Hän on selvästikin katsonut liikaa Tempatation Islandia.

Keltaisella pohjalla olevat tekstit ovat saamiani kommentteja!


Oon vaan katsonut vierestä mun ystävääni kuinka se on umpirakastunut ja samalla kun se satuttaa mun ystävää niin se satuttaa sua enkä jaksa kattoo tollasen sairaan ihmisen pelleilyä.

Itse juuri pääsin eroon sairaasta ihmisestä elämässäni, enkä kestä enää katsoa vierestä ystäväni kärsimystä ja samaten tuollainen ihminen ei ansaitse kenenkään paapomista. Mutta näiden sanojen saattelemana ei asia kuulu mulle enää.

Siis mulla ei ollut mitään omaa/ystäväni etua kun nää viestit sulle laitoin. Ajattelin vaan itteäni samaan tilanteeseen ja itse henk.koht.haluaisin tietää mitä mieheni puuhailee. Mutta olitkin ilmeisen tietoinen asiasta, niin en mä halua teidän suhdejärjestelyistä tai muista keskustella.

Tosiaan kaikkea hyvää teille, mä aion jatkaa ystävälleni järjen puhumista.


Hän kertoi, kuinka hänen ystävänsä on umpirakastunut mieheeni ja mieheni käyttäisi hänen ystäväänsä enemmän rahaa kuin mihinkään muuhun. Hän toivoi, että jättäisin tämän sairaan miehen.
Mutta tälle ystävälleen mieheni kyllä kelpaisi. Aika ristiriitaista, ei ole Sherlockin taitoja annettu tälle blondille. Ja kuka itseään aikuiseksi tituleeraava nyt kirjoittelisi kaverinsa puolesta tuollaisia lauseita.


Tämä tyttönen sattui samalle ratikkapysäkille muutama päivä viestiensä lähettelyn jälkeen. Hän peitti kasvonsa ja kääntyi pois huomatessaan kaverinsa kanssa minut. Aika alhaista, luuseritouhua, hän ei uskaltanut kohdata sanomisiaan. Jos on rehellinen, niin voi seisoa sanojensa takana, mutta tässä oli taustalla kaikkea muuta.


Kannattaa olla myös hyvin tarkka siitä mitä kommentteja kirjoittaa kenellekin, koska kommentit jäävät talteen. Vaikka poistaisit myöhemmin keskustelun, niin toinen osapuoli on kerinnyt ottaa kommentit talteen. Tässä itseasiassa täydentyy kunnianloukkaus ja perättömät puheet. Tällaisen jutun voittaa oikeudessa kevyesti. Tavallinenkin ihminen pystyy jopa  sähköpostinkin välittämmän tiedon perusteella selvittämään fyysisen osoitteen mistä se lähetettiin, puhumattakaan sitten niiden tietojen perusteella, jotka jäävät serveriin blogialustalla eli on täysin naiivia kuvitella olevansa oikeasti anonyymi. Joskus maailma tuntuu hyvinkin pieneltä ja piirit ovat pienet. Voit olla jopa saamatta haluamaasi työpaikkaa, jos poltat siltoja takanasi.


Minulla on sen verran kova kuori ja järkeä päässä, etten lähde pikkutyttöjen haihatuksiin mukaan tai ärsyynny. Pikemminkin minua huvittaa, kun jollain on aikaa oikeasti miettiä minun elämääni ja koettaa tehdä siitä vielä vaikea ontuvilla selityksillä. 


Play or you gonna get played ja aseen kuva

Tällaiset uhkailuviestit lähtevät suoraan virkavallalle.


Sitten lisää anonyymi skeidaa:

Eläminen hetkessä ei ole silmänsä sullkemista totuuksilta,,silloin elämä jää elämättä.ei saa tarrautua.sokeutta ei pidä olla. 

Ja heti perään tuli viesti:

Tyttönen on kavereidensa kanssa kirjoitellut minulle tällaisen viestin. En reagoinut siihen, niin sortui lopulta laittamaan instassa yksityisviestiä.Sulla on aivan kaamee koti...ihan järkyttävä se valkee tuoli.
Miten sä voit asua tuollasessa kämpössä.

Tästä kommentista hauskan tekee se, ettei minulla ole kotonani minkäänlaista valkeaa tuolia enkä valokuvaile kotiani. Huomatkaa taas nuo kolmen pisteen kommenttiheitot ja oikeinkirjoitustaidot.
Kommentti on kirjattu vihaisena, kirjoitushäröt.


Millä rahalla oikein matkailet? opettajilla on huono palkka.

Opettajan peruspalkka ei ole suuri, mutta saan ikälisät ja ylimääräisestä opetuksesta lisäpalkkaa. Sekä teen blogijuttuja osittain rahasta. Ei sen kummallisempaa tähditiedettä.

Sulla on tosi ruma kissa, se mustavalkonen. Miten sä tollaista katselet nurkissasi? kissat kuuluu luontoooon.

Kissat eivät kuulu Suomessa eikä etenkään kaupungissa kulkemaan vapaina. Minusta kaikki kissani ovat todella persoonallisen kauniita ja minulle todella rakkaita. Kaikkien ei tarvitse tykätä kaikista, mutta ystävällinen täytyy osata olla. Kauneus on katsojan silmissä, kaikki kauneus ei näy ulkoapäin, kaunis sydän ja mieli tekevät ihmisestä kauniin. Minun Maijallani on kultainen sydän ja maailman ihanin nöpönenä. Hän on täydellinen hännän päästä nenän nypykkään myöten.
En minäkään sano ihmisille, että " onpas sinulla ruma puoliso/lapsi".
Peruskäytöstavat kunniaan.

*


Jokainen meistä ärsyttää, jos oikein urakalla kaivelee asioita ja fakta on myös, että kaikista löytyy hyvääkin, jos vain pystyy katsomaan tarpeeksi syvälle. Kiusaaminen on aina kiusaamista missä tahansa foorumissa se tapahtuukin. 


Itse kohtelen ihmisiä netissä ja kasvotusten samalla lailla, se on aika hyvä somekäyttäytymisen punainen lanka. Jollen voi sanoa jotain asiaa päin naamaa tälle bloggarille/instajalle, niin jätän sen pois myös kommenteista. Jos lukee blogeja, joista ei edes tykkää niin se kertoo jotain elämän tyhjyydestä. Jokainen "oikeasti aikuinen" ymmärtää, ettei kukaan säästy elämässä murheilta. Bloggaajillakin on se ihan oikeakin elämä iloinen, suurine onnenhetkineen, suruineen ja murheineen.


Meillä kaikilla on omannäköisemme elämä. Jos kuluttaisimme senkin ajan omaan elämäämme, jona mietimme toisten elämää, niin ei syntyisi tällaista anonyymi-raivo-ärsytys-viestejä.Jos jollain on niin suunnaton tarve päästä pätemään ja kertomaan omia töykeitä mielipiteitään, niin miksei perusta omaa blogia? 
Siellä saa möykätä ja olla niiiiiiin negatiivinen kuin sielu sietää ja vieläpä ihan 24/7, wau! :D  


Kommenteissa voi olla asiallisesti erimieltä kirjoittajan kanssa ja pitääkin olla jos siltä tuntuu, koska en tykkää liiasta mielistelystä, mutta se kuinka asian esität ja millaisia syytöksiä heittelet, niin kannattaa miettiä vastavuoroista reaktiota. Täällä ruudun toisella puolella on ihan oikea ihminen, ei mikän robotti. Telkkarin puhuvapää-chatti on sitten erikseen, sinne voi kirjoitella mitä vain, muttei minulle.


Ihmisen psyyke on sellainen kapistus, ettei se kestä kovinkaan paljoa negatiivisuutta. Psyykettään kannattaa ruokkia, aika ajoin myös positiivisilla asioilla. Kun teet, ajattelet ja sanot toiselle hyviä asioita, niin saat myös hyvää osaksesi. Jos olet taipuvainen viettämään lähes kaiken aikasi sisätiloissa ruudun äärellä, niin kannattaa tuulettaa ajatuksiaan menemällä ulkoilmaan. Harva on saanut kumminkaan raittiinilmanmyrkytystä ulkoillessaan. Ulkoillessa ajatuksen versot kasvavat ja mieli kohentuu.


   
Pidän tietyt asiat itseälläni vaikka olenkin ahkera sosiaalisenmedian käyttäjä. Olen rajannut somesta pois kotini ja  kaikkein läheisimmät asiat. Aika mystistä vai sanoisinko jopa järjenkäytöksi?!
Pidän someni elämänmakuisena, mutta positiivisena. Sellaisena, josta voi tarvittaessa ammentaa voimaa ja hyvää mieltä. Monipuolinen elämä, kuten musiikkimakunikin on. Kuuntelen sujuvasti niin Cheekiä, Metallicaa kuin Within Temptationiakin.


 "Metsässä olisi hyvin hiljaista, jos vain ne linnut laulaisivat jotka parhaiten laulavat".
-Henri Van Dyke-SHARE:

1 kommentti

  1. Anonyyminä on helppoa huudella. Nähtävästi kateus laittaa negatiivisen energian liikkeelle. On varmaan vaikeaa sulattaa, jos toinen on onnellinen. Ei kannata pahoittaa mieltään. Ihanaa kesää sinulle.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig