tiistai 23. heinäkuuta 2013

Home Sweet Home :)

Kesä. Helle. Rantaelämä. Lämpöiset laineet Pielisellä. Viileys ja koleus. Kotielämää. Villasukat. Viltti ja kupponen kuumaa. Ollapa oikea kesä ja lämmintä mutta nyt onkin jo aikainen syksy. Ainakin säiden perusteella. Minne se kesä nyt yhtäkkiä katosi? Jos joku tietää, niin voisi hieman vinkata, että voisi tulla pikaiseen takaisin ja viipyä sinne elokuun loppuun saakka, ainakin.


Ollaan asuttu reilut kaksi viikkoa uudessa kodissa ja samalla olen sisustellut vanhoilla tavaroilla ja hankkinut muutamia uusiakin. Kuvasin eilen muutaman yksityiskohdan uutukaisesta lukunurkkauksesta.

Hankin lukunurkkaukseen Tori.fi -sivustolta nojatuolin ja rahin sekä naapurikaupungista pienen kiinalaistyylisen lipaston. Valaisimet, kynttilänjalka ja taulu olivat jo entisessä kodissamme. Kun valmistuin vuonna 2007 ensimmäisen kerran maisteriksi sain lahjaksi laakeriseppeleen, jonka sitten kehystytin. Kiva muisto.

Katkelma Wikipediasta, " Laakeriseppele olikin antiikin maailmassa yleinen voiton ja kunnian symboli, mutta myös rauhan, ikuisuuden ja kuolemattomuuden vertauskuva. Antiikin palkitsemistavasta periytyy myös joissakin maissa yhä oleva tapa antaa promootioissa maistereille akateemisen arvonsa merkiksi laakeriseppelen. "



Nämä pienet rahit ovat kulkeneet mukanani jo kymmenen vuoden ajan. Ne ovat ajattomat ja  ne myös ovat aina sopineet kotini sisustukseen.

 Tällä hetkellä olohuoneessamme on tällaiset vaaleat verhot.


Ostin paikallisesta sisustusliikkeestä tällaiset (alla olevat) verhot olohuoneeseen syksyksi. Koska meillä on sisustuksessa hyvin paljon harmaan eri sävyjä, niin ajattelin hankkia myös harmaat verhot, joissa on vaaleita sekä hopeanhohtoisia lehtiä. Tykkään vaihtaa verhoja vuodenaikojen mukaan.



Olen kirjojen suurkuluttaja ja haaveilenkin, että minulla olisi vielä jonakin päivänä oma pieni lukuhuone. Mutta olen erittäin iloinen, että minulla on ensimmäistä kertaa elämässäni omassa kodissani lukunurkkaus. Rentoutumisen tyyssija ja nojatuolimatkailun paratiisi :) Kun luen kirjoja uppoudun täysin omaan maailmaani, enkä kuule mitään ympärillä tapahtuvaa.

Lukunurkkauksesta on tällainen näkymä vielä keskeneräiselle parvekkeellemme.


Nikkaroin toissa päivänä makuuhuoneen seinällemme Kaj Stenvallin Ankka-taulut, jotka ovat perua vanhan kotimme käytävältä. Nämä taulut sopivat mielestäni hyvin makuuhuoneen tapetin sävyyn ja värimaailmaan.



Sain eilen päivällä kylään yllärivieraan, ihanan ystävättäreni H:n. Hänellä oli kutreillaan hauska Lapista hankkimansa ponnari.


Ystävän vierailu on aina mukava asia, vaikkei aikaa vierailulle olisikaan paljoa mutta laatu korvaa määrän :)


 "Onnellinen on se ihminen,
joka osaa nauttia pienistä asioista,
arkipäiväisistä tapahtumista,
auringonpaisteesta, linnuista langoilla,
aamiaisesta, päivällisestä, lounaasta,
aamun lehdestä postilaatikossa,
vastaantulevasta ystävästä -
Niin monet tavoittelevat elämän nautintoja
menemällä niiden ohitse."

- Tommy Tabermann-


Toimeliaan timanttista tiistaita!






SHARE:

5 kommenttia

  1. Hrrr, sama täällä. Sais helteet palata et tarkenis pihalla ilman et on yhtä paljon vaatteita ku syksyllä. :'( Kiva lukunurkkaus. Uppoudun kans lukiessani kirjaan niin etten tiä mitä ympärillä tapahtuu. :-)

    VastaaPoista
  2. Oletpa kiteyttänyt kivasti jälleen asiat :-) ihana sisustaa kotia ♡

    Mukavaa päivää ♡

    VastaaPoista
  3. Onpa kodissasi tyylikästä ja kaunista. Upeita mööpeleitä olet hankkinut. Tuo pikkurahi on huippu. Mukavaa päivää Sinulle.

    VastaaPoista
  4. Ihana tuo Tommy Tabermannin runo <3

    VastaaPoista
  5. Täydelliset rahit. Samoin on kyllä myös kiinalaistyylinen lipastokin.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig