sunnuntai 15. joulukuuta 2013

☆ 15.luukku

 Olen umpijäässä, hyrrrrrrr! Pakkasmittari näyttää -20. Kuitenkin aurinkoinen talven kauneus sulattaa ainakin sydämeni. Menen päiväksi mieheni liikkeelle töihin ja sen jälkeen vahtimaan tuttavani lapsosia. Ai niin, ja oppilaiden todistusarvosanat on jo annettu, huh! Olen saanut tällä viikolla tehtyä edes jotain näkyvää. Joulukuu on mennyt todella nopeasti ja joulukin hiipii nurkan takaa aivan kohta. Onneksi ei ole joulukiireitä, koska kaikki tarvittava on jo tehty joulun eteen. Lahjat ostettu ja paketoitu, joulukortit lähetetty, jouluruokakin nautittu kahteen kertaan ja viettety pikkujoulut. Nyt on mun joulu kasassa. Enää annan joululahjat äidilleni, veljelleni ja puolisolleni sekä toki kisuille. Toisaalta ikävöin lapsuuden jouluja, joissa oli jouluaaton odotus ja se maaginen joulufiilis. Mutta onneksi minulla on ihania muistoja, joita kukaan ei voi viedä minulta, paitsi totaalinen muistinmenetys.




Meillä ei ole muista tonttukoristeita kuin tämä pieni tonttu, joka istuu Block-valaisimen päällä.


Teettekö itse jouluruuat ja leivotteko lahjoja?





 Koska olen aivan koukussa pipareiden, sinihomejuustoon ja viikunahillon yhdistelmään niin haluan jakaa teille helpon ja makoisan viikunahillon ohjeen:
Viikunahillo
400 gr kuivattuja viikunoita
130 gr kuivattuja päärynöitä
2 dl punaviiniä
0,5 dl glögitiivistettä
4 dl hillosokeria

Pilko viikunat ja päärynät, kiehauta viinissä. Lisää hillosokerit ja glögitiiviste, anna hautua (miedolla lämmöllä) noin 20 mins. Soseuta, anna jäähtyä ja laita purkeissa jääkaappiin. Helppoa, eikös?




Toinen lahjavinkki on aivan ihana ja edullinenkin. Boksia voi tilata kuukausi kerrallaan tai kolmen kuukauden jaksoissa. Olen tilannut vuoden verran LivBoxia. Kuukausittain  toimitetaan kotiin tuleva kosmetiikkaboxi ja vielä edullisestikin. Ensimmäiseksi tuli mieleen 90-luvulla äitini tilailemat Vevay:n kosmetiikkapakkaukset.  Mutta tää vaikuttaa huomattavasti paremmalta. LivBox ilmestyy kerran kuukaudessa, se sisältää 4-6 tarkoin valittua kauneustuotetta ja se maksaa vain 15,90 (postikulut kuuluu hintaan). Oiva lahjaideakin! :)




Tästä linkistä voitte tilata oman boksinne :)
Oletteko jo ehtineet kuulla LivBoxista? Mitä fiiliksiä se teissä herätti?


Eilen illalla saunottiin, kun ulkona paukkui -20 astetta pakkasta. Teen saunoessani aina joko kasvo- tai jalkahoidon. Pientä arjen luksusta. Meillä on kaksiossamme oma sauna ja jos meillä ei sellaista olisi niin tuskin kävisin taloyhtiön yhteisessä saunassa. Kävin eilen myös OAJ:n pikkujoulussa ja palasin kotiin jo yhdeksän aikoja illalla. Pikkujouluissa oli rento tunnelma ja hyvää ruokaa. On valtavan suuri voimavara, että työpaikalla on kivat työkaverit ja työyhteisö on toimiva. 

Sauna, se on kyllä paikka, jossa rentoutuu! Saunan lämmössä ja höyryssä on ihana oleskella, siellä mielikin lepää. Ajatukset ja aika jotenkin pysähtyy. Kaikki kiireet ja stressi unohtuu ja saunasta tulee ulos aivan kuin uusi ihminen, pirteä ja levollinen samaan aikaan! Näin mulle yleensä saunassa käy, onko muita? Kovin kuuma sauna ei ole mun makuun. Savusauna on jotain niin ihanaa, kesäilta järvenrannalla ja savusauna, ihanaa!Talvisin kynttiläsauna on tunnelmallinen, eikä se vaadi muuta kuin muutaman tuikkuastian ja kynttilän. Kotoisa spa-hetki on taattu!


 Onko teillä joululahjatoiveita?


Ihailin äitini luona kauniita joulukukkia ja valkoinen amaryllis on todella kaunis ja oikein hoidettuna kestävä kukka. Tosin meillä ei ole paljoa kukkia, koska meillä asustaa kaksi ihanaa kisua.



 Ostin muuten kirppikseltä uuden ruskeanpullon, nyt kokoelmani on täysi. Pullot ovat eteisen ja olohuoneen välisen puoliseinän koristeina



                        Virittelin eilen hieman lisää led-valoja ja nautin kynttilöiden loisteesta.


 

Kahdenkymmenen asteen pakkanen on minun mittapuussani jo aivan liikaa! Tällaisella pakkasella oleillaan kotona ja katsellaan kisujen kanssa ikkunasta ulos lämpöisen kotipesäsen uumenista.






Koska tässä päivässä on paljon puuhaa, on herättävä aikaisin, jottei päivä hurahda ohitse ilman omaa ihanaa aikaa. Aamun hämärä, sytyttelen kynttilät ja jouluvalot. Luen Hesaria, nautin vastakeitettyä riisipuuroa ja laskeudun tehokkaaseen sunnuntaimoodiin. Olisi se vaan hienoa, jos jonakin päivänä ei olisi stressiä, sitä suurta huolivuorta! Toivon kepeämpää huolitaakkaa kannettavakseni.



Kepeän kivaa ja jouluisaa sunnuntaita!
SHARE:

3 kommenttia

  1. Onpas ihania kuvia. Toiveita joululahjaksi ei oikeastaan ole, ostin itse itselleni sellaiset jotka halusin :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia, kovin jouluisia :) Minä kokeilin joskus Livboxia kolme kuukautta, vuosi sitten suunnilleen. En sen koommin tilannut lisää. En tykästynyt, eikä toisaalta ole harmittanutkaan, annoin suurimman osan tulleista näytteistä pois.

    Tulin myös kiittämään jo perjantaina tulleesta lahjasta. Se on kovin kaunis ja miellytti suunnattomasti heti sen saatuani. Kiitos <3

    VastaaPoista
  3. Viikunahillo kuulostaa aivan ihanalta, kivaa sunnuntaita Satu :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig