lauantai 7. joulukuuta 2013

7.luukku

 Eilen vietettin itsenäisyyspäivää leppoisissa tunnelmissa. Nautimme myös jouluaterian, joka maistui taas kerran niin hyvälle. Tosin jouluruoka on sen verran tuhtia, että sellaista ei voisi syödä joka päivä saamatta jonkinasteista suolistotukosta :D Meillä oli eilen kaksi kattausta ja tässä kuvia jälkimmäisestä. Tässä postauksessa jaan helpon joulukarkin ja jälkiruuan ohjeen, itsenäisyyspäivän tunnelmia ja itsenäisyyspäivän vastaanoton kauneimmat pukeutujat. 



Kattaus on osa hyvää ruokaa.


Jouluaterialla tarjolla oli kalaa, porkkana-, bataatti-, lanttu- ja maksalaatikkoa. Rosollia kera punajuuriliemellä värjätyn kermavaahdon, karjalanpiirakoita munavoilla, peruna- ja sienisalaatteja sekä kinkkua.

Parantelin kaupasta ostetut laatikkoruuat kermalla.


Joko teillä on herkuteltu jouluruuilla?



Punajuuriliemellä värjätty kermavaahto on tärkeä osa rosollia.



En ole suuri kinkun ystävä, mutta sitä on ehdottomasti oltava joulupöydässä. Ostin valmisrullan, koska en pidä kinkun tuoksusta, joka tulee sitä valmistaessa uunissa.

 Eilen illalla katsottiin Tuntematon Sotilas, se on joka itsenäisyyspäivän perinne.

"Et sie tunne minnuu? Mie olen Rokan Antti. Maanviljelijä Kannakselt. Nykyään Tikkakosken mannekiini."

Pikarillinen kuplivaa.



Jälkkäriksi tein mustikkapannacotat.


 Mustikkapannacotta
 4 liivatelehteä tai 2 tl liivatejauhetta
1/2 vaniljatanko
5 dl kermaa
1 dl sokeria

 Liota liivatelehdet/-jauhe. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Laita tanko myös kattilaan. Kaada kattilaan kerma ja sokeri, kiehauta. Jos käytät liivatelehtiä, purista niistä ylimääräinen vesi. Sulata liivatteet kuuman kermaseoksen joukkoon. Ota vaniljatanko pois kattilasta ja kaada kermaseos tarjoilulaseihin, vähän yli puolenvälin. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Ripottele ennen tarjoilua pannacotan päälle mustikoita.

  
Päivällä veimme haudoille valoa.






Itsenäisyyspäivänä isänmaallisuus nousee pintaan, vaikken muuten olekaan sen suuremmin isänmaallinen.




Tein eilen tikkunekkuja, jotka aion antaa pikkujoululahjoina ystävilleni.

 Tikkunekut
  • 50 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl pähkinärouhetta
1.Taittele leivinpaperista valmiiksi 12 teräväkärkistä nekkumuottia. Laita ne pystyyn esimerkiksi juomalaseihin.

2.Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Mittaa joukkoon sokeri, kerma ja siirappi.

3.Keitä sekoittaen, kunnes massa saavuttaa 127 asteen lämpötilan eli noin 20 minuutin ajan. (Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit tehdä hyytymiskokeen: pudota pisara seosta kylmään veteen. Seoksen pitäisi heti jähmettyä. Jatka tarvittaessa keittämistä.)

4.Sekoita joukkoon pähkinärouhe. Kaada seos nekkumuotteihin. Aseta keskelle puutikku ja anna kovettua viileässä.
 Jos etsit kivoja joulukalentereita netistä, niin facebookista löytyy Suomen luontoliitolta ihana kalenteri!



Huikeat suomalaiset tekstit ja eri esitykset Tampere talon itsenäisyyspäivän juhlassa olivat huikeita, jotka herkistävät ainakin minut. Soile Isokosken tulkinnat olivat upeita, silmäkulma kostui. Maankorvessa kulkevi lapsosen tie ja Myrskyluodon Maija olivat huikeita esityksiä. Paikallislehtemme toimittaja Marja Mölsä oli pukeutunut paikkakunnaltamme löytyneeseen aivan upeaan asuun. Itse pidin itsenäisyyspäivän konsertista, se palveli ainakin hyvin katsojia. 

Silver Gynisellä ei ollut ainakaan eilen illalla elämänsä huippuhetki. Kamalaa!
"En mä niiku tiijä sillee tiijätsä, sitä pitäs ehkä kysyy joltain muulta tiijätsä silleen..." Kaveri ei tiennyt mitä itsenäisyys merkitsee, tainnut nukkua historian tunnilla eikä minkäänlaista arvostusta nykyisyyttä kohtaan! Okei, onhan suorassa telkkarilähetyksessä oleminen jännittävää, kuusitoistavuotias ja varmaan aika paniikissa. Jatkoilla oli ainakin hyvät esiintyjät Suvi Teräsniskasta Juha Tapioon.

Tässäpä mielestäni illan kauneimmat puvut:


Marja ja Seppo Mölsä


Sadun puvun oli suunnitellut Kiira Korvellekin pukuja piirtänyt Elina Loueranta, ja luomuksen ompelemisesta vastasi Salla Ilmarinen.
Taiveahon korut oli suunnitellut niin ikään tamperelainen Miia Manner


Kiken puku oli kaunis, vaikka moni sanoikin sitä morsisupuvun tyylikseksi. Siinä oli kuitenkin kauniita yksityiskohtia ja se sopi kantajalleen kauniisti. Puvun on suunnitellut turkulainen Jaana Varkki, ja Suomen väreihin sopiva sininen on huivi on niin ikään Muotikuun valikoimasta.





Tampere-talolla Elina Kiikolla oli yllä seksikäs kapealinjainen nahkamekko, jolle lisää juhlavuutta toivat kullanväriset asusteet. Tuon Iken olisi voinut heivata jonnekin jossa ei pippurikaan kasva :D
 



Jenni Haukio edusti puvussa, joka on valmistettu silkkilurexista ja silkkisametista. Haukion korut ovat Kalevala-korun mallistoa. Samettinen iltalaukku on Paola Suhosen suunnittelema.



Jukka Poika saapui Tampere-talon juhliin avovaimonsa Teija Stormin kanssa.
 Duudsoneilla oli pohojalaishenkinen pukeutuminen, joka sopi hyvin myös hyvin heidän imagoonsa.




Pamela Tolalla oli kaunis osittain jäätelöpapereista tehty puku ja Minka Björkilläkin oli näyttävä puku, mutta yllä tosiaankin muutama illan pukusuosikkini. Kamalimpia pukujakin oli useampia. Osa oli kuin pääsiäisjuhliin menossa kabareetanssijaispuvussa, myötähäpeän määrä oli suuri.



Kuka oli sinun suosikkisi itsenäisyyspäivän juhlissa?

Viettäkää joulun tuoksuinen viikonloppu!





SHARE:

2 kommenttia

  1. Mä säästelen jouluruuat aina vasta jouluksi, vaikka niin tekisi mieli syödä laatikoita ja kinkkua jo ennen joulua. :p

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva, kun teet koosteen puvuista, itse en ehtinyt katsoa vastaanottoa.

    Minä en syö jouluruokia kuin vasta jouluna, en yhtään enempää eneää tällä ikää pysty.

    http://elamaakuvina.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig