tiistai 18. elokuuta 2015

NYT - SITKU

Päivän ajatukset. 
Eletään NYT eikä SITKU!
Ollaan oman elämämme taiteilijoita ja maalataan elämämme taulu siveltimellä valoisaksi. Pienimpiäkin yksityiskohtia myöten. Aina elämään mahtuu myös tummanpuhuvia päiviä, mutta usein nekin tummat sävyt saavat vähintään hopeiset reunat. Asenne ja halu elää omaa elämää. Tehdä unelmistaan totta. Meillä jokaisella on omat unelmamme ja tavoitteemme, eikä mikään niistä ole väärin tai ainoa oikea tapa elää. Jos keskittyy kadehtimiseen, niin omasta elämästä tulee ummehtunut ja katkeruuden kierre syvenee. Päästä irti pinttyneistä ajatuksista ja anna lämpöisen loppukesän tuulien tuivertaa hiuksissasi, sulje silmäsi, haaveile ja tee töitä haaveidesi eteen. Toisen elämä näyttää usein helpommalta kuin oma, mutta niinhän sitä sanotaan, että ruoho on liian usein vihreää aidan toisella puolella. Älä kadehdi niiden iloja, joiden suruja et tunne.

Koin vahvuutta ja onnistumista tämän päiväisessä koulutuspäivässä. Saimme oikein erityismaininnan johtoportaasta ajatustyöskentelystämme. Rakentelimme legoista tulevaisuuden koulun, se oli antoisaa. Hyvinvointi niin yksityiselämässä kuin työpaikallakin ovat tärkeitä. Ne eivät ole itsestäänselvyyksiä. Johto on se, joka on avainasemassa työpaikan ilmapiiristä, ihmisten hyvinvoinnista ja kehittämisestä. Toki jokainen yksilö on myös avainhenkilö hyvinvoinnilleen, mutta jos johto on kaikkea kehitystä ja dialogisuutta vastaan, niin siinä kärsii koko sakki. Älkää koskaan ripotelko suolaa haavoihin, menkää vaikka metsään ja kumartakaa luonnolle. Älkää jumiko vaan vaihtakaa välillä levyä.  

Ne huonotkin muistot ovat muistoja ja ilman niitä ei ole koskaan auringonnousuja ja kiitollisuuden hyrinää hyvistä hetkistä.  Toisinaan saatan täyttää koko huoneen,  mutta joskus katoan kuin seinään. Joku saattaa ajatella, että olen virhe tapetissa, mutta olen aito itseni, yksilöllinen minä kaikkine vahvuuksine ja puutteineni. Osaan elää hetkessä, on vain tämä hetki. Emme tiedä mitä on vuonna 2020. Aina tietää, että aika kulkee eteenpäin, mutta missä olen silloin minä tai sinä, ruudun toisella puolella. Se on arvoitus. Kun arjestaan tekee mielekästä menevät vuodetkin nopeasti eikä jää jossittelun varaa. Aika katoaa, se ei tule takaisin. Elämäänsä ei voi pikakelata.
On tartuttava hetkeen ja tehtävä välillä nopeitakin päätöksiä.
On uskallettava heittäytyä, elämä kyllä kantaa.
Miksi odottaa loputtomiin ja haaveilla haaveilemisen perään.
Anna palaa!
Haluatko olla elämäsi pää- vai sivutekijä?


Olen onnellinen nykytilanteesta, osaan arvostaa kannustavaa ja dialogista sekä yhteishenkeä tuovaa työyhteisöä. Työyhteisöä, joka ei eriarvoista ja polje alas eri tavalla ajattelevia. Emme ole vaan yksilöitä vaan me ollaan ME! Meillä on suuria unelmia, jonne tähyämme pienin mutta varoin askelin.

Toisen ilo ei ole itseltäni pois, se saattaa toimia motivaattorina ja antaa voimaa matkallani kohti unelmiani. Toisen puolesta iloitseminen on ihanaa. Jaettu ilo on usein tuplailo. Minusta on ihana nähdä, Kun ihmiset voivat hyvin ja saavuttavat unelmiaan ja tavoitteitaan. Siinä on jotain totaalisen hienoa.
Katson taakseni ja kiitän. Katson eteenpäin ja luotan. Vakautta ja vahvuutta :)

Yönkudelma tuokoon hetkeesi lepoa ja levollisuutta.
Unia tulevasta ja elämän helmiä*


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig