perjantai 28. elokuuta 2015

Panda - Arjen nautintojen bloggari-ilta*

Sain kutsun makeisvalmistaja Pandan bloggari-iltaan Aaltokodin Hymn Penthouseen , jossa lanseerattiin Pandan uusia suklaita. Oli erittäin suuri kunnia saada kutsu suomalaisen makeisvalmistajan illanviettoon, jossa tarjolla oli suklaiden lisäksi herkullisia cocktailpaloja sekä vilvoittavaa juomaa. Oli hienoa huomata, että Panda on oikeasti kiinnostunut ihmisten hyvinvoinnista ja ottaa huomioon kuluttajien mielipiteet. Huomatkaa Panda-suklaiden uudet hienot kääreet, niissä on sanomaa! Suklaalevyjen kääreet sisältävät vaihtuvia viestejä, kuten Kesken kaiken-suklaa, After imurointi-suklaa, Dagen efter-suklaa ja Tässä on hyvä-suklaa. 

Muutokset ulottuvat myös kääreen alle. 
Maitosuklaa valmistetaan aivan uudella reseptillä, ja maitosuklaalle antaa herkullista makua muun muassa aito kaakaovoi. Valkosuklaankin reseptiä on fiksailtu kuluttajien toiveiden mukaan. Pandalta ilmestyy syksyn aikana myös kaksi uutta makua: minttumuru ja mantelikrokantti. Uudistuksessa myös suklaalevyjen palat muotoiltiin entistä muhkeammiksi, suuhun sopivimmiksi.  Suklaalevyt kannustavat siis nauttimaan arjesta uudella tavalla. Tähän kannustukseen on myös syynsä, koska tuoreen tutkimuksen mukaan iso osa suomalaisista tuntee syyllisyyttä syötyään tai juotuaan arkipäivänä jotakin sellaista, josta pitää paljon. Syyllisyys taas nakertaa nautintoa ja voi jopa laskea yksilön tyytyväisyyttä elämään.

Illan puhujana toimi psykologi, FT Annamari Heikkilä. Hänellä oli erittäin asiantuntevan rento-ote ja laaja-alainen näkemys aiheeseen. Hän puhui siitä kuinka huono omatunto arjen syömisistä vaikuttaa myös elämänlaatuun.

Miksi hyvistä mausta pitäisi joutua katumuksen tai häpeän kierteeseen tai syödä ns. salaa? Jospa lapsilla ei olisi karkkipäivää vain viikonloppuisin vaan viikollakin olisi mahdollisuus saada muutama herkkupala. Näin vältyttäisiin ehken siltä ilmiöltä, että karkkia mätetään suuhun vaan kun sattumoisin  on se karkkipäivä eikä karkkien mausta välitetä. Tapahtuu ns. tiedostamatonta syömistä eli on vain pakko saada jotain syömistä vaikkei olekaan nälkä. Karkkipäivänä karkkia kaadetaan karkkia suuhun kuin pohjattomaan kaivoon ja voidaan lopulta pahoin kaikessa sokerihumalassa. Mutta mielipiteitä on toki monia. Yhteiskuntamme ja vanhat jähmeät uskomukset ohjaavat meitä usein siihen, että viikonloppuna herkutellaan ja viikolla nautinnot eivät ole sallittujen listalla. 

Arkihan ei ole koskaan täydellistä, mutta se voi olla suloisen makeaa ja täyteläistä, jos niin haluaa. Elämä on valintoja ja miksi juuri tuo yksi suklaapala olisi pois arjen onnestani?
Nautin hyvistä mausta, hyvästä ruuasta, makoisista viineistä ja herkullisesta suklaasta. Aion tukea suomalaista työtä ja ostaa jatkossakin Pandan suklaita, näin takaan suomalaisen laatutyön jatkumisen.

Ei kai eläminen ole kiellettyä arkena?
Jos en elä nyt, niin milloin sitten? Sitku?
Aion jatkaa omalla valitsemallani tiellä johon kuuluu arkenakin herkut tietyissä määrin. Se on sitä arjen luksusta ja sisimpäni kehrää.


Itse olen elämänkokemusteni kautta oppinut olemaan itselleni armollisempi ja jos vyötärölleni alkaa kertymään liikaa ylimääräistä, niin että housunkaulusta puristaa. Tällöin tiedän myös täsmäaseen siihen miten toimia. Mutta totaalinen syömisteni kontrollointi ja herkkulakko eivät toimi, koska se johtaa yleensä stressiin ja entistä suurempaan ruuan ja makeiden himoitsemiseen.
Arkenakin on lupa nauttia elämästä ja herkuista. Ei se määrä vaan laatu. Yksikin pieni suklaapala voi kirkastaa - pelastaa- päiväsi.
Anna sille siis mahdollisuus.

Miten olisikaan Arjen luksusta-suklaa, Arjen pelastaja-suklaa, Muistakaa nauttia elämästä- suklaa, Seesteisyys kiireiden keskellä- suklaa, Suussa sulavan suloinen-suklaa, Arjen sankareiden-suklaa, Pala suklaataivasta-suklaa, Makeiden ystävien-suklaa, Arkirakkaus-suklaa, Reippailun jälkeen-suklaa tai Kiitollisuus-suklaa?

Kuinka nimeäisit lempparisuklaasi ja mikä on lempparimakusi?

Upea ilta, kiitos ja kumarrus!Tekstit ovat Panda-suklaan tiedotteesta.Kotiin viemisiksi saimme Pandan tuotekassin, joka sisälsi taattua Panda laatua olevia suklaita. Tänään työkaverinikin saavat maistella muutaman palan suomalaista laatusuklaata - ilman minkäänlaista syyllisyyttä keskellä arken hektisyyttä. Minulla onkin viikonloppuna urakkaa edessä, olen tänäkin viikonloppuna hyvän ruuan, suklaan ja viinin tuoksuinen kotihengetär. Kohtuus toki muistaen.  Aion nauttia elämästä kaiken hyvän äärellä. Ja aion olla vieläpä niin hurja, että jatkan samalla linjalla arkenakin.
Herkullinenhan ei tarkoita aina epäterveellistä ;)
Pala taivaallista nautintoa ei ole kenellekään pahitteeksi silloin tällöin ja hieman useamminkin!Suklaisaa viikonloppua lukijoille*

SHARE:

9 kommenttia

 1. Pandalla oon liimaillu suklaamunia yhteen pikku hellalla ensin sulattaen puoliskot käsityönä ....ja latonu liköörikarkkeja hihnalle menossa suklaakuorrutukseen...tämä 70 -luvulla sesonkiapulaisena ..paras on edelleen kukkasuklaa juhlapöydän konvehtirasiasuklaa...

  VastaaPoista
 2. Voisiko olla parempaa kuin suklaatapahtuma! Hauskoja nuo uudet suklaat, kivat kääreet. <3

  VastaaPoista
 3. Oi mikä tapahtuma - ja mitä nimiä eri suklailla. Tänään voisi hyvin olla tuon Tänään on hyvä päivä -suklaan paikka:)
  Herkullista viikonloppua, Satu <3

  VastaaPoista
 4. Oli hauska tavata eilen ! :) Nyt nauttimaan suklaata tai taidankin säästää sen - after imurointi ;)

  VastaaPoista
 5. Vautsi. Tarjoilutkin näyttävät upeilta!

  VastaaPoista
 6. Nams! Näyttääpä herkulta, niin suklaat kuin muutkin tarjolla olevat! Terkkuja täältä Pandan tehtaanpiipun juurelta ;)

  VastaaPoista
 7. Ai njam mitä suklaita, kivat ideat nimillä. ;)

  VastaaPoista
 8. Onpa hauskat kääreet! Ja olen niin samaa mieltä Kiinanruusun kanssa ehdoton suosikki kautta aikojen on ollut konvehtirasian kukkasuklaa. Makoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. mukavat noi uudet käärreet. Ihanat tarjoilut ollut tapahtumassa! :P

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig