torstai 2. kesäkuuta 2016

Lippakioski ja kesätuulen hempeä hetki ukkosen säestäessä taustalla*

Eilen piipahdettiin oppilaiden kanssa jätskiretkellä lippakioskilla.

Tänään on ollut harsomaisen kepeä päivä, olen tehnyt kesälle tilaa ja unohtanut ummehtuneet päivät, katse aurinkoon heti aamusta. Illastakin tulee vielä pitkä ja valoisa. Valo on kuolemaksi yökkösille, mutta ei minulle. Versoan valossa onnea, ideoita ja uutta voimaa. Tuomien tuoksua ja kesätuulen lempeitä säveliä sekä työkavereiden kanssa nautittua kesäruokaa. Loppuilta ollaan sydämetkin kylläisinä tästä kaikesta Mut yllätettiin. Sade ja ukkonen siis yllättivät mut kesken parhaimman aurinkolenkin. En edes muista milloin viimeksi täällä olisi satanut vettä. Kesän eka ukkonen ja kuurosade. Ukkosessa on jotain viehättävää voimaa,silloin on lupa olla sohvan syleilyssä, ollaan aivan liki kisujen kanssa,luen kirjaa ja elän kiireettömästi. Voi vain odottaa seesteisempää hetkeä.
Taivas tummenee ja sade yltyy. Sade rummuttaa peltikattoon sadepisaroiden tarinoita. Sohvalta on kiva katsella,kun taivaanranta täyttyy salamoista, taivaan tulisista viesteistä. Joku sytytti valot taivaaseen. Liekö mennyt oikosulkuun,kun taivaanvalot välkkyvät. Salamoita. Kuuntelin viemäriaarioita parvekkeella. Kesä tuoksuu ja loma kutsuu jo vienosti lähtemään mukaansa.

Ilmassa on suvivirren säveliä ja kesäloman tuoksua! Mutta ukkonen ja sade vaihtuivat pian ilta-auringoksi ja ilma on kuin tropiikissa. Onni on se, ettei täällä ole itikoita. Urbaani asuinpaikka.


Montako päivää peruskoulua? Mulla ois vielä

yli 30 vuotta erityisopettajan uraa edessäni :DKävin tänään Insturmentariumista uutukaiset Michael Korsin lasini. Näillä näkee paljon paremmin kuin edellisillä silmälaseillani. Lasien kehykset ovat tummanruskeat ja sangat oranssit.


SHARE:

1 kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig