On taas se aika vuodesta, kun kermaisen lämpöiset keitot maistuvat vaikkapa luisteluretken päätteeksi. Keittojen kaverina menee hyvin näkkäri tai rieska. Se kulkee talvisilla retkilläkin helposti mukana vaikkapa termospullossa. Jos haluat valmistaa puolessa tunnissa, niin tässä on oivallinen ohje maistuvaan keittoon.
Täyteläinen porkkanakeitto
500 grammaa porkkanoita
2 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl curryjauhetta
½ tl paprikajauhetta
2rkl Alavuden öljynpuristamon chiliöljyä
2rkl Alavuden öljynpuristamon chiliöljyä
1 rkl voita
5-7 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
suolaa, pippuria
½ ruukku korianteria hienonnettuna
Kuori ja viipaloi porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi voissa kattilassa.
Lisää porkkanat, perunat ja mausteet. Kuullota hetki ja lisää liemi.
Keitä 10-15 minuuttia.
Lisää kerma ja soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella.
Mausta suolalla ja pippurilla sekä chiliöljyllä. Ripottele keitolle hienonnettu korianteri
Tarjoa lämmin keitto näkkärin ja raejuuston tai rieskan kanssa.
Viikonloppuna vietin aikaani Matkamessuilla ja messujen bloggajajatkoilla.
Tarjolla oli mitä makoisimpia ruokia ja juomia sekä uusia tuttavuuksia vanhojen lisäksi.
Matkamessut ovat messut, jotka saavat aina hymyn huulille. Ja sieltä tarttuu mukaan uutta inspiraatiota ja yhteistyökumppaneita.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.