tiistai 6. elokuuta 2013

Kööpenhamina, osa 3

Tänään tutustumme Kööpenhaminassa sijaitsevaan kuningattaren linnaan, Amalienborgiin ja Tivoliin. Tivoliin pelkkä sisäänpääsy maksoi 95DKK eli melkein 13 euroa. Jos kävi laitteissa niin niistä täytyi pulittaa 25-75DKK. Rannekkeenkin olisi voinut valita mutta silloin Tivolissa olisi pitänyt olla koko päivä, niin pitkät jonot siellä olivat. Kävin yhdessä laitteessa ja sieltä olikin aika hienot näkymät Kööpenhaminan ylitse. Siitä kuvaa alempana.

Aivan alla on kuvia aukiolta, joka johta Amalienborgin linnaan. Huikean hieno suihkulähde. Seuraavana onkin kuvia Amalienborgin linnasta. Siellä kuvaaminen maksoi 20DKK.






 Amalienborgin linnan aukiolta.





 Yläkuvassa kruununprinssi Frederikin asuintalo.






 Amalienborgin linnat ja linnanpiha pienoismalleina.




 Hääkuvassa oikealla alhaalla ex-presidenttimme Tarja Halonen ja professori Pentti Arajärvi.
 Kiva lukunurkkaus.
 Pöytähopeat, olisihan tuollainen hieno kynttiläillallisille ;D


 Kaunis ristirannekoru ja korulipas.






Seuraavaksi muutamia kuvia Tivolista.
 
Kööpenhaminen tivoli avattiin yleisölle ensimmäistä kertaa vuonna 1843. Tivoli sijaitsee keskustassa rautatieasemaa vastapäätä. Huvipuiston pinta-ala on kahdeksan hehtaaria, joka vastaa noin yhdeksää isoa kaupunkikorttelia.




 Taj Mahalin sisällä oli ravintola.
Tivolissa oli myös pieni akvaario, joka oli meille ilmainen, koska se kuului Hop On Hop Off -bussin hintaan. Mutta annan vinkin sinne ei kannata mennä ja maksaa siitä 5 euroa, koska akvaario on todella pieni.





 Kalojen ruokintaa 30 senttiä per annos.
 Kävin tällaisessa laitteessa, joka nousi ylös, alas ja pyöri ympyrää. Siellä tukka hulmusi ja hameenhelmat saivat kyytiä :D

 Ihanainen Rasmus nalle.



Kävimme illalla vielä kaupunkijunalla ihastelemassa hämärtyvää Kööpenhaminaa. Tämä olikin edullinen investointi, 4 euroa. Kierros kesti noin 45 minuuttia.


Kävimme syömässä Jensen´s Böfhusilla, joka on kuulu pihvi/liharuuista. Koska en ole suuri liharuokien ystävä, niin annos oli aikalailla vaisun makuinen ja tähän paikkaan en enää toiste menisi. Hinta ja laatu eivät kohdanneet. Jälkkäri oli myös hyvin Mäkkärimainen.

Huomenna suuntaammekin keskuskadulle Strögetille, jossa sijaitsee Kööpenhaminan suuret kaupat sekä kanaaliristeilylle ja vapaamielisestä elämästään kuuluisaan Christianian kaupunginosaan.

Tällaisia kuvia tällä kertaa. Kuinkas sinun kesäsi on mennyt?
Sain eilen lukujärjestyspohjan ja saankin ensi lukuvuodeksi erityisluokan 9. vuosiluokan. Tällä viikolla täytyy rustailla kasaan lukujärjestystä, jotta valmis järjestys olisi annettavissa oppilailleni heti alkuviikosta. Opetan kaikkia muita aineita luokalleni paitsi valinnaisia taito- ja taideaineita. Tänään auttelin tuttava vanhusta siivouksessa ja relailen.

Halauksin,


SHARE:

1 kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig