perjantai 9. elokuuta 2013

Retkellä!

Kävin eilen sateen välissä möyrimässä metsässä ja löysin sieltä parin aterian verran luonnon keltaista kultaa, kantarelleja sekä mustikoita. En ole mikään kummoinen sienestäjä, koska en tunnista muita ruokasieniä kuin rouskut, kanterellit ja tatit. Muita sieniä en syö kuin kantarelleja. Kantarellit täytyy puhdistaa hyvin ja paistaa voissa pannulla kera sipulin. Ja voilá, se on hyvää ihan leivän päälläkin paistettuna. Samalla saa myös raitista ilmaa ja hyötyliikuntaa kun etsii metsässä sieniä ja marjoja. Viime syksynä intouduin metsäelämään ja keräsin yli 200 kiloa puolukkaa. Minä, joka en osaa käyttää edes kännykkäni navigaattori-sovellusta, jos sattuisin eksymään metsässä samoillessani :D Olin edellisen kerran käynyt poimimassa marjoja sitten ala-aste ikäisenä.


 Oletteko keränneet jo sieniä tai marjoja?
 Kävin eilen äitini ja ystävättäreni kanssa leipomossa lounaalla.
Sain lehden tilaajalahjana kerrankin tarpeellisen lahjan, Lumenen meikkipaketti. Aurinkopuuteria, sävyttävää BB-voidetta ja huulikiilto.

Olen unohtanut esitellä ruotsalaiselta tuttavaltani saamani hienon koristelautasen. Hän on löytänyt sen paikalliselta kirppikseltä, Ruotsin kuninkaan ja kuningattaren aito ja alkuperäinen hääpäivä-lautanen vuodelta 1976. Vaikken suuri monarkian kannattaja olekaan, niin tämä on jo keräilyharvinaisuus kuulema Ruotsissakin. Monarkia on aikalailla aikansa elänyt instituutio, joka vie liikaa valtion rahoja.  Kuninkaalla, kun harvoin on edes minkäänlaista sananvaltaa asioihin. Kuninkaalliset ovat kalliita maansa edustajia.


 Kisukin alkaa olla jo paremmassa kunnossa, kiitos antibioottikuurin.

Tänään alkaa työt, pitkän loman jälkeen. Olin keväällä kaularangan välilevynpullistuman leikkauksen takia kaksi ja puoli kuukautta sairaslomalla. Kerkisin käydä vain kaksi viikkoa töissä ennen kesälomaa. Odotan niin innolla jo töiden alkua. Tänään meillä opettajilla Veso-päivä, koulutuspäivä, jossa tiedotetaan myös lukuvuoden tapahtumista. Odotan jo innolla tietoa siitä missä luokkani sijaitsee, koska yläkoululla on meneillään vuoden mittainen remontti. Olen luokanvalvojana E9-luokalle, mielenkiintoista.



Toivottelen kovasta sateesta huolimatta aurinkoista viikonloppua! :)
PS.Muistakaa osallistua MinDeco -arvontaan.


SHARE:

2 kommenttia

  1. Ooo kattos naista! Itse tuppaan jäädä ilman kanttarelleja, ne jotenkin osaavat piilottautua meikäläiseltä :D

    VastaaPoista
  2. Meikäläinen sai yliannostuksen marjastamiseen aikoinaan kotona,joten pieninä annoksina menee nykyisin sekin. Tsemppiä lukuvuoden alkamiseen!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig