keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Harmaan arjen pelastajat

Töttöröö. Täällä ollaan sairaslomalla, suolisto- ja niveltulehduksen "kourissa". Onneksi nivelkivut helpottavat särkylääkkeiden  ja levon myötä. Vaikkakin kävely on vaikeaa kipeiden nivelten ja jalkapohjien takia. Unta, sitä riittää. Mehukeittoa, näkkäriä ja kevyitä ruokia. Työpaikan heikko sisäongelma aiheuttaa osaltaan myös tulehduksia. Onneksi tämä ei ole kuolemaksi, vaikka ikävä vaiva onkin. Positiivinen asenne auttaa (toivottavasti) paranemaan pikaisemmin. Onneksi on edes mielenkiintoiset unet, viimeisimmässä unessa olin työkavereiden kanssa Espanjassa ja Lieksaan rakennettin suuren suuri betonimuuri. Värikkäitä unia.


 Kesänkaipuussa latailin jo kesäisiä kuvia :) Kauniit kesäkuvat ovat vastapainoa harmaalle arjelle. Kesällä arkikin on värikästä.

Kristalleilla on minuun voimauttava vaikutus. Ne läpäisevät valoa kauniisti, luoden sateenkaaren värejä.
Oletko käynyt joskus Vuorikristalli-hoidossa? 
Vuorikristalli-hoito on koko vartalolle, fyysistä kehoa ja kehon energiakenttää voimakkaasti puhdistava, mutta lempeältä tuntuva hoito. Hoidossa kehon meridiaanit hierotaan ihastuttavilla Vuorikristallisauvoilla yhteistyössä aromaattisten öljyjen kanssa. Hoidon aikana myös kehon chakrat (energiakeskukset) puhdistuvat ja aktivoituvat. Kasvoille tehtävä hieronta tuntua lämmön ja energian tunteena varpaissa asti. Hoidon jälkeen he ovat olleet ihastuksissaan aivan uudenlaista energiaa hehkuvasta ihostaan sekä siitä tunteesta, jonka ovat kokeneet.
Harmaa-arki on varsin turvallista vaikkakin yllättävän energinen keltainen pläjäys ei ole pahitteeksi arjen keskellä. Pidän molemmista. Harmaa värinä on kotikutoinen, nostalginen, lämmin ja luonnollinen. Arkihan on elämää parhaimmillaan, arvokasta lahjaa jokainen päivä. Elämä on välillä komediaa ja draamaa. Silti usein niin ihanaa ja mielenkiintoista. Minulle tärkeää on, että elämä on mielenkiintoista. Pienissä hetkissä on kauneutta, vaikka ne olisivat millaisia tahansa. Jokainen askel on uusi. On vapauttavatunne saada kokea olevansa oman elämänsä herra eikä toisinpäin. Kristallit kuvastavat elämäämme.  Elämässä on pieniä kristallisia hetkiä. Järvenpinta on kuin kristalli se kuvastaa muotoja ja värejä. Uinti on rakas harrastukseni. Kesällä on ihana kellua järvessä, katsella ohi lipuvia pilviä ja kuunnella vedenalaista maailmaa. Olla hetken tässä hetkessä. Se antaa voimia, vaikka seuraavana päivänä sataisikin vettä ja olisi harmaata. Harmaana kesäpäivänä on mukava istua rantasaunassa ja kuunnella sateen ropinaa saunankattoon. Rentouttavaa.Joskus on päiviä jolloin haluaa torjua arkea ostaa värikkäirä kukkia ja sujauttaa jalkaansa parhaimmat korkkarit. Tosin Louboutinit myin, koska niillä oli hemmetin huono kävellä. Jos harkitsen Louboutinin kenkiä ostettavaksi niin ostaisin balleriinat.


Harmaa sisustuksessa,kengissä ja vaatteissa luo turvaa ja kotoisuutta. Mutta en halua silti olla tapetti, joka ei erotu ympäristöstään. Tosin en voisi asua vain yhden värisessä asunnossa, jossa oli yhden värinen sisustusmaailma. Elämä tarvitsee ympärilleen värejä. Pienikin energinen väriläiskä saa aikaa aivoissa energiaryöpyn, olen olemassa enkä hautautunut harmaaseen. Niin värellä kuin musiikin lajillakin on vaikutusta ihmisen tunnetiloihin.Nautin tulevasta alkukeväästä täysin siemauksin. Vietän vapaa-aikaani nauttien luonnossa samoillen, nuuhkutellen leskenlehtiä ja sisäinen tasapainoni on kohdallaan. Sydän on paikallaan ja suuret huolet eivät paina hartioita. Tällaisia toiveita täällä tulevalle keväälle.Meillä on kotonamme harmaan eri sävyjä sekä pari muuta tehosteväriä ja kaksi ihanaa kisua. Välillä hippastellaan ja sitten pidetään toisiamme hyvänä. Arjen pieniä iloja.


Kunhan tokenen ja vatsa on kunnossa, niin aion tehdä Köyhiä ritareita. Muistanette vuosien takaa tv-kokki Tina Nordströmin, hänellä oli mukava ote leivontaan ja ruuanlaittoon.


Poimin kirjasta kaksi hyvää ja helppoa reseptiä. Kirja on kulkenut mukanani sen ostopäivästä lähtien. Se sisältää paljon herkullisia ja värikkäitä ruokia. Ruuan esillelaitolla on suuri merkitys ruuan esteettisyyteen.

 Viikuna-omenasalaatilla saa kauniisti väriä ruoka-annoksiin.

Harmaan arjen pystyy pelastamaan pienillä arjen asioilla, ja oma asenne on se tärkein asia tässä hommassa. Pelastetaan harmaa arkemme positiivisilla ajatuksilla ja lettukesteillä!


Keväisiä värejä  ja ajatuksia päivääsi :)

SHARE:

6 kommenttia

 1. Nyt on kulkutautien kulta-aika. Meilläkin nipistelee vatsoja, mutta silti ollaan vielä "terveen kirjoissa". Tuo Tina on pirteä kokki. Tykkäsin kovasti tv-sarjasta aikanaan :). Paranemisia!

  VastaaPoista
 2. Paranemista! Meidän koulu muutti vuodenvaiheessa puhtaisiin tiloihin, voi miten onnellinen olenkaan! Oireilin kans rajusti vanhassa hometalossa.

  VastaaPoista
 3. Paranemisia sinne. Nuo sisäilmaongelmat tuntuvat olevan vitsaus monessa paikassa. Omalla työpaikalla oli aikoinaan vesivahinkoja ja siitä tuli flunssakierre kaikille, kunnes jouduimme vaihtamaan rakennusta kokonaan.

  VastaaPoista
 4. Olo on jo hieman parantunut, lepoa ja lääkettä :) Ensi viikolla pitäisi olla jo työkuntoinen. Sen verran ikävä jo mukavalle työmaalle.

  VastaaPoista
 5. Aah, köyhiäritareita. En ole syönyt moneen vuoteen, asia pitää korjata :)

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig