perjantai 28. helmikuuta 2014

Kolme hoota

Hiihtoloma suunnitelmia, helmikuun kuvahaastetta ja hymyä. Tänään on viimeinen työpäivä ennen hiihtolomaa, jee! Kuluvalla viikolla on ollut kiirettä. Olemme hakeneet oppilaideni kanssa yhteishaussa jatko-opintoihin. Hiihtolomalla aion tehdä yhteishakuun liittyvät kirjalliset työt. Toivon mukaan kaikilla oppilaillani tärppää koulupaikan suhteen ja he vielä menestyisivätkin opinnoissaan. Pääsen aloittamaan lomailun lauantai-iltana, kunhan ensin olemme muuttaneet äitini uuteen kotiin. Meille muuttaa lauantaina keittiöön perintösenkki, joka on matkannut sota-aikaan Sortavalasta. Painava tammisenkki ja kaunis.

Auttelen viikonlopun aikana tuttavaani lapsen hoidossa ja tuttava vanhusta koiruuden lenkittämisessä. Uskon vahvasti, että hyvä kiertää, kuten negatiivisuudenkin kehä. Jos olen vähemmän itsekäs, kuitenkin uuvuttamatta itseäni niin saan itselleni hyvän mielen josta autettavakin saa hyvänmielen. Hyvien asioiden kehä kiertää ja elämä tuo mukanaan lisää hyvää.

Latailin tähän postaukseen muutaman kuvan asioista, joita aion tehdä hiihtoloman aikana.

Taisin jo aiemmin mainita, että lomani on toivon mukaan loma isolla L:llä? Ei kiirettä, ei stressiä, ei "pakko tehdä tätä ja tätä"-fiiliksiä, ei sairastumisia, ei vastoinkäymisiä, ei huonoja kelejä, ei tylsiä ihmisiä, ei kerta kaikkiaan mitään kurjaa. 

Hiihtoloman aikana olisi tarkoitus päättää kesäloman lopullinen päämäärä ja hotelli. Olemme päässeet jo niin pitkälle suunnitelmissamme, että olemme päättäneet jo matkakohteen. Hotellin kanssa olemme vielä kahden vaiheilla, meillä on kylläkin enää kaksi vaihtoehtoa, joista valitsemme toisen. Olen tarkastellut hotelleja Tripadvisorista ja saanut sieltä hyviä vinkkejä hyviin hotelleihin. Kamalin kommentti, jonka löysin yhden hyvältä näyttäneen hotellin kohdalta oli, että "menimme lapsiemme kanssa uima-altaalle, mutta siellä kuvattiin pornoa". Kamalaa, tällaiseen hotelliin en todellakaan halua mennä.
Tässäpä kuvahaasteeseen helmikuun kuva takapihaltamme. Täällä ollaan vietetty omituista talvea, koska monet hiihtotapahtumat on jouduttu perumaan kehnon lumitilanteen vuoksi.


Maanantaina matkaamme junalla Helsinkiin, jossa vietämme muutaman tunnin ennen laivan lähtöä. Tällä kertaa reissaamme Tukholmaan Viking Linen Gabriellalla. Hyttimme on LUX A eli varsin hyvä Viking Linen laivojen hytiksi. Viking Line on minulle aivan uusi tuttavuus, odotukseni eivät ole korkealla. Ruotsalainen tuttavamme tulee Helsingistä mukaan kohti Tukholmaa ja laivamatka sujuukin nopeasti hyvässä seurassa.Äitini ehdotti, että lähtisin hänen kanssaan matkalle Helsingistä Tukholmaan, ja menisimme Abba-museoon sekä kiertäisimme päivän Tukholmassa. Toki otin tällaisen tilaisuuden vastaan.

Olen käynyt laivaristeilyllä ja Tukholmassa viimeksi 2 vuotta sitten ja sitä ennen 15 vuotta sitten. En ole suuri laivamatkailun ystävä. Alle kouluikäisenä kävimme useinkin Ruotsissa. Muistan niistä reissuista hämärästi ainoastaan pallomeren, pelottavan merirosvo -robotin, vadelmaveneet ja laivan portaat sekä ruotsinlaivoilla soivan musiikin. Odotan kovasti pääseväni herkuttelemaan laivan ravintolaan ja rentoutumaan. Hyvä ruoka ja Abba-museo ova loman ehdottomat kohokohdat.Tukholmassa suuntaamme Abba-museoon, jonne olemme ostaneet liput jo ennakkoon ja piipahdamme ehkä kaupungilla haistelemassa Tukholman tyyliä ja kulinaristisia elämyksiä.


Kisujen kanssa vietämme laatuaikaa, nautimme päikkäreistä ja lomamoodista.


Juha Tapion laulunsanoin: "Mutta joskus jokainen tuntee vaihteluita onnen, elon iskut ymmärtää, vaikket kyyneleitään nää, sillä joskus jokainen on ollut vailla lohduttajaa, niin kuin sinäkin". Kevät ja valoisammat päivät saapuvat, ne piristävät kummasti.Nautin kevätauringosta. Avaan ikkunat,  päästän raitista ilmaa sisään. Siirrän verhot sivuun ja paistattelen auringonpaisteessa. Kevät hiipii luoksemme pikkuhiljaa. Paras vuodenaika, ehdottomasti, kuten kesäkin. Tänä vuonna kevät on alkanut jo helmikuussa. Rakastan aurinkoa, tippuvia räystäitä ja linnun laulua. Kohta kaikkialla vihertää, ihastelen kevään ensimmäisiä leskenlehtiä ja saan pukea päälleni kevätmekon sekä balleriinat. Mutta vielä ei ole oikea aika kaivaa vaatehuoneesta kevätvaatteita. Mutta voihan niitä jo hieman sovitella ;)Hiihtolomalla nautiskellaan hyvää ruokaa, sihijuomaa, haaveillaan, kylvetään kukkasia odottamaan kevättäja haaveillaan vaaleanpunaisista asioista. Hetken elämä näyttäytyy vaaleanpunaisten lasien takaa, lomahetkiä. Lomalla minulla on myös aikaa keskittyä lukuharrastukseeni ja nauttia sosiaalisesta elämästä. Ystävät ja lettukestit.
Kohta kaupoissa on  hyvä tarjonta helmililjoja, perunanarsisseja ja narsisseja.  Mutta niin lämmin ei ole vielä, että viitsisin istua lasitetullaparvekkeella ja nautiskella aamupalaa siellä. Inhoan kylmyyttä muutenkin, niin ajatus pää jäässä istumisesta heti aamutuimaan parvekkeella ei vain oikein kiehdo. Aion laittaa kevään tullen parvekkeemme uuteen uskoon, fengshui kohdalleen. Olen tosi tyytyväinen lasitettuun parvekkeeseen, se estää pahimman viiman ja parveke on hieman lämpöisempi ympäri vuoden. Parvekkeella on paksu karvamatto, joten jalkokenkin alla on lämpöistä ja pehmoista.


Harrastetaan viikonloppuna vaikka matkailua sohvalta käsin, haaveillaan ja nautitaan aurinkoisen keväisistä ilmoista!

Leppoisaa hiihtolomaa ja wiikonloppua :)
SHARE:

5 kommenttia

 1. Hyvää lomaa ja ihanaa matkaa <3

  VastaaPoista
 2. Olen matkustanut paljon sekä Siljalla että Viikkarilla. Siljalla on kyllä isommat ja siistimmät laivat, mutta Viikkarilla on parempi ruoka.

  Mukavaa lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siljalla on kuulema paremmat hytit, mutta täytyy se Viking Linenkin purkki testata. Tämän takia otimmekin LuxusA-hytin, koska en halua pettyä lomaani.

   Poista
  2. Joo, me mennään nykyisin kerran vuodessa just Gabriellalla ja otetaan parvekkeellinen hytti. Kyllä sitä pitää luksusta olla. ;)

   Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig