lauantai 1. maaliskuuta 2014

Elämän yhtälö

Lauantai. Pitkät unet ehkäpä myös päikkärit. Aamupalaa pitkän kaavan mukaan. Rauha ja levollisuus. Mutta seuraavaksi tähän täydelliseen yhtälöön tulee särö, nimittäin tänään on äitini muuttopäivä. Olemme mieheni ja serkkujeni kanssa muuttoapuna. Raskasta puuhaa, mutta illalla helpottaa :) Äidilläni on todella kaunis asunto ja tärkeintähän tässä kuviossa on se, että äitini on tyytyväinen ja onnellinen. Uusi koti, uudet muistot ja uusi elämänvaihe. Kokiessamme positiivisia tunteita mielemme on avoin ja olemme alttiimpia oppimaan ja kehittymään. Olen niin iloinen ja ylpeä oppilaideni hyvästä opintomenestyksestä. Kovalla työllä ja oikealla asenteella saadaan hyviä tuloksia.


Olen miettinyt elämää sen eri kanteilta ja joinakin päivinä olo on aurinkoinen ja eloisa. Tuntuu, että koko maailma on puolellani ja minua ei vaan voi kaataa mikään! Missään ei näy varjoa, mieli on aurinkoinen.


Mutta on myös risteyskohtia, joissa täytyy valita minne suuntaan aikoo mennä. Valinnoilla on aina syy-seuraus suhteensa. On helppoja ja vaikeita valintoja.
On valintoja, jotka vaikuttavat onnellisuuteen. Teemme päivittäin valintojajotka vaikuttavat ympäristöömme. Pitäisikö päätökset tehdä tiedolla vai tunteella? Työpaikan valinta on iso päätös, jolla on kauaskantoisia seurauksia. Arkipäivien pienet valinnat teemme usein tunnepohjalta.  Jälkikäteen  tarkasteltuna nämä pikkujutut eivät yleensä ole muuttaneet elämässämme mitään. Paitsi, jos on sortunut herkuttelemaan. Silloin vaaka huomauttaa lisäkiloista :D


On myös joitakin päiviä, jolloin olo on kuin Colosseumin raunioilla.
Sitä haluaisi jäädä sängyn ja peiton väliin koko päiväksi. Mikään ei onnistu ja kaikki mitä yrität epäonnistuu. Unohda pilviset päivät, mutta älä aurinkoisia tunteja. Unohda hetket ikävät, mutta älä hetkiä voitettuja. Muista kantaa aina mielessäsi unelmaa.


Mutta kissamaisella päättäväisyydellä, rohkeudella ja uteliaisuudella pääsee elämässä varsin pitkälle. Asioihin kannattaa suhtautua avoimin mielin. Kun olemme läsnä vallitsevassa hetkessä ja valmiita hyväksymään kokemusmaailmamme koko kirjon, opimme tuntemaan itsemme paremmin.Ole valpas ja anna elämän kasvattaa ja ohjata.


Joskus elämä heittää varjoja, mutta muista olla aina suurempi kuin varjosi, ainakin henkisesti. Parasta elämässä on se, että vaikka eilinen olisi ollut millainen, tänään on taas uusi päivä ja uudet mahdollisuudet.  Elämänvalintoja tehdessämme pyrimme usein miettimään, mikä vaihtoehdoista tekisi meidät onnelliseksi. Suurin osa meistä on huonoja ennustamaan erilaisten tapahtumien vaikutusta onnellisuuteemme. On tehtävä parhaansa ja opittava virheistään.


Se kellä onni on, se onnen kätkeköön. Muista haaveilla ja unelmoida. Unelma voi olla, vaikka itseäsi suurempi katkarapukakku ;)


Illalla nautin sihijuomaa ja hyvää ruokaa. Loma on alkanut. Aion levätä ja nauttia elämästä. Erilaisesta kuin arkielämästä. Sitä voi hetken kuvitella olevansa maailman nainen, kun nukkuu luksushytissä mankeloiduissa lakanoissa ja aterioi A´la Carte-ravintolassa.


Hyvät ihmissuhteet ovat tärkeintä kemiaa. Pidetään läheisistämme huolta. Mutta älä myöskään koskaan unohda itseäsi, kaikki hyvä ja jaksaminen lähtee sinun omasta hyvinvoinnistasi. Elämän yhtälö on monimutkainen. Mutta elämä opettaa ja opastaa. Kaikille on oma paikkansa ja tarkoituksensa. Kun elämässä tulee eteen  vaikeita valintoja, rukoilen ja saan vastauksia. Usko on vahva asia, mutta henkilökohtainen.


Kauniita ajatuksia viikonloppuusi,

SHARE:

4 kommenttia

 1. Huomenta sinä ihanainen Satu. Ihanaa kun olet äitisi apuna. Äidit kaipaavat aina meidän lapsien apua ;)

  VastaaPoista
 2. Oikein onnistunutta päivää ja rentoa lomaa :)

  VastaaPoista
 3. Rohkeus ja uteliaisuus ovat ominaisuuksia joita tarvitsemme joka päivä!
  Nautinnollista, levollista ja virkeyttävää lomaa sinulle!

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig