perjantai 14. maaliskuuta 2014

Hetki arjen yläpuolella

Kevät tulee kohisten tai ainakin niin voi unelmoida. Viikonloppuna yllättää säätiedotuksen mukaan takatalvi, mutta vielä koittaa kevät, joka rakastaa kaiken eläväksi. Olen saanut viime aikoina aimo annoksen päättäväisyyttä ja päämäärätietoisuutta. Tiedän aikalailla hyvin sen mitä haluan ja mitä kohti kuljen. Osaan nauttia pienistä hetkistä, omasta ajasta ja ympärillä olevasta kauneudesta. On hienoa huomata, että ajattelee asioista aivan eri tavalla kuin vuosi sitten. Olen henkistynyt. Henkistyminen on ollut ja on edelleen matka itseeni. Hyvä palaa takaisin, kuten myös negatiivisetkin asiat. Hyvä voittaa, positiiviset ajatukset antavat energiaa ja vievät meitä elämässämme enemmän eteenpäin kuin negatiiviset ajatukset ja teot. Unelmoiden ja haaveillen, mutta jalat tiukasti maassa. Hetki arjen yläpuolella.

Koska rakastan matkustamista ja koska minulla on siihen mahdollisuus, niin matkustan niin usein kuin mahdollista. Reilun kuukauden kuluttua on pääsiäinen ja pääsiäisloma. Pääsiäisloma on neljän päivän mittainen ja varasin lomalle Tukholman risteilyn Silja Symphonylle sekä liput Abba-museoon. Abba-museo oli sen verran hieno kokemus, että sinne menee mielellään uudelleenkin.


Laivaksi valikoitui Silja Linen Symphony ja DeLuxe-hytti. Matka maksoi huimat 30 euroa per henkilö, koska meillä oli käytettävissä kertyneitä ClubOne-pisteitä. On hauskaa vertailla viime viikon Viking Linen LuxA-hyttiä ja tätä DeLuxe-hyttiä.


Katsellessani eilen illalla Valheen vangit-sarjaa, jossa nuori nainen sairasti parantumatonta aivokasvain sairautta, ajatukseni vahvistuivat entisestään siitä, että elämässä tulee toteuttaa unelmiaan ja täytyy muistaa elää nyt eikä sitten joskus. Koskaan ei tiedä milloin on viimeinen hetkemme. Ei pidä tukahduttaa elämää liiallisilla murheilla ja etukäteen murehtimisella, koska missä välissä muuten kerkiämme elää?

Eilen kahvittelin kamun kanssa herkkujen äärellä ja keskustelumme meni hyvin syvälliseksi. Oli hienoa huomata, että on olemassa lähellä ihminen, joka ajattelee asioista samalla tavalla. Olen ajatellut jatkaa omaksi huvikseni ja harrastuksen omaisesti teologian-opintojani. Minulla ei ole mitään pakkoa enää opiskella, koska minulla on jo ennestään kolme ammattia, mutta pidän itseni kehittämisestä. Oppi ei ojaan kaada ja onhan se myös hauska harrastus. On tärkeää päästä välillä arjen yläpuolelle, saada ajatukset pois arjesta.
 


 Viikonloppuun kuuluu pitkät yöunet, kylättelyä, laatuaikaa läheisten kanssa ja leipomukset. On hetki aikaa huoahtaa arjen kiireiden keskellä.

Onko teillä viikonloppusuunnitelmia?
Meillä nautitaan kevätauringosta ja ihmetellään kraanasta valuvaa vettä ;)

Aurinkoa viikonloppuunne!


SHARE:

5 kommenttia

 1. Söpö tuo viimeinen kuva!
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Sulla on niin ihanan pulppuilevia postauksia että tekis mieli kommentoida mutta on vaikea tarttua mihinkään yksittäiseen juttuun:)

  VastaaPoista
 3. Piti vaan sanoa että onpa ihana kissa!

  VastaaPoista
 4. Kiva tuo hytti. Itse matkustan usein vähän paremmissa hyttiluokissa.

  VastaaPoista
 5. Opiskelu on hyväksi. Itsensä haastaminen ja uuden oppiminen on kivaakin.viltsu

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig