tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kaipuu

Me ihmiset olemme omituisia, kaipaamme yleensä aina jotain. Emme osaa aina keskittyä läsnäolevaan hetkeen, vaan kaipaamme joko vanhaan aikaan tai elämme liikaa haaveissamme. Kesä on kuitenkin sellainen asia, jota suurin osa meistä kaipaa ympäri vuoden. Kesä tulee vinhaa vauhtia ja moni haluaisi hankkia kesämökin. Meillä on mökki Pielisen rannalla, mutta viime kesänä emme käyneet siellä kertaakaan. En ole mökki-ihmisiä. Tykkään kylläkin saunoa ja uida mökillä, mutta  koska mökillä ei ole sähköjä ja muita mukavuuksia, niin jätän mökkeilyn toisille! Matkaan lomalla mieluummin ulkomaille, mutta kenties minusta voi vielä ajansaatossa kuoriutuakin pienimuotoinen mökki-ihminen. Never say never! Mutta tällä hetkellä minulla on kaukokaipuu, vaikka koti onkin ihana paikka.

Tuntuu, että unissani saan enemmän aikaiseksi kuin päivällä valvetilassa. Täytyy alkaa taas hellittämään, minun ei tartte keritä joka paikkaan ja tehdä kaikkea valmiiksi juuri nyt. Aion lorvia loppuviikosta oikein luvan kanssa! Olen huomannut myös, että todellinen onni on paljon syvempi asia, kuin naurun hörötys. Koti on tärkeä paikka, se on turvasatama maailman myrskyjen keskellä. Koteja on erilaisia, asujiensa näköisiä. Mielestäni on väärin arvostella toisen ihmisen kotia, koska jokainen elää tavallaan. Helsingin Sanomissa oli mielenkiintoinen sisustus-kirjoitus, Täydellinen sisustus kotiin maksoi nolla euroa. Tosin tässä projektissa tarvittiin aikaa ja kärsivällisyyttä. Mutta kuinka paljon tästä kirjoituksesta onkaan opittavaa? Paljon. Kirjoitukseen pääset tästä.

Suomalaisen Robin Falckin suunnittelemasta minikesämökistä voi tulla kansainvälinen hittituote. 

Ehkei koti olekaan mikään paikka, vaan yksinkertaisesti vain kumoamaton olotila.
-James Baldwin-


Vaikka minimökki on uniikki design-tuote, tuli se yllättävän edulliseksi. Falck hyödynsi mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Mökin materiaalikustannukset nousivat vain reiluun 8 000 euroon. Ei siis ihme, että Falck on saanut mökkinsä takia useita kiinnostuneita yhteydenottoja.
- Suunnittelen parhaillaan kahta yksityishenkilöille menevää mökkiä, Falck kertoo.

Voisitko asua ja viettää kesäpäivät tällaisella mökillä? Ainakaan ne yllättävät sukulaisvierailut eivät onnistu yhtä hyvin kuin tavanmökille, koska tilaa ei ole kovinkaan paljoa suuren porukan yösijoittamiseen :D

Ajattelin loppuun laittaa pari hellyyttävää kuvaa, meidän ihanasta parivaljakosta. Kisut tekevät kodista kodin. Kaipaan kisuja kovasti matkoillani, mutta niin kauan, kun on elämää ei ole syytä surra sen suuremmin. Vasta kuoleman hetkellä tulevat surun ja tuskan kyyneleet.

Tassu tassua vasten on hyvä nukkua.
Your word is a lamp for my feet, a light on my path. (Proverbs 119:105)

 Tänä iltana sytytämme kynttilän äkillisesti poismenneen kummikoirani Valin muistolle  

Jouluna 2011 Vali tuotiin Animal Lifen tarhalle pahasti loukkaantuneena. Lajitoveri oli hyökännyt sen kimppuun, minkä seurauksena Val oli saanut takajalkaansa valtavan haavan, joka aiheutti lopulta pysyvän vamman jalkaan. 

Kuinka sinun viikkosi on alkanut?

Maailmassa on liian paljon kodittomia ihmisiä ja eläimiä. On paljon kaipuuta, yksinäisyyttä ja syrjintää. Elämässä täytyisi muistaa yksi asia, ettei koskaan ole liian kopea. Elämä voi heittää yllättäen rikkauksista ryysyihin tai terveen ihmisen kuoleman sairaaksi. Koetetaan auttaa toisiamme ja luoda maailmasta tulevaisuudessa turvallisempi ja edes hitusen välittämisen arvoisempi paikka kuin se nyt onkaan.


Pidetään ajatukset raikkaina ja kirkkaina. 
Voimia uuteen alkavaan päivään :)

SHARE:

4 kommenttia

 1. Eläminen tässä hetkessä, läsnä, on haastavaa. Olen todella joutunut harjoittelemaan sitä. Vielä en ole pro, mutta alku on hyvä :) kesämökki olisi oikeasti aika ihana, mutta toisaalta omakotitalossakin on ihan riittävästi hommaa kesäisin, joten näinköhän aika edes riittäisi kahden pihan hoitoon ja laittoon....

  VastaaPoista
 2. Viikko on alkanut sillä, että pyrin pitämään ajatukset pirteinä ja positiivisina :) Olipas hauska pikku mökki :)

  VastaaPoista
 3. tuo minimökki toisaalta ihastuttaa, mutta loppupelissä on se liian pieni siihen nähden, että kuvien mukaan siitä puuttuisi keittopaikka, takka ja pesutilat. Itse ainakin niitä kaipaisin mökiltä, jos ostaisin mökin. Saisi olla hieman kauemmin mökillä ja lämmittää sen. Tosin en ole tutustunut tarkemmin, että mitä tuossa nyt on loppupelissä. Teltta on tosin riittävä sekin. :)

  suloinen pariskunta tassu tassua vasten.
  Mutta pahoillani olen Valin puolesta. Suru on varmasti kova teillä kaikilla. :(
  -Viltsu-

  VastaaPoista
 4. Ite haaveilen koko ajan jostain. Vaikka kaikki mitä tarvitsen on jo tässä. Kai ihmismieli aina halajaa jotain muuta... Onpas toi mökki varsin kompakti paketti, ei olis mun juttu tuo. Ylipäätään en oo mökki-ihmisiä, johtuneeko siitä et asutaan jo niinku mökillä koko ajan. Lomareissulla haluan mielummin kaupungissa käymään tai ulkomaille. Voi pientä Valia, kurja juttu. :( ❤

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig