lauantai 15. maaliskuuta 2014

Njut av veckoslutet!

Viikonloppu, jälleen kerran. Luvassa kyläilyä, vieraita, ulkoilua ja lepoa. Koetan tehdä viikonlopuistani mahdollisimman aikatauluttomia. En pidä jatkuvasta kiireestä, se ei tee ainaisena vieraana kenenkään keholle hyvää. Pieni kiire ja sopiva stressi ovat vain hyvästä. Mutta tässä iässä tuntee kroppansa jo sen verran hyvin, että harvoin tulee tehtyä ylilyöntejä. Joskus mietin kaiken kiireen keskellä, että olenko ainoa joka on rämpinyt saman sateisenharmaan suon läpi? Tuskinpa olen. Pieni pysähtyminen auttaa selvittämään ajatuksiaan ja elämänsuuntaa. Nolottaa melkein, kun askeleeni ovat arkisin usein kiireiset. Mutta en osaisi elää elämää, jossa chillailtaisiin koko ajan, kroppani ja elämäni vaatii päämääriä, aikataulutuksia ja actionia.


                            "Onnellinen on se, joka herätessään palaa mielihyvin tajuntaan
                                         ja tuntee olevansa juuri se, joka haluaakin olla."

                                                                           -Paul Valéry-


Viikonloppuna on luvassa seuraavanlaisia herkkuja. Herkkuja, joiden reseptit on hyväksi havaittuja. Hyvä ruoka ruokkii aivoja ja ajatuksia. Se saa jaksamaan arjessa paremmin. Koetan keskittyä ruokaillessani syötävään ateriaan ja sen eri makuihin. Ruoka on minulle niin rakas ja olennainen osa itseäni, etten voisi olla liian tiukalla dieetillä. Erilaiset ruokakulttuurit kiehtovat. Ruokahan yhdistää kaikkia: kaikkien on syötävä. Mutta se, ettei ruokaa riitä kaikille, on asia, jota kaikki vatsansa täyteen saavat ovat velvoitettuja ajattelemaan. Tykkään kokkailla ystävilleni ja perheelleni ruokaa, se on välittämistä. Samalla saadaan viettää laatuaikaa ja saamme myös vatsamme täyteen. Ruokaillessa on aikaa miettiä elämää ja saada oivalluksia uuden reseptin kehittelyyn.

Kalastajan salaatti sisältää marinoitua punasipulia, ananasta, salaatinlehteä,tuorekurkkua, tomaatteja ja kylmäsavulohta.

Vadelmapannacottaa

Ihania pizzoja, joihin kätkeytyy sormisuolaa, mozzarella- ja vuohenjuustoja, kirsikkatomskuja, sharonhedelmää, serranokinkkua ja tuorejuustoa.


Löysin Stockalta hauskan limupullon. Sisältö on pommacia, mutta nimi on LePom. Laitilan Virvoitusjuomatehtaan raikas juoma.

Viikonloppuna relaillaan. Otetaan päikkärit jos toisetkin.


Nautitaan auringonpilkuista kasvoilla, nähdään räntäsateen läpi kaunis kesäinen ranta ja lomafiilikset, ihaillaan ympäröivää maailmaa ja pohditaan jo tulevan kevään vaatetusta. Ainut kevätvaate, jonka tarvitsisin on perustrenssi ja mieluiten tummana.


Tuleva kevät on jännittävä, se tuo uusia tuulia. Mutta on tässä tietynlaista uudistusta kaivattukin, muuten elämä ei voi mennä eteenpäin. Kun uudistukset ovat toivottuja voi elämäkin soljua eteenpäin kepeämmin. Miellyin niin kovasti uuteen Musta lesket-sarjaan, että aion katsoa Ruutu-fi-palvelusta sarjan kokonaisuudessaan jo ennakkoon. Mielenkiintoinen sarja.


Kauniita ajatuksia viikonloppuusi toivottaa, 


SHARE:

3 kommenttia

 1. Mielen ja kehon saaminen tasapainoon chillatessa on haasteellista. Siis jos on pakko maata vaan, tekemättä mitään, pakosta. Tuntuu, kuin siihen ei koskaan oppisi. Turhauttaa!
  Mieli menisi ja tekisi, kroppa sanoo ei.
  Silloin meditaatiosta saan apua. Mutta niin kauan kuin sinä voit liikkua, nauti liikkeestä, liikkumisesta, mahdollisuuksista. Niin sinä teetkin. :)
  Jossain aikaa tulee sekin hetki, että on pysähdyttävä. No, sittenkin voi keksiä erilaisia asioita tehdä paikallaan. viltsu

  VastaaPoista
 2. Le Pom maistuisi täälläkin. Ihania pitsoja myös :). Mukavaa chillailuviikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Oi, miten hyvänäköisiä nuo pizzat! :p

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig