perjantai 7. maaliskuuta 2014

at Ladurée Stockholm!

Tukholman matkalla kävimme Ladurée kaupassa, joka sijaitsee Grev Turegatan 15 Östermalmilla. Olin totaalisesti aivan taivaassa. Niin kauniita leivoksia, kynttilöitä ja herkkuja. Ladurée on 1862 perustettu pâtisserie joka on ennenkaikkea tullut tunnetuksi nimenomaan nykyään niin trendikkäistä macaron-pikkuleivistään. Laduréen liikkeitä on myös mm. Japanissa, New Yorkissa, Lontoossa, Dubaissa ja Tukholmassa. 

Tarjolla oli muun muassa Nina Riccin suunnittelemia macoronseja, kullattuja. Ainut ikäväpuoli on varsin kalliit hinnat, yksi macarons leivos maksaa noin 2,50e. Macarons leivokset säilyvät kylmässä maksimissaan 3 päivää, mutta parhaimpia ne ovat tuoreina.


Ostoksia itselleni ja kamulle.


Tukholmassa oli todella keväistä vaikka tuuli oli viileä.Hyvin todennäköisesti pääsiäislomalla hyppään laivaan ja otan irtioton arjesta.


Taksilla kulkeminen Tukholmassa on todella kallista. Kannattaakin suosia paikallisliikennettä, pieniä yhteysaluksia, metroja ja busseja.


Kuninkaanlinna. Siellä on ihana pieni putiikki ja jos et ole vielä käynyt linnassa kierroksella, niin sekin kannattaa toteuttaa.


Olimme siis Viking Linen Gabriellalla ja laiva oli meille varsin positiivinen yllätys. Todella hyvä hytti, josta näkymä oli suoraan keulaan, siistiä porukkaa, suurimmaksi osaksi eläkeläisiä ja hyvä ruoka.

7-17 vuotiaille nuorille oli oma loungensa.Food Garden a´la carte-ravintolassa tarjoiltiin illallista ja aamiainen. Aamiainen oli todella monipuolinen ja siihen kuului myös jälkiruokapöytä sekä kuohuviini lasillinen. Mutta illallinen ei ollut kovin kaksinen. Nautimme paremman ja edullisemman illallisen seuraavana iltana italiaisamerikkalaisessa Ellas -ravintolassa. Tilasin silloin hampurilaisaterian ja äitini tilasi pizzan. Pizza, joka oli viedä menneessään kieleni.

Tämä rucolan nuupahtanut lehtinen ei oikein soveltunut mielestäni esteettisyydeltään kovinkaan hyvin kuohuviini lasilliseen :D

Alkupalapöydän antimia

Olisin halunnut tilata ruuan kanssa siideriä, mutta tarjoilija jankkasi niin pitkään hyvän oluen puolesta, että tilasin sellaisen. En ole ollut oluenystävä, enkä edelleen ole. Juomatta jäi suurimmaksi osaksi.
Kevyesti paistettua Iberico porsaan plumaa ja suolassa paistettua uuniperunaa.

Jälkkäripöydän antimia, namskis!


Laivalla ei ollut tungosta ja koska risteilymme sijoittui viikolle, ei risteilyllä ollut paljoakaan nuoria.

Food Gardenissa tarjoiltu aamiainen oli todella laadukas kokonaisuutena. Aamiainen maksoi 16.50e. Hyvä palvelu ja maittava ruoka. Tykkään syödä aamulla hyvin, koska aamiaisella pärjää hyvin pitkälle päivään.Hyttimme sijaitsi 9. kannella.


En kantanut matkalla koko aikaa kameraa mukanani, joten nyt on tyytyminen osittain juttuihin. Tosin Abba-museosta olen ottanut useita otoksia. Se oli huikea paikka!

Näkymä hytin ikkunasta.
Majakat ovat kauniita. Haluaisin yöpyä Bengtskärin majakalla. Pohjoismaiden korkeimman majakan valo syttyi ensimmäistä kertaa joulukuussa vuonna 1906. 
Aina ihana Suomenlinna.


Paikka, jossa Suomessa haluaisin asua olisi pieni saaristokylä tai luoto/saari. Luoto, josta olisi yhteys kaupunkiin. Olisi huikeaa elää meren mukana, nähdä myrskyt ja auringon kultaama auringonsilta. Elämä, jossa olisi kotieläimiä, kanoja, ankkoja, kissoja ja koiria. Sellaista maalaiselämää, mutta johon liittyisi sopivalla tavalla myös kaupunkilaisuus.


Huomenna menemme postauksessani Abba-museoon ;)

Mukavan keväistä viikonloppua!


SHARE:

8 kommenttia

 1. Olipas kiva valokuvamatka :) Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa viikonloppua, olipa hauskaa nähdä matkakuvia :)

  VastaaPoista
 3. Just mietin, että onkohan Pariisissa tuota Ladureeta.. Näyttää niin ihanalta :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ooo, Tukholma! <3 Mäkin haluun!

  VastaaPoista
 5. Joskus voisi kyllä ottaa irtioton arjesta ja piipahtaa Tikholmassa. Edelliskerrasta on varmaan 15 vuotta :O

  VastaaPoista
 6. Ja tarkoitin tietenkin Tukholmaa :D

  VastaaPoista
 7. Aina ihana Tukholma. Kiitos Laduree-vinkistä. Kauniita paketteja ja herkkuja. Siellä haluaisin käydä ensi kerralla :)

  VastaaPoista
 8. Kivoja matkakuvia! Onko Abba-museo kävelymatkan päässä satamasta? (Vikingiltä on helppo vanhaan kaupunkiin kävellä). Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig