perjantai 7. helmikuuta 2014

Sydämessä ♥

Ovi viikonloppuun avautuu jälleen kerran eteemme. Viime aikoina on ollut paljon asioita sydämellä. Eilen oli aikalailla tyhjä olo, ainakin vatsassa. Sienisokerin imeytymishäiriö. Tästä lähtien en voi kuin kerätä sieniä, hyvästi ihanat kermaisat kantarelli- ja tattikastikkeet. Muuten nuo sokerit ovat kyllä hyvin varastoituneet vuosien varrella jenkkakahvoiksi :D Toivon mukaan flunssa pysyy loitolla. Onneksi edessä on viikonloppu. Lepoa. Extra paljon lepoa. Hiljaisuutta. Niin ja katsomme varmasti olympialaisia. Ja Watsonista leffoja. Kotispa ja kynttiläsauna. Jalkahoito ja päikkärit.

Laittelin tähän postauksiin kuvia asioista, joita viikonloppuna touhuilen. Kesästä haaveilua. Täällä suunnitellaan jo kesälomareissua. Leivotaan. Hyräilläänja pyörähdellään musiikin tahdissa leivonnan hyörinässä. Tunnelmointia kynttilänvalossa. Hyvää ruokaa. Levollisuutta. Ulkoilua. Kylättelyä. Siis meillä on onnenkantamoisena todella mukava naapuri, joka tulee meillä piipahtamaan. Olen aikalailla onnekas, että omalle kohdalleni on osunut niin ihania ystäviä ja tuttavia, jotka tahtovat läheisilleen vain pelkkää hyvää ja tukevat tarvittaessa läheisiään. Rauha sydämessä. Mutta ennen kuin rauha on sydämessä on edessä Maijan sterilointi ja paranemisprosessi. Tänään meillä hoidellaan pientä potilasta. Toivon mukaan pienet kisusuojelusenkelit ovat mukana leikkauksessa. Ollaan viikonloppu kotona, omassa pienessä piilopaikassa, kotipesäsessä.





Jokos teillä on kesäsuunnitelmia?




 Juustoraastin romantiikkaa.


Vaikka kaikki ei elämässä olisi täydellistä, mutta kun katsoo ikävien asioiden ylitse pieniä juttuja, niin hymy nousee väkisinkin kasvoille. Niistä pienen pienistä jutuista kasvaa se iso onnellisuus. Sanonta, ”älä ikinä kadehdi ketään kenen suruja et tiedä” on niin totta. Jokainen meistä on vatuussa omasta onnellisuudestaan. Meillä jokaisella on välillä niitä tummanpuhuvia päiviä, mutta itse haluan pitää blogini positiivisena vaikkakin elämänmakuisena.



Pieni potilaamme


Ensi viikonloppuna olemme Helsingissä ja Tallinnassa. Hyvä seura, hyvä ruoka ja uusia tuulia sekä merellistä tunnelmaa!



 Takkatulta ja taivaallisen mukavia juttuja.


Viikonloppuun on hyvä laskeutua hyvän ruuan äärellä. Kuka nyt olisi kiukkuinen, kun vatsa on täynnä hyvää ruokaa? Leivoin eilen illalla porkkanamuffinsseja, namskis!



Taikina:
4-6 (n. 300 g)  porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dl  Pirkka-vehnäjauhoja
3 dl  sokeria
2 tl  leivinjauhetta
1 1/2 tl  kanelia
3/4 dl  mantelirouhetta
100 g  leivontamargariinia
3 munaa
Kuorrutus:
1 rs (200 g)  Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl  tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl  sitruunamehua
 
Koristeeksi:
  raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä margariini.
2. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon margariini ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.)
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella.
Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.


Olisiko teillä postaustoiveita?
Viikonlopputerkkusin,


SHARE:

1 kommentti

  1. Laitoin sinulla meiliä liittyen erääseen asiaan. ;) Voisin alkaa tekemään sitä,JOS saan luvan. ;) en siis aloita edes ilman lupaasi. hui, onpas salaperäistä. ;) Meilissä kaikki. tai osa ainakin. hih hih. -Viltsu-

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig