maanantai 3. helmikuuta 2014

Oodi viikonlopulle!

Hyvää huomenta! Viikonloppu meni aivan yhdessä hujauksessa. Uutta viikkoa vastaanottaessa täytyy taas laittaa tuntosarvet pystyyn ja tunnustella uuden viikon alkua. Tuntuu, että aina eletään joko maanantaita ja sunnuntaita. Päivät laukkaavat ohitse sellaista vauhtia, että heikompaa kauhistuttaisi. Viikonloppu oli onneksi hellä, tehtiin isoja päätöksiä, joka toi ajatusmaailmaan helpotusta. Leivoin mustikka-valkosuklaajuustokakun, kehittelin taco-tuorejuusto-mozzarellakuppien reseptin, leivoin ruusuvesi lettuja, syötiin muutenkin hyvin ja terveellisesti sekä katsottiin leffoja. Otin päikkärit kisujen kanssa, ulkoilin ja odotan luottavaisin mielin uuden viikon alkua. Tänään töistä tullessani aion ottaa ainakin pienet päikkärit tai sitten ne venyvät viisi tuntisiksi. Mutta kiirettä ei ole :)

Mietin eilen tulevaa kesää ja menneitä kesiä. Suuni kaartui hymyyn vaikka jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut päästä elämässä helpommallakin. Tein 15 vuotta töitä ilman sen suurempia lomia, olin aina kesätkin töissä.  En ole koskaan ollut kranttu töiden suhteen. Aina on löytynyt töitä ja olen oppinut valtavasti uusia asioita töiden kautta. Olen tästä mahdollisuudesta kiitollinen ja siitä, että olen saanut tutustua mukaviin uusiin ihmisiin joihin muuten ei olisi tullut edes törmättyä. Kohdallani sanonta, "vierivä kivi ei sammaloidu", pitää todellakin paikkansa.


 Viime yönä satoi lunta. Maa näyttää aivan kuin se olisi marenkista hattaraa. Olenkohan leiponut liikaa viikonlopun aikana, kun näen jo lumenkin leipomusaineksina? :D Mutta, kuten muumipappa sanoo, "Onpa mukavaa, kun yöllä sataa”. ”Koska silloin on aina mahdollista, että huomenna paistaa aurinko!” Viime yö meni vähillä yöunilla. Aikainen herätys. Silloin kun jaksan käyn aamuisin pienellä aamulenkillä. Inhoan kylmää ja sen takia en lenkkeile yleensä talviaamuisin. Inhoan kylmiä uima-altaita ja kylmyyttä. 

Aamulla aivan ensimmäiseksi annan kisuille ruuan, heillä kun on jo kova nälkä aikaisin aamulla vaikka yöllä ovatkin mussuttaneet raksuja. Syön vanhalla alpakkalusikalla valkosuklaa-mansikka kaurapuuroa, sitaisen hiukset ponnarille, hieman maskaraa ripsiin, meikkivoidetta kavoille ja punaista huuliin.


 Laitan aina illalla kaiken valmiiksi seuraavaa aamua varten, ettei tulisi kiirepaniikkia. Onnistunkin tässä jo aika usein. Olen ajastanut joka aamuisen "ylösnousemukseni", niin ettei sängyssä loikoilulle jää aikaa.  Ruisleipää, jogurttia ja banaani työlaukkuun, hampaiden harjaus ja kohti työpaikkaaOletteko huomanneet, että vaikka olisi nukkunut kuinka hyvin niin herätyskellon soidessa silmät ovat usein liisterissä, hyvä uni menossa ja juuri silloin herätyskello soi? Tykkään valvoa myöhään ja nukkua vastaavasti aamulla myöhään. Tosin vanhemmiten olen huomannut, että unentarve ei ole enää yhtä suuri kuin nuorempana. Herään hyvin usein viimeistään silloin, kun taivallan kohti työpaikkaani ja unenrippeet ovat kadonneet viimeistään oppituntia aloitellessa. Päässä pyörii muukin kuin silmät. On ihana aloittaa uusi päivä. Ja ainahan työpäivän jälkeen voi ottaa pienet päikkärit ;) Onneksi EU ei ole vielä puuttunut lainsäädännöllään päikkäreihin.

Muutamia kuvia viikonlopulta,












Maijalla on edessään perjantaina sterilisaatio.


Maija tykkää saunoa. Aina, kun sauna lämpiää tyttönen odottaa saunanlauteilla innokkaana saunomista.

Sunnuntai hippastelut.

 Taco-tuorejuusto-mozzarellakupit 

Voitaikinalevyjä,
Taco-tuorejuustoa, 
paprika-chili creme fraichea 
ja 
mozzarellajuustoa

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.


Mustikka-valkosuklaajuustokakku 

Pohja



400 g Digestive keksejä

200g voita tai margariinia


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Tämä helpottaa valmiin kakun siirtämistä tarjoiluastialle

sekä helpottaa kakun leikkaamista.


Murusta keksit tehosekoittimella tai käsin.


Sekoita sulatettu voi keksimurujen joukkoon

ja painele massa irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.



 

Täyte 

2dl kermaa 

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 levyllinen leivontaan tarkoitettua valkosuklaata sulatettuna


500g rahkaa

3dl mustikoita

1/2 dl sokeria

2tl vaniljasokeria

5 liivatelehteä


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.


Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.


Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, valkos, uklaarahka ja sokerit. Sekoita hyvin.
(Ohjeen täyte ei ole kovin makea. Jos haluat makeamman kakun, niin käytä 1dl sokeria.)


Laita tuoreet tai pakastemustikat kattilaan ja kuumenna niitä koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua muutama minuutti, jotta mustikoiden rakenne rikkoutuu.


Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon lionneet,
ylimääräisestä vedestä rutistetut liivatelehdet.


Lisää mustikkaseos muiden ainesten joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.


Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja tasoita hyvin.


Anna kovettua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.




Loppuun mukavan maanantaiaamun toivoitus kaikille aamuvirkuille :)


Touhukasta viikkoa!
(¯`v´¯)
.`·.¸.·´
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·´ .·´¸¸.·¨¯`
Ps. Huomenna alkaa raikas arvonta!





SHARE:

10 kommenttia

  1. Ihania tunnelmia taas. Kisulit on NIIN söpösiä. Hyvää alkavaa viikkoa ;)

    VastaaPoista
  2. Nuo House of Elliot helmikorut ovat mun suosikkeja. Minkälaisia ovat ruusuvesiletut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain korun valmistujaislahjaksi tädiltäni kolme vuotta sitten. Se onkin yksi lempparikoruistani.

      Poista
  3. Minä toivoisin olevani enemmän aamuvirkku :) Myöskin kun tykkään iltaisin valvoa myöhään. Kiitos herkku resepteistä :) Ja ihana tuo videoclippi, minä tykkään hurjan paljon tuon ajan elokuvista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entisajassa katsoen kauaksi taaksepäin on sitä jotain, hohtoa!

      Poista
  4. Tuo kakku näyttää NIIN houkuttelevalta :D
    Oikein ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Maijalle pikaista paranemista! Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Kiitos, perjantaina on leikkaus. Rutiinileikkaushan se on, mutta aina voi sattua jotain ikävää. Pieniä suojelusenkeli kisuja on jo rukoiltu paikalle :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig