torstai 21. elokuuta 2014

Ilman hulluja unelmia ei synny viisaita päätöksiä. - Tommy Tabermann -

Minulla on vahva tunne siitä, että elämäni on saanut uuden suunnan. Olen oivaltanut monta siaa kesän aikana ja sen suuren asian, kuinka juuri minä haluan elää oikeasti elämäni. Minulle tuli kesäloman lopulla valtavan suuri tarve siivota kaikesta turhasta elämäni ja kotini. Olen kenties valaistunut ja kasvanut ihmisenä. Minua alkoi ahdistamaan kesällä kodissamme oleva tavaran paljous. Olen laittanutkin tuulemaan. Meiltä on lähtenyt uusiin koteihin myytynä ja lahjoitettuna paljon Muumi-mukeja, Arabiaa, Aaltoa, Iittalaa, Kalevala koruja, vaatteita ja kenkiä. Mutta vielä on nurkissa tavaraa ja vaatteita, jotka etsivät uutta kotia. 

Ja välihuomautuksena sellainen asia, että en kaipaa yhtään näitä tavaroita vaikka luovuinkin niistä monen vuoden yhteiselon jälkeen. Minulla on henkisesti valtavan puhdistunut olo, koska olen saanut pois elämästäni minulle tarpeetonta tavaraa. Tavaraa, joka on ollut kaappien uumenissa ja pölyttymässä olohuoneemme tv-tasolla. Olen ajatellut jo jonkin aikaa suursiivousta, mutta se on jäänyt vain ajatuksen tasolle. Nyt toteutin ajatukseni, kun aika tuntui oikealta. On ollut ilo huomata se, kuinka minulle tarpeeton tavara on ollut toiselle aarre.
Suosittelen tätä ihan kaikille.


Mitä turhia tavaroita olet hankkinut itsellesi: samppanjavispilän, farkut jota et koskaan käytä vai aromipesän? Kuinka menettelet: säilytätkö esinettä, myitkö pois vai lahjoititko?Olen ollut aina kova unelmoimaan. 
Eilen muistelin noin kuukauden takaista Amerikan matkaa ja haaveilin seuraavista matkoista.
Aion keskittyä nyt elämässäni nauttimaan yleensäkin elämästä, elämyksistä ja matkailusta.
En aio enää haalia nurkkiini materiaa, ainakaan turhaa vain ostamisen/hankkimisen ilosta. Liika tavaramäärä stressaa. Pienikin on kaunista. Tuntuu, että elämä on helpommin hallittavissa, kun materia ei määritä minua ihmisenä tai yleensäkään elämääni. Ihmismieli on kumminkin siitä jännä, että sitä haalii koko ajan lisää ja lisää tavaraa, mikään ei riitä. Nyt sille tuli omalla kohdallani stoppi.

Olen jättänyt vain sellaiset purnukat, vaatteet ja mukit itselleni joita tulee käytettyä 
ja joista oikeasti itse tykkään. Tässäkin asiassa pätee vanha viisaus, ei se määrä vaan laatu!
Tämä elämän ja kodin nurkkien siivoaminen turhista tavaroista on oikeasti niin vapauttavaa, että aion jatkaa suursiivouksen tekemistä, koska aina ei edes muista itsekään millaisia aarteita sitä kaapin perukoilla lojuukaan. Turhasta tavarasta luopuessa tuntee olonsa muuttuvan konkreettisesti keveämmäksi.


 "Kaikki muuttuu vaikeaksi jos haluaa omistaa esineitä, kantaa niitä mukanaan ja pitää ominaan. Minä vain katselen niitä – ja kun lähden tieheni, ovat ne minulla päässäni.
- Muumipeikko ja Pyrstötähti -

SHARE:

4 kommenttia

 1. Juurikin näin. Olen keväällä aloittanut tuon tyhjennyksen. Olikin joku haaste tuhannesta tavarasta ja keväällä aloin sitä toteuttaa. Silloin lahjoitin tavarat, noin viisisataa, jossa oli kippoja, kuppeja, vaatteita ym. Nyt siivosin taas vaatekaapin, vaatehuoneen, seuraavaksi liinavaatekaappi ja astiakaapit. Varasin kirpputoripöydän. Jo kolme isoa Ikean kassia tuli eilen täyteen. Ensin kysyn lapsilta tarvitseeko he noista mitään ja sit ne menee myyntiin ja rahat menee matkakassaan. Myyn halvalla, maximi hinta on 5€, ajatus on päästä ylimääräisestä eroon. Ihanaa katsoa niin siistiä/tyhjää kaappia.
  Ihanaa loppuviikkoa ja pian tulevaa viikonloppua!
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Olen muuten samoilla linjoilla kanssasi - liika tavara ahdistaa- mutta itse en ole kyennyt niistä luopumaan. On se kummallista, kai liittyy siihen, että kun on laittanut niihin rahaa ja myös tavallaan tykkää niistä tavaroista vaikkei käytäkään..

  VastaaPoista
 3. Sama projekti itsellänikin käynnissä, tosin toteutukseni taitaa olla aika lailla hitaampaa - mutta tavoitteena kuitenkin päästä kierrättämällä eroon kaikesta turhasta, josta joku toinen voisi vielä vaikka ilahtua/ hyötyä (ja roskat suoraan roskiin)!

  VastaaPoista
 4. Myyn pois. Muutama vuosi myin kaikki koruni pois, jotka olin saanut ex-mieheltäni, kun en kuitenkaan niitä pitänyt. Puhdistavaa. :)

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig