keskiviikko 13. elokuuta 2014

Lunch in the Sky - taivaallista ruokaa

Osallistuimme sunnuntaina Dinner in the Sky-tapahtumaan Helsingissä rautatientorilla. Olin todellakin huipulla ja lähempänä taivasta. Saimme nauttia taivaallista ruokaa 45 metrin korkeudessa. Ilma suosi meitä hyvin, aurinkoa koko taivaan täydeltä. Kyseessä oli varsinainen elämys! Ruoka oli maukasta ja annoskoot yllättivät positiivisesti. Ajattelin alkuun, että annokset ovat tooooodella pieniä, mutta annoskoot olivatkin juuri sopivan kokoiset. Poistuimme yläilmoista vatsat suht täynnä. Lunch in the Sky:n kuuluu 3 ruokalajia kun taas Dinner in the Sky:n kuuluu viisi ruokalajia.

Ruokapöydän äärellä ruokaili 22 henkilöä ja keskellä häärivät seremoniamestari/turvamies, sommelier ja kokki. Alkuun saimme odotellessamme Dinner in the Sky-teltassa lasilliset viiniä, yläilmoissa nautimme ruuan kera vielä lasillisen punaviiniä ja kaksi lasia shampanjaa. Nousimme 45 metrin korkeuteen, josta oli huimat näkymät Helsingin yli. Ihailimme maisemia herkullisen ruuan äärellä 40 minuuttia. Aika meni huimaavan nopeasti. En voi sanoinkuvailla teille sitä fiilistä, kun lava nousi ylös ja jälkifiiliskin oli huima! Voin vain suositella tätä elämystä :) Jos tätä tapahtumaa katselee alhaalta ei todellakaan pääse siihen fiilikseen, jonka saavuttaa itse istumalla pöytään ja nauttimalla näkymistä.

Ensi vuonna olisi kiva piipahtaa samaisessa tapahtumassa Tallinnassa. Jos kaipaa luksusta, niin kannattaa varata Dinner in the Sky-pöytäpaikka Monacoon, siellä yksi paikka maksaa 2500e :D
Yläilmoista tulee kuulema alas useimmiten kenkiä, mutta harvemmin puhelimia. Turvamies kertoikin, että hänen useamman vuoden työkokemuksella 45 metristä alas on pudonnut vain yksi iPhone. Joskus nostot on jouduttu jättämään kovan tuulen takia 10 metriin. Tämä pöytä kiertää ympäri Eurooppaa ja Dinner in the Sky-pöytiä löytyy ympäri maailmaa Las Vegasia myöten. Minulle on tullut nyt halua päästä eroon kaikesta minulle turhasta tavarasta. Haluan panostaa materian sijaan matkailuun ja elämyksiin. Tavaraa saa aina uutta ja varastokin tuntuu olevan pohjaton ja katoton :D

Ennen kuin meidät nostettiin yläilmoihin meidät kiinnitettiin turvavöin penkkiin kiinni ja turvamies antoi todella hyvät ohjeet. Kokkina toimi virolainen Michelin tähden kokki, mutta anteeksi kokille etten muista täysin menua. Olin niin innoissani. Mutta kuvat kertokoon kaiken.

Alkuruuaksi oli kampasimpukkaa ja paahdettua leipää,
pääruuaksi tarjoiltiin naudanlihaa medium miinuksena ja pestoperunoita. Pääruokaan olisi kuulunut vielä sienetkin, mutta olen niille allerginen.
Jälkkäriksi saimme herkullista marjajätskiä, johon oli laitettu suussa raksuvia karkkirakeita. Juuri sellaisia rakeita, joita lapsena ostettiin pienessä pussissa ja ne paukkuivat kivasti suussa.

Jos kiinnostuit Dinner in the Sky-tapahtumasta niin se saapuu ensikin vuonna Tampereelle ja Helsinkiin. Omat paikat kannattaa varata jo hyvissä ajoin. Varasimme viimeiset paikat sunnuntaille jo toukokuun alussa.Arvuuttelimme menua ennalta kuin Neljän tähden illallisessa konsanaan.

Alkuruoka


Pääruoka

Jälkiruoka

Taivaallista keskiviikkoa :)
Ps. Eikä muuten pelottanut yhtään, olin vaan niin innoissani!
Haluan kokea ehdottomasti lisää elämyksiä :)

SHARE:

5 kommenttia

  1. Huii mun tekee ihan pahaa toi eka kuva, on niin korkealla! Sanoin miehellekin että voin kyllä syödä, ja voin mennä korkealle, mutta en voi tehdä niitä samaan aikaan. Aivan varmasti tiputtaisin kamerani, tai tai... Huh! Mutta ehkä mun olisi syytä mennä tuollaiseen, se voisi auttaa tähän kammoon :)

    VastaaPoista
  2. Kamalaa, huimaa jo kuviakin katsoessa =D Eipä menis meikäläiseltä korkeanpaikankammoiselta ensimmäinenkään suupala alas, vaikka olisi kuinka hyvää.=D Tuo vaatii jo rautaisia hermoja.

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihanalta. Aika suolainen hinta tuolla Monacossa. :D

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig