lauantai 9. joulukuuta 2017

Tänään: Jouluaatto & Lieksa*

Tulin viettämään joulua perheeni luo Lieksaan viikonlopuksi ja tapaan samalla tärkeitä sieluja. Olen nimittäin joulun aikaan töissä, joten vietämme tänä viikonloppuna joulun.  Olen viettänyt neljä joulua ulkomailla, mutta tänä vuonna aion käydä joululomalla lahden toisella, joko Tukholmassa tai Tallinnassa. Kaupungit, jotka ovat olleet unohduksissa. Aina on tullut matkattua merta edemmäs matkoille, nyt teen ryhtiliikeen. Helsingissäkin on valtavasti kohteita, joissa on pitänyt käydä jo ajat sitten, mutta on vaan jäänyt käymättä.  Raiteet kuljettivat minut tänne 550 kilometrin päähän kotoani ja tänään tarjolla on hyvää jouluruokaa äitini tekemänä sekä hyviä kohtaamisia.


En ole jouluihminen, joten minulle on se ja sama viettääkö joulua ollenkaan. Se on vain päivä toisten joukossa, enemmänkin lastenjuhla. Joulun merkitys muuttui täysin kuusi vuotta sitten, kun isäni poistui joulu alla yllättäen sydänkohtauksen saattelemana taivaaseen enkeliksi. Joulussa tärkeintä on hyvä rauha, ruoka ja kiireettömyys. Vaikka olenkin joulunpyhät töissä, niin minulla on sopivasti myös vapaa-aikaakin. Ja olen hankkinut itselleni hyvät joululahjatVaikken niin lahjojen perään olekaan, niin silti tykkään yllättää läheisiäni pienillä tärkeillä lahjuksilla ja lahjoa hieman itseänikin. Pientä hemmottelua. kisuja unohtamatta.
Ja jos nyt lahja-asiassa pysytään, niin kamalin lahja ever on ollut exältäni saamani saunan kiulu ja hammastahna-systeemi.  Siitä ei sen enempää, rauhaa vain hänellekin.


Mielestäni myös tuoksut ovat tärkeä osa joulun tunnelmaa. Itselleni tärkeitä joulun tuoksuja ovat perinteiset kuusen(olen allerginen kuuselle), joulukukkien, mausteiden ja leivonnaisten tuoksut. Lapsuudesta mieleen on painunut myös mandariinin ja omenan tuoksut, nimenomaan juuri joulutuoksuina. Ensi viikolla aion leipoa piparaita, niistä saa kotiin upean tuoksun.


No one is too old for fairy tales" eli "kukaan ei ole liian vanha satuihin". Joulukuu on satujen aikaa joten mikäpä parempaa kuin se, että aikuinenkin voi olla lapsi jouluna! Sadut ovat kulkeneet mukanani aina. Minulla on paljon Mauri Kunnaksen kirjoja ja melkein kaikki Muumi-kirjat, Peppi-kirjat jne. Ostan yleensä aina Kirjakaupassa käydessäni kirjoja ja usein mukaani lähtee myös lapsuuden suosikkikirjoja.  
Aikuisella iälläkin on ihan mahtavaa huomata, että moni ei hylkää leikkisää puoltaan. Päinvastoin, minun ohjeeni on, että sitä pitää ruokkia ja hoivata hyvin. Kaikki on paljon hauskempaa pikku ripauksella taikapölyä. Näin joulunaikaan lempparisatuni ovat surullinen pieni tulitikkutyttö ja Lumiukko.
Lumoudutaan hetkestä ja annetaan mielikuvituksen viedä jouluiseen tunnelmaan tai minne se ikinä viekin!

Joulumieltä viikonloppuunne!

PS. En syö itseäni ähkyyn jouluruuasta ;)SHARE:

1 kommentti

  1. Muistinko oikein, että teet open töitä? Mutta taidat tehdä muitakin hommia, kun opet tuskin jouluaattona jne töissä =) Itsellä loppuu yövuorot jouluaattoaamuun nii saa rauhoittua joulunviettoon sen jälkeen. HYvää jouluruokaa odotellessa..

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig