keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Testissä ja yhteistyö: Anton & Anton Ruokakassi & makoisat reseptit

Tein yhteistyötä Anton&Anton ruokakaupan kanssa ja sain kolmen päivän arkiruokakassin kotiin kannettuna. Anton&Antonilla on olemassa neljä eri versiota ruokakassiin, arkiruokakassi, vegekassi, kala-kasviskassi ja muksukassi. Ruokassien sisällöstä löydät kolmen päivän ruuat resepteineen ja kassit ovat mitoitettu 2-4 hengelle. Ruokien valmistus kestää vain maksimissaan puoli tuntia ja mukana tulevat kaikki tarpeellinen resepteineen ja ruokineen. Omasta ruokakaapistasi tarvitset vain mausteita.


Olen niin innostunut tiistai-iltaisin, kun ruokakassi toimitetaan. Toimitusa ajan saa valita joko päivälle tai illalle. Itse valitsen toimitusajaksi usein klo 18-20 välisen ajan. Ruokakassi sisältää uusia herkullisia reseptejä ja ruokahävikki on pienentynyt valtaisasti, kun kaupasta ei tarvitse ostaa enää ruokaa samaan tyyliin kuin ennen. Samoimn ruokalasku on pienentynyt, kun kaupasta ei lähde enää mukaan turhia ostoksia. Ruokakassin selkeät ja yksinkertaiset reseptit ovat monelle kiireisen arjen keskellä helpotus. Reseptejä voit tuunailla tai tehdä aivan Ruokakassin mukana tulleen ohjeen mukaisesti. En olisi itse välttämättä kokeillut valmistaa tiettyjä ruokia ilman Ruokassin antimia. Kokeilin ennakkoluulottomasti uusia reseptejä ja raaka-aineita ja löysin monia uusia herkullisia reseptejä, joita tulen käyttämään jatkossakin.  Yksi näistä herkullisista ja erikoisimmista respeteistä on hunajainen pizza perunalla, rosmariinilla ja valkohomejuustolla.


Anton&Antonilla on myös Jouluruoka-kauppa, josta voit tilata kotiinkuljetuksella erilaisia joulunherkkuja. Itse olen ihastunut jouluruokakassiin sekä laatikoihin, jotka aion tilata jouluksi. On niin paljon helpompaa, kun kaikki tulee kotiin valmiina, ei tarvitse kiirehtiä ja olla ruuhkaisessa kaupassa. Joulukassi sisältää herkullisen ateriakokonaisuuden neljälle. Lisäksi löydät joulukaupasta luomukinkkua, kalkkunaa, ankkaa ja tietenkin ihania joulukakkuja. 

Tilaa joulutuotteet sunnuntaina 17.12. mennessä. Joulutuotteiden toimitus on perjantaina 22.12. tai lauantaina 23.12.17.


Hunajainen pizza perunalla, rosmariinilla ja valkohomejuustolla

Tee pizzataikina

Ainekset
3 perunaa
1 ranskankerma
1 valkosipulinkynsi
2 Valkohomejuustoa, Helsingin Meijeriliike
2 ruokalusikallista Punajuuripestoa (Alavuden öljynpuristamo)
Loraus hunajaa
3-5 rosmariinin oksan lehdet

1 ruukku rucolaa

Laita uuni 250-asteeseen. Käytä grillitehoa, jos uunissa on sellainen.
Kauli pizzataikina sen muotoiseksi kuin haluat. Itse laitoin pizzan vuokaan.

Purista valkosipulinkynsi ranskankermaan ja levitä ohut kerros pizzan pohjalle.

Täyte:
Levitä pohjalle hieman juoksevaa hunajaa. Leikkaa perunat ohuesti juustohöylällä ja aseta viipaleet tiheästi vieri viereen pizzapohjalle. Levitä punajuuripesto. Leikkaa juusto ja aseta viipaleet perunoiden päälle.
Ripottele pizzalle rosmariininlehtiä.

Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia kunnesa pizzan pinta on kauniin kullankeltainen.
Revi rucola pizzan päälle tai tarjoa sivusalaattina.










Kermaisen täyteläinen lohikeitto ruisleivällä

Ainekset
1l kala-tai vihanneslientä
½ purjosipuli
1 sipuli
1rkl voita
2 porkkanaa
700g perunaa
2 laakerinlehteä
5-10 maustepippuria
600g kirjolohta
2dl kermaa
1 ruukku tilliä
1 sitruuna tai Alavuden öljynpuristamon sitruuna öljyä.


Leipomo Väyrysen ruisleipää

Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Kuori ja lohko sipuli. Kuori porkkanat ja perunat sekä kuutioi pienemmäksi.
Sulata voi kattilassa ja lisää purjosuikaleet ja sipulilohkot, kuullota pehmeiksi. Lisää porkkanat, perunat ja liemi. Mausta laakerinlehdellä ja maustepippurilla. Keitä kunnes perunat ovat pehmeät.
Lisää kerma. Kuutioi kala pienemmäksi ja lisää kattilaan. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla ja leikkaa tilli keitolle. _Raasta sitruunankuorta, aita loraus öljyä/pirskota sitruunamehua keitolle.

Tarjoa keitto ruisleivän kera. Ja tähän sopii myös hyvin voilla voidellut Karjalanpiirakat.








Lautanen: Arabia Paratiisi
Lasi: Marimekko, Sukat makkaralla






Kolmantena ruokana kassissa oli karjalanpaisti ainekset kera perunoiden.
Aivan taattua herkkua! Itseasiassa mietinkin, että jouluna voisi syödä kinkun tilalla kalkkunaa ja karjalanpaistia.







Kuva lainattu


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig