perjantai 22. kesäkuuta 2018

Yhteistyö: Kultaamo / Somessa.com - Leivonnaisten kultaaminen*

Pääsin tekemään yhteistyötä Somessa.com ja Kultaamon kanssa.
Kultaamo myy lehtikultaa ja muita metallilehtiä sekä toteuttaen asiakkaan toiveiden mukaisen koristelun. Sain testattavaksi lehtikultaa siirtokrjassa ja irtokirjassa. Lehtikulta oli hieman haastava koristemateriaali, mutta maltilla selvisin voittajana tästäkin haasteesta.


Kultaamo myy verkkokaupassaan Kultaamo.com kautta lehtikultaa ja muita metallilehtiä, kultaustarvikkeita sekä tietenkin syötävää kultaa ja hopeaa.

Syötävällä kullalla on vuosituhansia pitkä historia. Muinaisessa Egyptissä kullan syönnin uskottiin antavan ikuisen elämän. Vasta Renessanssi ajalla Eurooppaan levittyään, syötävän kullan uskotut ominaisuudet hylättiin ja kullasta tehtiin juhlapöytien koriste.

Kultaamo tarjoaa syötävää kultaa ja hopeaa painon mukaan myytävän pölynä, hippuina ja hiutaleina sekä kappalemäärissä myytävinä lehtinä ja kultaa myös kuvioina.

Kultaamon syötävät kultatuottet ovat 23 karaattista aitoa kultaa ja hopea puhdasta hopeaa. Ne oavt valmistettu Euroopassa. elintarvikestandardien mukaisesti ja ne luokitellaan elintarvikeväriksi; kulta E-koodilla E175 ja hopea E174. Ne ovat mauttomia, hajuttomia ja elkistössä liukenemattomia gluteenittomia ja laktoosittomia. Syötävällä kullalla on Halal ja Kosher sertifiointi.

Kulta ei liukene ruokaan tai elimistöön. Kulta ei myöskään värjää ruokia. Kultakoristelut voidaan tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Kulta voidaan myös paistaa 250 asteessa sekä sitä voidaan pakastaa.

Siirtokulta toimii erinomaisesti mm. sokerimassaan ja  suolaisiin ruokiin kutn kalaan ja lihaan. Mutta silkkipaperi ei saa vettyä.

Irtokirjalehti on taas irrallinen lehti silkkipapereiden välissä. Lehden voi käyttää kokonaisena, jolloin sen voi esimerkiksi nostaa ryppyyn ruoan päälle. Lehteä voi myös repiä ja asetella palaset pinsetillä tai sudilla ruokaan. Älä kuitenkaan koske paljain käsin kultaan, sillä se ei irtoa pinnasta, johon se tarttuu.


Tein makaronseja, raparperipiirakkaa ja mansikka-vaniljakreemitartaletteja, jotka koristelin syötävällä lehtikullalla. Ja voin todeta, että olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen ensikertalaisena. 
Kultaaminen vaati keskittymistä ja minulle se oli rauhoittava kokemus. 

Leivonnaiset saivat arvokkaan ja ylellisen lopputuloksen.
Suosittelen! Saat hyvinkin arkisista ruoista ja leivonnaisista loisteliaan näköisiä lehtikullalla.


Macaronseja kullatessa kannattaa käyttää sutia, jolla painaa hyvin hentoisen kevyesti kultaliuskaa macaronsia vasten. Macarons on hyvin heiveröistä tekoa, joten sitä ei kärsi käsitellä voimalla vaan taidolla hellien. 
Mansikkatartalettien koristeluun käytin pihtejä, sillä oli helpointa tehdä reunojen koristelu.


Raparperipiirakan koristeluun käytin myös lehtikultapihtejä ja kotitekoista vaniljakastiketta.

KULTAAMO SUULPERI
045 264 4245

SHARE:

1 kommentti

  1. Aivan ihania, jossain näitä kuvia näinkin. Juhliin saa kullalla upeaa luksusta ♥

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig