maanantai 2. joulukuuta 2013

2.luukku

Tänä päivänä joulukalenterin luukusta paljastuu herkullinen ja  hauska jouluinenvinkki vitonen. Viikonloppu on mennyt lumisissa merkeissä. Tällaisilla lumituisku keleillä on ihana asua kerrostalossa, koska joku muu hoitaa ulkotyöt puolestani. Viikonloppuna on nukuttu pitkään, käyty shoppailemassa, tavattu ihanaisia ystäviä, tuunailtu liikkeen näyteikkunaa, leivottu joululeipää ja syöty hyvin. Vähän liiankin hyvin. Eilen alkoi myös Pentik-aiheinen arvonta blogini synttäreiden kunniaksi.


Aika on mennyt taas niin hurjan nopeaa, että on vaikea uskoa elävänsä jo joulukuuta. Mulla ei ainakaan ole vielä sen suurempaa joulufiilistä. Paitsi joulufiilis iskee päälle, kun kaupassa kävelee täyteen ahdettujen suklaahyllyjen ohitse :D ja juustotiskillä huutelevat toinen toistaan makoisammat juustolajitelmat. Joulu on herkkujen aikaa. Rakastan jouluruokaa ja aionkin käydä syömässä ravintolassa joululounaan ennen kuin lähdemme matkalle. Joluisetlaatikot uppoavat minuun täysin ja lemppareitani ovatkin lanttulaatikko ja imelletty perunalaatikko. Ja kinkun täytyy olla kinkkua, broileria tulee syötyä arkenakin. Rosolli kera punajuurella värjätyn kermavaahdon on huiman hyvää. Jouluiset kalat ovat hyviä paitsi kipeäkala on pahaa :D 



Vastapaistettu kinkku ja jouluruuat valmiina odottamassa nälkäisiä suita. Pakkanen paukkuu kahdessakymmenessä, lunta maassa, haudoilla käynti, joulupuuro, hiljentyminen  ja jouluruokahetki kera tärkeiden. Nämä ajat ovat vain muistoja, mutta onneksi minulla on ihania ja rakkaita muistoja. Haudoilla käyminen on ollut ehdoton traditio joka joulu ja kolmena edellisenä jouluna olemme vieneet haudoille valoa ennen kuin olemme lähteneet ulkomaille ja niin teemme tänäkin vuonna. Joululahjat eivät näyttele näin aikuisiässä enää suurta roolia vaan yhdessä olo kera hyvän ruuan on se tärkein juttu. Mitkä ovat sinun jouluruoka suosikkisi?


Olen tykästynyt PartyLiten tuoksutuikkuihin, koska ne palavat niin hyvin ja tuovat kotiin ihanan tuoksun. Järjestän kototnani kutsut ensi vuoden alussa. Tarjolla on kaikkea ihanaa sekä makoisaa purtavaa.



 Ostin ystävättäreltäni vanhan antiikkituolin. Ystävättäreni on ostanut tämän tuolin 7 vuotta sitten antiikkikaupasta ja nyt hän päätti luopua siitä tilanpuutteen vuoksi. Tässä on ihana prinsessatuolimme ;)



Jos ei halua vielä koristaa kotiaan joulukuusella, niin voit koristella myös oksia erilaisilla joulupalloilla.



 Jokos olette koristaneet kotinne jouluisasti?



Makea piparminttukaakao sopii juomaksi ulkoilupäivän jälkeen. Kävin eilen kylässä ja sain eteeni tällaisen herkkukaakaon, nams!


Herkkukaakao
litra maitoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
0,75dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
kermaa vatkattuna

Kuumenna maito kattilassa ja sekoita muut aineet.
Korista muki polkkakarkilla. Sulaessaan karkki tuo pirteän piparmintun maun juomaan.
Herkuttelupäivänä voit lisätä kermavaahtonokareen päälle.
  


 Tuunailin taas hieman lasipurkkeja ja niistä syntyi tällaisia asetelmia.


Päivän toinen vinkki on korteista tehty joulukuusi.
Kohta alkaa taas postiluukusta tipahtelemaan joukukortteja, joten niistä tai vanhoista korteista voi kasata haluamansa muotoisen joulukollaasin :)


Pieni silmätulehdus potilas. Maija suuttui, koska herra V. nukkui hänen korissaan. Maija meni saunaan nukkumaan kovan marinan kera ja marisi vielä saunan lauteillakin :D Teiniangsti!

Huomenna tuleekin herkullinen joululeivän ohje ja muutama muu kiva jouluinen ohje :) 

Leppoisaa alkavaa viikkoa, älkää liikaa stressatko joulua!





SHARE:

8 kommenttia

  1. Meillä oli juurikin tuommoinen korttikuusi viime vuonna. :)

    VastaaPoista
  2. Lanttu- ja maksalaatikko, kera kinkun ja rosollin... siinä ne tärkeimmät :) Pientä pikkujoulun laittoa on ollut, tosin en muutenkaan hirveästi koristeita laita... kynttelikkö ja kuusi vielä lähempänä joulua tulee.
    Oikein mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
  3. Täytyykin hakea jo hyasintteja. Ainakin Itsenäisyyspäiväksi :). Minun jouluruokasuosikkini on kinkku tai graavikala sienisalaatin kanssa joululimpun päällä...tietenkin jouluyön hiukopalana syötynä kera lasillisen punaista :).

    VastaaPoista
  4. Ihanan tunnelmallisia kuvia! :)

    VastaaPoista
  5. Hienoin joulukoriste on kuitenkin tässä alimmassa kuvassa ♥ =)

    VastaaPoista
  6. Mun on varmaan pakko kokeilla tuota kaakao-ohjetta tänään jo, ihanaa juoda tuollaista kotona ja polttaa kynttilöitä! Meillä ei oo vielä oikeestaan ollenkaan joulukoristeita, vaikka haluaisin kauheesti. En vaan tiedä yhtään millasia koristeita haluaisin :--) Toi joulukorttipuu on kyllä ihana!

    VastaaPoista
  7. Minä olen koonnut joulukortit pitkäksi rimpsuksi seinälle, mutta tuo kuusi-ideakin näyttää kivalta.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig