perjantai 14. helmikuuta 2014

Vaaleanpunainen päivä ♥

Täällä on podettu kipeiden nivelten tuomaa väsymystä. Nukuttu päikkäreitä. On pakattu pieni kapsäkki puolilleen. Matkaamme iltapäivällä Helsinkiin. Toivon mukaan ajokeli on hyvä ja matka sujuu mutkitta. Sain tulehduskipulääkkeet niveloireisiin ja nyt on hyvä lähteä matkallekin. Tosin ne korkkarit jätän kotiin ja tallustelen korottomissa kengissä, etteivät nivelet ja jalat kipeydy entisestään. Ja mikä parasta, saan istahtaa aina kun siltä tuntuu, ei ole kiirettä eikä sen suurempia suunnitelmia. Yövymme Hilton Strand Hotellissa, arjen luksusta. Lauantaina matkaamme iltapäivällä Tallinnaan ja sunnuntai-iltana palaamme kotiin. Odotan suuresti, että pääsen ostoksille  Stockan ruokosastolle ja tapaamaan jonkin sortin tuki- ja liikuntaelin spesialistia. Ehkä tulen viisaammaksi. Mutta valoisalta näyttää viikonloppu ja toivon mukaan sellaisena pysyykin. En kaipaa taivaalle tummia pilviä.

Maijakin sai eilen leikkaushaavan päällä olleen sukkapuvun pois päältään. Meillä on nyt terve, steriloitu tyttö. Vauhtiakin tuntuu nyt riittävän koko edellisenkin viikon edestä, jonka Maija oli kovin vähäliikkeinen "ilkeän" sukkapuvun takia.





Hyvää ystävänpäivää blogini lukijoille!
 Ystävyys on kaunis sana, syvällinen. Ystävyyttähän ei voi pakottaa, eikä läheisten ystävien arvoa mitata määrässä. Sanontakin kuuluu, että on parempi olla yksi hyvä ystävä kuin kasa yhdentekeviä tuttuja. Eikä niin sanotuissa tutuissakaan mitään vikaa ole, päinvastoin mutta ystävien arvoa ei kannata mitata määrässä.  Joillakin voi olla satoja facebook kavereita, mutta ketkä todellakin soittelevat sinulle, tapaavat sinua ja ketkä oikeasti ajattelevat sinua viikoittain? Onko se julmaa karsia pois ihmisiä tuttavapiiristään? Minusta karsiminen on sallittua. Minulla ystävät ovat laskettavissa yhden käden sormilla, ei se määrä vaan laatu. Kavereita sitten riittääkin enemmän, on ihanaa, että on ihmisiä lähellä, jotka välittävät ja ovat ainutlaatuisen ihania.




 Kaupoissa on myynnissä ystävänpäiväkortteja sekä  erilaista ystävänpäivä sälää, pikkuisia pehmonalleja, posliini- tai pehmosydämiä. Pelkkä ajatuskin puistattaa, jos ystävyys on pelkkää lahjomista ja ystävän kaappien täyttämistä jonninjoutavalla krääsällä. Mutta ystävänpäivä ei saa olla pakote sille, että täytyy vaan ostaa jotain ostamisen pakosta.

 On hienoa, että ystävyydelle on omistettu kokonainen päivä, mutta ystävää tulee muistaa muulloinkin. Kunpa muistaisimme sanoa niitä hyviä asioita ystävillemme viikoittain ja ymmärtää, kuinka tärkeitä ne läheisimmät ihmiset ovat. Vaikka asuttaisiin eri puolilla maata tai jopa eri maissa, yhteinen sävel löytyy parinkin vuoden tapaamattomuuden jälkeenkin. Kuinka kalliita semmoiset ystävät onkaan. Minulla onneksi on tällaisia ystäviä ♥ 




 Jokainen meistä tarvitsee hyvän ystävän ♥  Onko ystävyyden mitta juhlimista ja kalliita lahjoja? Vai lounaita kera viinin?  Ystävän kanssa voi tehdä mitä vaan. Oikeaan ystävään voin luottaa 200%:sti, hänelle voi olla varauksetta oma itsensä, eikä tarvitse varoa puheitaan. Olen saanut myös ihanan vastuullisen tehtävän, olen kummitäti kahdelle ystäväni lapselle :)


Leivoin eilen Aleksanterin leivoksia. Edesmenneen ukkini etunimikin oli Aleksanteri. Aleksanterin leivokset ovat helppotekoisia ja makeita. Ne sopivat hyvin ystävänpäivän teemaan värinsä ja makeutensa ansiosta.

 

 Aleksanterin leivokset

Taikina

  • 200 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 150 g vadelma-mansikkamarmeladia

Kuorrutus

  • 150 g mansikkatomusokeria
  • n. 4 rkl sitruunamehua tai vettä

Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa puolisen tuntia. Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pehmeä levy kahdeksi samankokoiseksi palaksi ja siisti reunat veitsellä. Levitä marmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Sekoita tomusokeriin sen verran sitruunamehua tai vettä niin että saat notkean tahnan. Levitä kuorrutus päällimmäisen levyn päälle. Tasoita pinta kuumaan veteen kastetulla lastalla. Koristele halutessasi tässä vaiheessa esim. nonparelleilla. Leikkaa levy sopivankokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä.

 Pinkkiä ystävänpäivää ja kauniita ajatuksia kaikille! Jokainen ystävyyssuhde on yksilöllisen ainutlaatuinen kuin helmi.
Vaikken pinkin värin suuri ystävä olekaan. Mutta ystävänpäivään se sopii hyvin :)


SHARE:

9 kommenttia

  1. Oikein mukavaa Helsingin reissua ja Tallinnanristeilyä. Minusta toi ystävänpäivä on mennyt ihan jenkkimeiningiksi.

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvää ystävänpäivää sinulle ja kivaa reissua♥

    VastaaPoista
  3. Ihanaa ystävänpäivää! Nam, Aleksanterin leivokset näyttävät tosi herkullisilta.

    VastaaPoista
  4. Etpäs huomannutkaan, mutta näytön kautta sujahti pikkuriikkinen lusikka leivostasi kohti ja lohkaisin makumaistiaiset siitä. ;) nam nam...
    Hyvää ystävänpäivää teille sinne! Maijalle Ja Herra V:lle rapsutuksia. Ja väliaikatietoja, jotta ylläri on ehken 1/3 valmiina. ;) -Viltsu-

    VastaaPoista
  5. Ihanaa ystävänpäivää ja mukavaa matkaa! :)

    VastaaPoista
  6. Hyvää ystävänpäivää sinnekin!

    Mahtavaa, että Maijan toipuminen sujui hyvin. :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos ihanista ystävänpäivän viesteistä ♥ Olette niin makean ihania!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig