sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Juhlatuulella!

Eilen juhlimme mieheni sukulaisen viisikymppisiä heidän mökillään Pielisen rannalla. Sää oli mitä mainioin ja pikkuötökötkin olivat kömpineet esiin auringon noustua taivaalle sateen jälkeen. Olin kumminkin sen verran huonovointinen tulehduksen takia, että emme viipyneet kovinkaan kauan juhlissa. Oloni on sen verran heikko, että menen ensitilassa uudelleen lääkäriin. Mutta juhlat olivat todella ihanat, päivänsankari loisti kilpaa auringon kanssa ja tunnelma oli rento.Päälleni sujautin VeroModan maximekon, muutama vuosi sitten Seppälästä ostamani bleiserin ja helmikorut.
Lahjaksi Mumm-shampanjaa ja kukka-asetelma.
Tarjoilut olivat herkulliset. Pitaleipiä, saaristolaisleipää, paholaisenkastiketta, nyhtöpossua- ja kanaa, savustettua kalaa, tillikastiketta, uusia perunoita, raikasta mansikka- ja pastasalaatteja. Välijälkkärinä tarjoiltiin mangopannacottaa ja jälkkäriksi mansikkakakkua. Ruokajuomana oli vettä, maitoa, kotikaljaa ja kotitekoista raparperimehua. Raparperimehu oli huiman ihanaa, varsinainen kesän hellejuoma.
Om nordens skönhet var hans sång,
hur glad dess himmel är,
hur dagen glömmer, natten lång,
att gå till vila där;
hur skuggan där är djup och rik
inunder björk och al,
hur guldbestrålad varje vik
och varje bölja sval.

-  J.L.Runeberg -Nu lyser julisolen klart,
Mitt sinne stäms så underbart
I denna morgonstunden;
Kom, yngling, om du vill som jag,
Kom, låt oss andas några drag
Af sommarluft i lunden;
Det är i dag en högtidsdag.

- J.L. Runeberg -


Mietin eilen täydellistä kesäpäivää. Se  olisi sellainen, että heräisin terveenä ja kaikessa rauhassa omia aikojani ihanassa kesäkodissamme. Jaloissa nukkuisivat, kuten yleensäkin ihanat kisuni ja vieressäni mieheni. Avaisin verhot ja ikkunasta näkyisi aurinko, pieni puutarha ja meri. Aamupalan taikoisin nopeasti, mutta se olisi herkullinen :) Nauttisin aamupalan meren rannalla auringon paistaessa laiturille. Pulahtaisin uimaan ja nauttisin auringonsäteistä, syöden samalla mansikoita. Laittautuisin kaikessa rauhassa ja valitsisin päälleni jonkun ihanan kesämekon. Tapaisin pari ystävääni, lounas syötäisiin tunnelmallisessa rantakahvilassa. Iltapäivällä käytäisiin tyttöporukalla jätskillä ja shoppailtaisiin itsellemme jotain kivaa :) ja illalla grillattaisiin mieheni kanssa jotain hyvää ruokaa, katsottaisiin leffa ja nautittaisiin auringonlaskusta meren taa sylissämme kisut ja lasi kuohuvaa. Minulla on jo niin ikävä oikeaa kesää ja sitä ihanaa kesäfiilistä. Mutta tämä haaveiluhetki helpotti ainakin osittain kesäikävääni :)


 Aurinkoista sunnuntaita :)


SHARE:

5 kommenttia

 1. No nyt vihdoinkin se kesä on auringon ja lämmön kera täällä, oikein ihanaa sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
 2. Uudelleen vaan lääkäriin!
  Meillä osa Pioneista vielä ihan hyvänä ja osa jo nuukahtanut.

  VastaaPoista
 3. Minulle tuli jano ja nälkä! :) Ihana ilma ollut tämän päivää ja juuri täydellistä meillekin juhlia. auringonottoa lisänä. -Viltsu

  VastaaPoista
 4. Kaunis asu ! Toivottavasti olosi paranee pian. Onneksi on kauniit kesäiset ilmat.

  VastaaPoista
 5. Ihana näköistä, vihdoin on kesä!

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig