tiistai 29. heinäkuuta 2014

Miami Beach, Miami Downtown and Coral Gables

Loma Amerikassa ja Bahamalla olivat unelmieni täyttymyksiä. Tällä lomalla tuli nähtyä monta jännittävää, eksoottista ja unohtumatonta paikkaa. Miami, Miami Beach, Fort Lauderdale, Orlando, Miamin eri kaupunginosat ja kirsikkana kakun päällä Bahamasaaret .
Miamissa kuluu reilu kaksinkertainen määrä rahaa kuin Välimerellä matkatessa. Täällä ilmoitetaan hinnat verottomina ja lätkäistään kassalla verot ja tipit päälle. Hinta saattaa nousta veroineen ja tippeineen helposti 10 dollarilla. Ruokaan täällä kuluu yhdeltä ihmiseltä päivittäin aamu-ja iltaruokaan noin 50-100e. Hotelli kannattaa olla ilmastoitu ja tasokas, koska huonolla alueella asuessa saattaa käydä niin, ettet illalla uskalla liikkua hotellista minnekään. Taksilta kannattaa aina varmistaa taksa ennen kuin se lähtee liikkeelle. Tämä on niin eri maailma, jossa itse on tottunut asumaan. Rentoa meininkiä, kaunista, lämmintä ja lomaelämää. Söin alligaattorinlihaa ja se oli varsin kanamaisen makuista. Oli hurjaa huomata rannalla ollessa kuinka pelikaani ja haikara lentävät ohitseni aivan lähietäisyydellä. Linnut, joita olen nähnyt vain telkkarista.
 
 
Itse Miami Beach on kuin toisinto Kanariansaarista, mutta hienompana versiona. Miamin keskustassa ja lähiöissä kokee sen oikean Amerikan. Hotellimme oli hulppea viiden tähden JW Marriott Marquis, josta ei ole mitään huonoa sanottavaa. Ajattelin tehdä huomenna pienen hotelli- ja lähiöpostauksen. Amerikassa näkyvät tuloerot todella räikeästi. Jos sinulla ei ole työtä niin elät luultavasti kadulla. Lensimme AirBerlinillä Berliinin kautta Miamiin ja voin todellakin kehua AirBerliniä hyvästä palvelusta ja makoisista antimista. Finnair kalpenee palveluissaan tälle lentoyhtiölle.
 
Sää Miamissa oli lämmin ja kostea. Iltapäivisin satoi usein korkeintaan tunnin verran, mutta sää selkeni siitä hyvin nopeasti. Miami on vehreä, joten kasvillisuus vaatii kosteutta ja vettä. Hiekka on niin erilaista kuin meillä Suomessa ja aurinkokin paistaa kohtisuoraan ja se on paljon polttavampi kuin meillä Suomessa. Ihastuin Amerikkaan ja voisin tulla tänne joskus toistekin. Tosin ottaisin seuraavan kerran huoneistohotellin, jossa olisi oma keittiö.
 
 

Little Havanna ja Calle Ochon latinalaiskortteli.Coral Gablesin hautausmaalla on kuvattu Michael Jacksonin ehkä tunnetuin video Thriller. Haudat ovat sen takia osittain maan päällä, koska maaperä on korallia.

Coral Gablesilla oli korallikivistä rakennettu kirkko.

Will Smith kuvasi uutta Bad Boys 3-leffaa Little Havannassa.
Tällainen oli näkymä hotellimme 19. kerroksen uima-altaalta.


 
Hotellissamme oli myös pankkikeskus. Hotellimme sijaitsi hyvällä ja turvallisella alueella.
 

Hotellimme läheisyydessä oli Bayside:n ostoskeskus, jossa oli kauppoja ravintoloita. Täällä oli kiva viettää iltaa nauttien hyvästä musiikista ja muutamasta Pinacoladasta.

Koska olimme Amerikassa, niin ostin tuotteita GAP:ilta ja Victoria´s Secretiltä.


Ostin alla olevan mekon GAP:in alennusmyynnistä.

Alla oleva poliisilaitos on tuttu Miami Vice-poliisisarjasta.

Kävimme syömässä ihanassa 1950-luvun tyylisessä ravintolassa.

Ruoka oli rasvaista, mutta nälän sillä sai ainakin lähtemään.
 
Hotellimme nurkalla oli Fast and Furious-leffasta tuttu silta, jossa Paul Walker ajeli kuin
hurjapää.
 


Huomenna jatketaan Amerikassa matkaamista :)


SHARE:

3 kommenttia

  1. Kivoja kuvia ja muistoja! Itse olen käynty New Yorkissa, mutta en muualla pidemmällä.. Olisipa taas mukavaa lähteä :)

    VastaaPoista
  2. Kivoja kuvia taas! Mua ei saisi fobiani takia kuuna päivänä tuolle hautuumaalle, jo nyt alkoi ahdistaan ja meni vilunväreet pelkästä kuvasta. O_o

    VastaaPoista
  3. Ihanat kuvat. Aurinkoista reissun jatkoa! :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig